Napi Doodle, heti összefoglaló (frissítve vasárnap reggel)

forrás: Prím Online, 2016. március 5. 17:47

Egyre sűrűbben emlékezik meg a Google valamelyik ország valamilyen évfordulójáról a Google logó rajzos kicsavarásával, animációs filmecskével, úgynevezett Google Doodle-lel. Az elmúlt munkahét minden napjára jutott megrajzolható - és az adott országban egy napra a keresőbe beépíthető - évforduló. (Frissítés: a szombati kihagyás után vasárnap duplázott a Doodle-rajzoló csapat, így megvan a "hét nap - több, mint hét doodle" rekord.)

Hétfőn - február 29-én - India kivételével a plusz egy nap nyuszikája ugrált be február 28. és március 1. közé, de Indiában az alábbi rajzocskát láthatták a Google keresőjében, s ezzel a táncos koreográfus,  Rukmini Devi Arundale 112. születésnapja előtt tisztelgett a kereső.

 

Kedden a wales-iek által ünnepelt Szent Dávid Napra lehetett rákeresni egyből a logót helyettesítő képből:

Szerdán ismét egy születésnap, ezúttal Marija Juric Zagorka, horvát írónő,  születésének 143. évfordulója ihlette meg a rajzfilmeseket.

 

 

 

Csütörtökön a Hinamatsurit ünnepelte a japánokkal együtt a Google, ez a lányok/babák napja.

A péntek a Rio-Niterói híd átadásának 42. évfordulója, amikor is csak a híd pilléreinek árnyéka rajzolta ki a Google-t.

A héten ma először pihent meg a rajzoló. Talán nem tudta, hogy Magyarországon ez a szombat épp nem munkaszüneti nap, rajzolhatott volna nekünk valamit mondjuk  Árpád-házi Szent Kingáról, IV. Béla király lányáról, Lengyelország és Litvánia védőszentjéről, aki 792 éve, 1224-ben március 5-én született. Ennél jelentősebb magyar évfordulót hirtelenjében én se tudnék a mai naphoz rendelni...

===

Frissítés: A Google rajzolói is érezhették, hogy ez a szombati lazítás nem illeszkedik a szépen elkezdett sorozatba, ezért azután vasárnap dupláztak:

Írországban, az Egyesült Királyságban és Nigériában az Anyák Napját ünneplik ma egy anyakutyussal,

míg Ghanában a függetlenség napját egy kisfilmmel.

 

Kulcsszavak: doodle Google

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023 szeptember 19-20-án MENTA 2023 – NEXT30! címmel rendezi meg Balatonfüreden az IVSZ – Digitális vállalkozások szövetsége jubileumi konferenciáját, ahol a digitális gazdaság következő 30 évének trendjei kerülnek fókuszba az elmúlt három évtized tudására, tapasztalatára és történetére építve. 

2023. augusztus 31. 12:59

A Httpool by Aleph lett a Microsoft Advertising közép- és kelet-európai képviselője

A Httpool by Aleph, a világ egyik vezető digitális hirdetésekkel foglalkozó vállalata képviseli mostantól a Microsoft Advertising-ot 23 közép- és kelet-európai országban*, köztük Magyarországon is. A cég a Microsoft Advertising kampányainak kezeléséért lesz felelős kereső, felhasználói és vásárlási termékeken keresztül.

2023. augusztus 22. 12:59

2023-ban immár 22. alkalommal indul 'Az Év Honlapja' pályázat!

Augusztus 14-én immár 22. alkalommal indul útjára Magyarország legnagyobb digitális marketingkommunikációs pályázata. ’Az Év Honlapja’ izgalmas lehetőséget kínál mindazoknak, akik az elmúlt időszakban a legújabb honlapokat, applikációkat, digitális és technológiai megoldásokat hozták létre. Ha büszkén állsz egy újító szellemiségű honlap vagy applikáció mögött, akkor ez a lehetőség neked szól! Ne feledd augusztusban 20% Early Bird kedvezménnyel pályázhatsz!.

2023. augusztus 15. 09:38

A Magyar Telekom 2023. második negyedéves és első féléves eredményei

A Magyar Telekom közzétette 2023. második negyedévére és első félévére vonatkozó, az EU által befogadott Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok (IFRS) szerinti konszolidált pénzügyi eredményeit. A pénzügyi jelentés nem auditált értékeket tartalmaz az összes pénzügyi időszakra. 

2023. augusztus 10. 10:00

Idén is csúcspontszámokkal lehetett bekerülni a Corvinusra

Továbbra is a legjobb képességű hallgatók választják a Corvinust, a legkeresettebb alapszakokhoz még a tavalyinál is magasabb pontszám volt szükséges a bejutáshoz: a csúcsot az angol nyelvű nemzetközi gazdálkodás alapszak jelentette 480 ponttal. 14 százalékponttal nőtt az angol nyelvű képzésre felvett magyar hallgatók létszáma, így a most induló évfolyam csaknem fele már angolul teljesíti tanulmányait. 

2023. július 27. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38