1,2 millió dollár kockázati tőkebefektetés a VirtDB Zrt.-nél

Big Data és üzleti intelligencia a kockázati tőke fókuszában

forrás: Prím Online, 2016. szeptember 20. 11:16

A VirtDB Zrt. és az MFB Csoporthoz tartozó Corvinus Kockázati Tőkealapkezelő Zrt. egymillió-kétszázezer dollár összegű kockázati tőkebefektetésről állapodott meg. A befektetés célja a Big Data és üzleti intelligencia (BI) rendszerek adatelérését segítő VirtDB Zrt. technológia- és üzletfejlesztési folyamatainak felgyorsítása.

A Starschema Kft. által alapított VirtDB Zrt. célja, hogy olyan innovatív szoftver megoldásokat hozzon létre és vezessen be a nemzetközi piacra, amelyek megoldást nyújtanak a Big Data és üzleti intelligencia (BI) technológiákat használó cégek adatelérési problémáira. A dinamikusan növekvő piacon a felhasználónak egyre több fajtájú és formátumú adatot kell elérnie és azokat Big Data vagy BI rendszerekbe eljuttatnia, amit a jelenleg piacon lévő technológiák kevésbé felhasználóbarát módon támogatnak. 

 

„A VirtDB Zrt. célcsoportját a meglévő IT rendszereikhez kapcsolódó lokális vagy felhőalapú adatelemző, BI-és Big Data megoldások bevezetését, bővítését tervező cégek alkotják. Ezeknek a vállalatoknak nyújtunk költséghatékony segítséget az általuk felhalmozott tudás és adat kényelmesebb elérésében és hasznosításában.” - mondta el Csillag Péter, a VirtDB Zrt. igazgatója. „A startup cégek dinamikáját és innovációját kombináljuk a spin-off cégek tapasztalatával, piaci ismeretével. A befektetett tőke és az anyacégünktől hozott tudás közös felhasználásával egyszerre tervezünk gyors és hosszútávon is fenntartható növekedést elérni." - tette hozzá.

 

Az 1,2 millió dollár értékű tőkebevonás az eddigi egyik legnagyobb Big Data fókuszú kockázati tőkebefektetés a magyar piacon, amely a többi innovatív technológiafejlesztő cégek fejlődésének is újabb lökést adhat. A befektetési tranzakció megvalósulását  az M27 ABSOLVO szakmai tanácsadóként támogatta.

 

Az alapítóról

Csillag Péter tizenöt éve foglalkozik adattárházas és üzleti intelligencia projektekkel, ezalatt a technológiák fejlesztésének és felhasználásának teljes életciklusát megismerte, Magyarországon és külföldön egyaránt. 2006-os alapítása óta részt vesz a mára több mint kétmilliárd forint árbevételt elérő Starschema Kft. piaci stratégiájának megalkotásában és felügyeletében. 2016 augusztusa óta a VirtDB Zrt igazgatója.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Beöthy Miklós, a Codecool mentora lett Magyarország nagykövete az Európai Szakképzési Héten

Beöthy Miklós, a nem hagyományos programozói képzéssel foglalkozó Codecool mentora képviseli Magyarországot a 2018-as Európai Szakképzési Héten (november 5-9). Az Európai Bizottság által szervezett programon több száz esemény kerül megrendezésre Európa-szerte, amelyek célja, hogy minden korosztály számára bemutassa a szakoktatás és a szakképzés előnyeit. 

2018. október 17. 19:40

A Kingston Technology az információbiztonság legsikeresebb innovátorai között

A Kingston Technology az iparágon belüli haladó szemléletet elismerő „Hot Company Data Loss Prevention” kategória győztese lett a Cyber Defense 2018 Global Awards-on. A Cyber Defense Magazine által létrehozott díj a kiber- és információbiztonság innovátorait ismeri el. 

2018. október 17. 17:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

eTrends Monitor: a készpénzmentes fizetés már népszerűbb a netezők körében

2018. október 8. 10:12

Videót vetít, kezet fog, ölel, táncol a robot

2018. szeptember 21. 14:07

Mely területeken jelenti a fejlődés motorját a nyílt forráskód

2018. szeptember 19. 14:18

A drón vagy a Tesla gyorsul jobban?

2018. szeptember 18. 14:04
cloudappsportal.com