Symantec Advanced Threat Protection - egy kattintás a teljes védelemhez

forrás: Prím Online, 2015. november 4. 08:34

A Symantec bemutatta Advanced Threat Protection (ATP) megoldását. Az ATP az első olyan rendszer, ami felismeri a fejlett támadásokat, és megfelelő védelmet is nyújt ezek ellen az összes ellenőrzési ponton. Mindez egyetlen kezelőfelületről, egy gombnyomással elvégezhető, így nincs szükség külön végponti telepítésre.

Az olyan fejlett fenyegetések, mint a zsarolóvírusok (ransomware), a távoli hozzáférésű trójai programok, a folyamatos fenyegetést jelentő, célzott támadások (advanced persistent threat – APT), valamint a zero day típusú támadások száma folyamatosan emelkedik, így a biztonsági szakemberek már nem hagyatkozhatnak az egyes ellenőrzési pontokat külön-külön védő megoldásokra. A végpontokat, hálózatokat és e-mail átjárókat fenyegető adatok felderítése manuális és időigényes feladat, ami komoly előnyt biztosít a támadók számára. A Symantec ATP megoldása összefüggéseiben elemzi a gyanús tevékenységeket az összes ellenőrzési ponton, és fontossági sorrendbe állítja a vállalat számára a legnagyobb veszélyeket jelentő eseményeket. Ha a kritikus fenyegetést egyszer sikerült azonosítani, akkor az gyorsan karanténba helyezhető, és így a további incidensek is megakadályozhatók.

 A Symantec ATP legfontosabb lehetőségei és előnyei:

 

  •     Felderítés – a fenyegetések teljes felderítése az APT támadásoktól az e-maileken, végpontokon és hálózati ellenőrző pontokon keresztüli zero day típusú támadásokig, több pontos felderítéssel és környezetátvizsgálással.
  •     Priorizálás – A megoldás a helyi ellenőrzési pontok és a Symantec globális telemetria adatainak összevetéséből adódó információk alapján kialakítja a fenyegetések fontossági sorrendjét.
  •     Védelem – A végpontok elszigetelésével és az újabb támadások blokkolásával gyors védelmet biztosít a fenyegetések ellen, mindezt egy kattintással, egyetlen kezelőfelületen keresztül.
  •     Hatékonyság – A megoldás felhasználja az ellenőrző pontokon működő védelmi megoldásokat, mint a Symantec Endpoint Security és az Email Security.cloud, így nincs szükség külön végponti védelem telepítésére.


A Symantec ATP különféle módokon tudja kiszűrni a zavaró információt. A Symantec globális elemzései és a helyi adatok felhasználása összességében pontosabb képet ad arról, mely veszélyek jelentik a legnagyobb fenyegetést a vállalat infrastruktúrájára. A Symantec ATP emellett magában foglalja a felhő alapú sandbox és a CynicTM megoldást, amely a legfejlettebb fenyegetések azonosítását és priorizálását segíti. Az ATP Synapse megoldása pedig olyan több pontos összehasonlító funkció, amely összegyűjti a gyanús aktivitásokat a végpontokon, a hálózatokban és az e-mailekben, majd fontossági sorrendet állít fel közöttük.

A Symantec ATP a meglévő Symantec Endpoint Protection és Email Security.cloud programok hatékonyságát is javítja, anélkül, hogy új végponti megoldások telepítésére lenne szükség. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kevesebb mint egy óra alatt telepítsék a Symantec ATP megoldását, és percek alatt megkezdjék a fenyegetések keresését. A megoldás képes exportálni információit más gyártók biztonsági incidensmenedzselő programjaiba (SIEM). A Symantec ATP fejlesztésével összhangban a vállalat tervei között szerepel a megoldás megnyitása a külső technológiai partnerek és megoldások (tűzfalak és más biztonsági rendszerek) felé is, így a felhasználók tovább javíthatnak meglévő biztonsági beruházásaik értékén.

A Symantec Advanced Threat Protection 2015 végén lesz elérhető a felhasználók számára.
 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ingyenesen letölthető közösségimédia-kisokost adott ki a Neumann Társaság

Már a lájkolást is tanulni lehet: a Neumann Társaság ingyenesen elérhetővé tette nemrég bevezetett új, a közösségi média tudatos használatát célzó ECDL vizsgamoduljának alapjául szolgáló ismereteket tartalmazó kisokosát. A pdf formátumban letölthető kiadvány tíz, manapság népszerű közösségi szolgáltatás működésébe enged betekintést a Facebooktól a podcastokig. 

2019. október 19. 10:46

A startupok jelentős része már prototípussal is rendelkezik

11 startuppal bővül Magyarország vezető nagyvállalati inkubátora, a Start it @K&H inkubációs program így 25 startuppal folytatja tovább működését. A startup világ fejlődése egyértelmű, hiszen a mostani csapatok komplex megoldásokkal, jellemzően már prototípussal érkeztek, így az inkubátorprogram is egyre inkább az akceleráció irányába mozdul el. Az újonnan bekerült csapatok többek között online orvosi tanácsadásra, tudatos hulladékmentes életmódra, vízválság elleni küzdelemre, és a város legjobb cukrásztermékeinek összegyűjtésére kínálnak megoldást.

2019. október 18. 15:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás