Egységes etikai kódexet fogadtak el a legnagyobb hazai társkereső oldalak

forrás: Prím Online, 2015. június 19. 09:17

A legnagyobb magyar online társkereső oldalak együtt alkották meg saját etikai kódexüket, amelyet végül mindegyikük el is fogadott. Az Online Társkereső Szolgáltatások Etikai Kódexe azért jött létre, hogy egy, a hazai szinten általánosan elfogadott alapvető etikai szabálygyűjteményként szolgáljon, és biztosítsa a felhasználók személyiségi jogainak védelmét.

A magyarországi online társkeresés története egészen 1998-ig nyúlik vissza. Ekkor alakult meg az első hazai párkereső oldal, amit aztán gyors egymásutánban követettek újabb és újabb hasonló oldalak. Ma Magyarországon több százezren keresik párjukat a világhálón, azonban nem minden társkereső oldal biztosítja felhasználóinak azokat az alapvető jogokat és feltételeket, amelyek megilletik őket.

 

A hazai online társkereső piac legnagyobbjai a Randivonal.hu kezdeményezése mögé álltak és állították össze saját szakmai etikai kódexüket. Az Online Társkereső Szolgáltatások Etikai Kódexét a Randivonal mellett a Csajok és Pasik, a Cronos, a Párom.hu, a Lovebox.hu, a Melegrandi.hu, a Viszony.hu és az ÚjSzerelem.hu oldalak fogadták el.

 

Weiler Péter, a Randivonal.hu oldalt is üzemeltető Dating Central Europe Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a dokumentumban lefektetett alapelveket az online társkereső oldalakat üzemeltető hazai vállalkozások magukra kötelezően ismerik el. A megfogalmazott elvárások betartása lehetővé teszi az egységesen vallott értékek érvényesülését, elősegíti az átláthatóbb működést és a hazánkban több százezer online társkereső érdekeinek, jogainak betartását.

 

A dokumentum a www.etikustarskeresok.hu oldalon elérhető bárki számára. Készítői a jövőben tervezik ennek felülvizsgálatát, kiegészítését annak érdekében, hogy a társadalmi, piaci folyamatoknak permanensen megfeleljen. A kódexet eddig elfogadó társkereső oldalak üzemeltetői várják azon online társkereső oldalak további csatlakozását, akik meg tudnak és kívánnak felelni az általuk felállított szakmai nívónak.

 

„Tudjuk, hogy magasra tettük a mércét és azzal is tisztában vagyunk, hogy vannak olyan piaci szereplők, akik nem örülnek ennek. A kapu azonban nyitott mindenki számára, aki hajlandó etikus cégként a hazai online társkeresőket méltó módon kiszolgálni" – tette hozzá Weiler.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hetvenmillió forint műszaki támogatás közösségi tévéknek, rádióknak

Tizenkilenc közösségi televízió, rádió és kisközösségi rádió közel 70 millió forintot kap műszaki fejlesztésekre – erről is döntött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa e heti ülésén. A grémium nyertest hirdetett egy székesfehérvári és egy kiskőrösi helyi frekvenciapályázaton. 

2021. szeptember 25. 18:55

Új microSD kártyákat mutatott be a Samsung

A Samsung bemutatja az új PRO Plus microSD és az újratervezett EVO Plus microSD kártyákat. A 2021-es kártyákkal a vállalat a felhasználók széles körének nyújt ideális megoldást, legyen szó otthoni vagy professzionális körülményekről. Az új microSD kártyák számos különböző kapacitású kivitelben, kiemelkedő olvasási és írási sebességgel , valamint időtálló kialakítással érkeznek.   

2021. szeptember 25. 15:59

Apple dokkoló, óvodai fejlesztőprogram és vegán smartfood az iPonNovation győztesei között

Közel száz izgalmas startup mérette meg magát a regionális szinten is különlegesnek számító iPonNovation versenyén, melynek eredményhirdetésére szerda este került sor. A hagyományteremtő program döntőjébe hat vállalkozást válogatott be a szakmai zsűri, a végső döntést pedig közösen hozta meg velük az iPon és a HRP. A program szakmai irányítását Kovács Péter vezetésével az XO.company vállalta.

2021. szeptember 25. 14:07

Magyar fejlesztésű elektromos buszokat mutattak be

Részben magyar know-how-val és összeszereléssel készülő elektromos buszokat mutattak be Ráckevén. A Goldi Mobility Kft. magyar és szingapúri mérnökökkel közösen kifejlesztett járművei teljesítményben és minőségben is magas színvonalat képviselnek, ráadásul ár-érték arányban is élmezőnyben vannak. Elkészült emellett Magyarország első hidrogén üzemanyagcellás drónja is, amely 4.5 órát tud repülni folyamatosan akár 5000 méteres magasságban is.

2021. szeptember 25. 11:50

A MENTA konferencián hirdették ki a 2021-es Gyurós Tibor-díj nyerteseit

Az IVSZ - Szövetség a digitális gazdaságért szakmai zsűrije idén is a MENTA konferencián jelentette be az év menedzsere, az év digitalizációs projektje, az év innovációja díjak nyerteseit, és nevezte meg 2021 digitálisoktatás-nagykövetét.

2021. szeptember 25. 10:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Tapasztalja meg a legendás játékot

2021. szeptember 20. 18:29

A világon egyedülálló drónra szerelhető szállítódobozt fejlesztettek

2021. szeptember 15. 14:15

Öt érmet is elhoztak a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiájáról

2021. augusztus 31. 09:58

A Xiaomi várakozásokat felülmúlóan teljesített a második negyedévben

2021. augusztus 26. 14:46