A Kingston az IronKey felvásárlásával erősíti szerepét a titkosított USB-k piacán

forrás: Prím Online, 2016. március 1. 13:29

A Kingston Digital, Inc., a Kingston Technology Company Inc., a világ vezető független memóriagyártójának leányvállalata bejelentette, hogy elkészültek az IronKey integrálására vonatkozó részletes tervei.

A Kingston gondoskodik arról, hogy az IronKey korábbi ügyfelei számára az átállás problémamentesen történjen. Emellett partnereivel együttműködve értékesítési és műszaki támogatást, valamint saját világszínvonalú termékeit és szolgáltatásait biztosítja számukra.   

 

Az USB-meghajtók piacán 2004 óta vezető Kingston az IronKey termékcsalád révén FIPS 140-2 Level 3 tanúsítvánnyal rendelkező megoldásokat kínál a lehető legmagasabb szintű titkosítást és biztonságot igénylő felhasználóinak. A FIPS 140-2 Level 3 tanúsítvány előírás az Egyesült Államok és Kanada civil, valamint kormányzati szerveinél, haderejénél, illetve a pénzügyi és az egészségügyi szektor is gyakran határozza meg követelményként. A titkosítási modul a fizikai védelem biztosítása érdekében zárolja a hozzáférést az USB-hez, amennyiben annak módosítására irányuló kísérletet érzékel. A FIPS 140-2 3 megszerzését alapos tesztelés előzte meg, amelyet az amerikai szabványügyi és technológiai intézet (NIST) felügyelt és hagyott jóvá. Ezt a titkosítási szabványt a katonai szintű szervezetek a biztonságra és a megbízhatóságra vonatkozó viszonyítási alapként használják.   

 

Az IronKey technológiájának és eszközeinek közelmúltbeli felvásárlásával a Kingston a legnagyobb erősségére, a titkosított USB-kulcsok fejlesztésére összpontosíthat. 

 

„A Kingston és az ügyfelei egyaránt profitálhatnak abból, hogy a vállalat felvásárolta az IronKey USB-technológiáját és egyéb eszközeit. A tranzakció révén a Kingston FIPS 140-2 USB-meghajtói azokra a biztonsági és egyéb kulcsfontosságú piaci területekre is eljuthatnak, ahol az IronKey korábban már vezető pozíciót szerzett, meglévő termékei pedig újabb tulajdonságokkal, nagyobb teljesítménnyel bővülnek” – mondta Michael Osterman, az Osterman Research vezető elemzője.

 

A tranzakció részeként a vállalat titkosított külső HDD-meghajtókkal foglalkozó üzletágát a DataLocker Inc. vásárolta meg, amelynek termékportfóliója hasonló megoldásokat foglal magában. A felvásárlás tovább erősítette a két cég partneri viszonyát, amelynek része, hogy a DataLocker Inc. kezeli a SafeConsole és az Enterprise Management Services (EMS) platformokat, amelyeket a Kingston és az IronKey felügyelt, biztonsági meghajtói egyaránt használnak. A titkosított USB-meghajtók piacán vezető Kingston DataTraveler termékeket továbbra is elérhetik azok a felhasználók, akik nem igénylik a FIPS 140-2 Level 3 szintű tanúsítványt.  

 

„A titkosított memóriakulcsok piaca továbbra is virágzik, mivel a kormányzati hivatalok és szervezetek egyre fontosabbnak tartják a mobiladatok védelmének biztosítását. Számos IronKey-termék épül még ma is a korábbi NAND technológiára. A Kingston a flash memóriákban alkalmazott félvezetők, vezérlők és egyéb alkatrészek gyártóival kiépített, hosszú múltra visszatekintő kapcsolataira, valamint erős értékesítési csatornáira támaszkodva korszerűsíti az IronKey termékeit” – mondta Valentina Vitolo, a Kingston flash üzletágának vezetője.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30