Napi Doodle, heti összefoglaló (frissítve vasárnap reggel)

forrás: Prím Online, 2016. március 5. 17:47

Egyre sűrűbben emlékezik meg a Google valamelyik ország valamilyen évfordulójáról a Google logó rajzos kicsavarásával, animációs filmecskével, úgynevezett Google Doodle-lel. Az elmúlt munkahét minden napjára jutott megrajzolható - és az adott országban egy napra a keresőbe beépíthető - évforduló. (Frissítés: a szombati kihagyás után vasárnap duplázott a Doodle-rajzoló csapat, így megvan a "hét nap - több, mint hét doodle" rekord.)

Hétfőn - február 29-én - India kivételével a plusz egy nap nyuszikája ugrált be február 28. és március 1. közé, de Indiában az alábbi rajzocskát láthatták a Google keresőjében, s ezzel a táncos koreográfus,  Rukmini Devi Arundale 112. születésnapja előtt tisztelgett a kereső.

 

Kedden a wales-iek által ünnepelt Szent Dávid Napra lehetett rákeresni egyből a logót helyettesítő képből:

Szerdán ismét egy születésnap, ezúttal Marija Juric Zagorka, horvát írónő,  születésének 143. évfordulója ihlette meg a rajzfilmeseket.

 

 

 

Csütörtökön a Hinamatsurit ünnepelte a japánokkal együtt a Google, ez a lányok/babák napja.

A péntek a Rio-Niterói híd átadásának 42. évfordulója, amikor is csak a híd pilléreinek árnyéka rajzolta ki a Google-t.

A héten ma először pihent meg a rajzoló. Talán nem tudta, hogy Magyarországon ez a szombat épp nem munkaszüneti nap, rajzolhatott volna nekünk valamit mondjuk  Árpád-házi Szent Kingáról, IV. Béla király lányáról, Lengyelország és Litvánia védőszentjéről, aki 792 éve, 1224-ben március 5-én született. Ennél jelentősebb magyar évfordulót hirtelenjében én se tudnék a mai naphoz rendelni...

===

Frissítés: A Google rajzolói is érezhették, hogy ez a szombati lazítás nem illeszkedik a szépen elkezdett sorozatba, ezért azután vasárnap dupláztak:

Írországban, az Egyesült Királyságban és Nigériában az Anyák Napját ünneplik ma egy anyakutyussal,

míg Ghanában a függetlenség napját egy kisfilmmel.

 

Kulcsszavak: doodle Google

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új keresőt fejleszt a Google

A Google egy teljesen új, mesterséges intelligencia által működtetett keresőmotort fejleszt, amelyet Magi projektnek neveznek, hogy személyre szabottabb élményt nyújtson a felhasználóknak. A felhasználói igények előrejelzésével ez a technológia beszélgetésalapú keresési élményt hoz létre, relevánsabbá és vonzóbbá téve a keresési eredményeket. Ez a radikális változás megköveteli, hogy a vállalkozások az új keresőmotor AI-alapú megközelítéséhez igazítsák SEO-stratégiájukat.

2023. április 24. 20:01

10 ezer amerikai dollárt nyerhetnek a Huawei XMAGE Awards fődíjasai

Kiírták a Huawei nagyszabású nemzetközi mobilfotós pályázatát, a HUAWEI XMAGE Awards 2023-at (korábban NEXT IMAGE Awards), melyen az elmúlt években több ízben is magyar siker született. Az idei megmérettetésre a világ minden tájáról kilenc kategóriában várják a fotós és videós alkotásokat, a legjobb pályaműveket beküldők pedig akár fejenként 10 ezer amerikai dolláros pénzjutalomban részesülhetnek. A pályaművek beküldési határideje 2023. augusztus 15., a nevezett alkotásokat neves nemzetközi zsűri bírálja el.

2023. április 13. 11:26

Ezekre a webcímekre figyeljen, ha nem akarja, hogy átverjék

Az utóbbi időben Magyarországon is egyre elterjedtebbek az adathalász oldalak, amelyek sok esetben nagyon megtévesztő webcímeket használnak. Mit tehetünk azonban, ha nem szeretnénk, hogy a személyes adataink illetéktelenek kezébe kerüljenek?

2023. április 4. 21:44

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

Az IAB Hungary digitális reklámszakmai szervezet március 24-én a GroupM Akadémia bázisán adta át a 2022-es évi Legjobb szakdolgozat a digitális marketingről című pályázat nyerteseinek járó díjakat. Az elmúlt három évben kivétel nélkül (előszörmásodszorharmadszor) a Budapesti Corvinus Egyetem diákjai nyertek a pályázaton, idén először azonban egy szegedi és egy debreceni egyetem hallgatója vihette haza a legjobb pályamunkáért járó díjat. 

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

Az Alza.hu ügyfelei mostantól a reklamált termékeket az AlzaBoxokon keresztül is visszaküldhetik. A Magyarországon, Szlovákiában és Csehországban több mint 210 000 csomagautomatát működtető webáruház ismét egy újabb lépéssel közelebb került céljához, hogy hálózata a helyi közösségek számára minél hasznosabb legyen és kényelmesebbé tegye mindennapjaikat.

2023. március 21. 09:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39