Már androidos mobilokra is letölthető a Periscope alkalmazás

Vértes Judit, 2015. május 29. 16:41

Az egy hónappal ezelőtt megjelent Periscope alkalmazás, melynek segítségével élőben közvetíthetjük a körülöttünk lévő eseményeket, már Android készülékeken is elérhető. A Periscope a Twitter válasza a Meerkat nevű, hasonlóan népszerű applikációra.

A Periscope alkalmazást több mint egy millióan próbálták ki a megjelenést követő 10 napban. A valós idejű videómegosztó alkalmazás eddig csak iOS rendszerű eszközökön volt elérhető. 

 

A most megjelent Android változat nagyon hasonlít az iOS rendszerű készülékeken megjelent alkalmazáshoz, csak néhány apró különbség van.

 

Amikor a Periscope alkalmazást elindítjuk a készüléken, felkínálja, hogy kövess minden embert és márkát, akit a Twitteren követtél. A kezdőoldalon a követők által megosztott jelenlegi és közelmúltbeli közvetítéseinek a listája jelenik meg. Ha épp nincs ilyen, akkor nyugodtan körbenézhetünk a világ bármely tájáról érkező adások között. 
 


Egy harmadik oldalon megnézhetjük a legnépszerűbb Periscope felhasználók listáját. Ezt az vezeti, aki a legtöbb szívet kapta. Ez nem a legjobb mutatója a népszerűségnek, mivel néhányan már kijátszották a rendszert, de kezdetnek nem rossz. 

 

A két platform közötti legnagyobb különbség a közvetítés elindítása. Az Android eszközön a közvetítő képernyőn egy nagy piros gomb van, a Google arculatához illeszkedő dizájn először az Android 5.0 Lollipop alkalmazásában jelent meg.

 

Az Android felhasználók könnyebben tudnak visszajutni az alkalmazáshoz telefonhívás vagy más megszakítás után. Csak rá kell kattintani a főoldalon megjelenő „Vissza a közvetítéshez” gombra.

 

Forrás: techspot

 

Mobilalkalmazás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mobilalkalmazás a mentális egészség támogatására

Az INVERSUM néven indult startup és a hozzá kapcsolódó applikáció a gyakran háttérbe szoruló, de annál fontosabb mentális jóllét javítását tűzte ki céljául.

2022. december 6. 18:29

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A világ legígéretesebb kiberbiztonsági vállalatai közé került a Clarabot

2022. december 6. 21:30

Lezárult a 2022-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

2022. december 2. 13:58

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55