Szingapúrban alapított leányvállalatot a Cellum

forrás: Prím Online, 2015. május 27. 13:49

Szingapúri székhellyel új regionális központot alapított a Cellum. A Cellum Asia Pacific veszi át az irányítást a magyar fejlesztőcég kelet-ázsiai működése felett, valamint ez a cég koordinálja a további regionális terjeszkedését is.

Cellum Asia Pacific néven új Cellum-leány alakult a társaság kelet-ázsiai működésének összehangolására. A Cellum APAC felel a mobilfizetési megoldásokkal foglalkozó cég tevékenységéért a térségben, első lépésként a meglévő thaiföldi operáció, valamint tokiói és jakartai képviseleti irodák vezetése kerül hozzá. Az új cég felügyeli a Cellum régióban nyújtott biztonságos mobilfizetési és e-commerce szolgáltatásait, ellátja az ügyfelek támogatását, de a termékek helyi igényeknek megfelelő testreszabása és a regionális üzletfejlesztés is ide tartozik majd. A kínai piac nem tartozik a Cellum APAC alá, erre a célra egy helyi partnerrel együttműködve külön céget hoznak létre, amit júliusban, a sanghaji Mobile World Congressen jelentenek majd be.

„Az ázsiai piacokban óriási lehetőségek rejlenek a biztonságos mobilkereskedelmi- és fizetési megoldások területén. A Cellum már korábban megvetette a lábát a térségben, számottevő sikereket ért el nemcsak Thaiföldön, hanem Japán és Indonézia fontos gazdasági szereplői is szolgáltató partnerüknek választották. A banki, távközlési és kereskedői piac fontos játékosai ma a Cellumot a kelet-ázsiai mobifizetési piac egyik legígéretesebb cégének tartják” – mondta Roxanne Davies, a Cellum APAC igazgatója.

„A Cellum APAC megalapítása mérföldkő a vállalat életében, hiszen a helyi irányítás jelentősen támogatja befektetési terveinket, és felgyorsítja fejlesztéseinket. 2020-ra a régió legalább öt országában szeretnénk a három legjelentősebb szolgáltató között lenni” – tette hozzá Kóka János, a Cellum Global Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A Cellum széleskörű nemzetközi tapasztalattal rendelkezik a mobilfizetés területén, az általa üzemeltetett rendszer 14 éve tranzakciók millióit kezeli biztonságosan. Ázsiában a vállalat nevéhez kötődik Thaiföld első többfunkciós, kártyás fizetésre alkalmas mobilpénztárcája, amelyet a jövőben több termékbevezetés és a biztonságos mobiltranzakciókat támogató infrastruktúra további fejlesztése követ a régióban.
 

Kulcsszavak: +céginfo Cellum

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A telefonálástól a nagyképernyős streamelésig – így alakította át az életünket 3 évtized alatt a mobiltechnológia

1994. március 26-án, 30 évvel ezelőtt indította a Yettel az első kereskedelmi GSM szolgáltatást Magyarországon, akkor még Pannon GSM néven. Nem csak a márka, a mobiltechnológia is számos újításon ment keresztül a három évtized alatt. Az akkoriban még csak hangszolgáltatást nyújtó méregdrága belépési díjtól indulva mára korlátlan hang- és adatcsomagok, szélsebes mobilinternet érhető el megfizethető áron, mind mobilon, mind az otthonokban, mobilhálózati alapokon. 30 év fejlődése, aminek mára a lakosság és az üzleti felhasználók is a nyertesei lettek.

2024. március 27. 16:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05