A Fujitsu Európában is bevezeti biometrikus személyazonosításra épülő PalmSecure beléptető eszközét

forrás: Prím Online, 2016. szeptember 22. 07:17

Már Európában is elérhető a Fujitsu biometrikus személyazonosításra épülő PalmSecure beléptető eszköze, amely cégmérettől függetlenül minden vállalatnál könnyen telepíthető, kulcsrakész alternatívát kínál a meglévő beléptető megoldás kiváltására vagy továbbfejlesztésére. 

A PalmSecure ID Access megoldás egy integrált PalmSecure érzékelővel felszerelt terminál segítségével, érintkezés nélküli tenyérbeolvasás alapján ellenőrzi az egyén személyazonosságát. A PalmSecure ID Access gyorsan és könnyen integrálható a meglévő hardverinfrastruktúrába. 

 

 

A biometrikus személyazonosítás jóval pontosabb a PIN-t, jelszót, kódot vagy beléptető kártyát kérő egyéb módszereknél. Felhasználóbarát és higiénikus módszer, amely a hagyományos beléptető rendszerekkel ellentétben nem alkalmaz elveszthető, megosztható, lemásolható vagy ellopható elemeket. Lehetővé teszi, hogy a vállalkozások konkrét személyekhez társítsák a műveleteket, és kiiktassák működésükből az elfelejtett jelszavak miatt kieső időt. 

 

A PalmSecure ID Access eszköz a Fujitsu PSN900 díjnyertes biometrikus tenyérvéna-beolvasási technológiájára épül. Az esztétikus terminál integrálva tartalmazza a PalmSecure érzékelőt és az érintőképernyőt, és többféle módon is konfigurálható a többfaktoros hitelesítéshez. A lehetőségek között szerepel például olvasók beépítése Mifare kártyákhoz vagy HID proximity kártyákhoz. Igény esetén az eszköz egyedül a PalmSecure érzékelővel is konfigurálható. 

 

 

Ár és piaci bevezetés

A PalmSecure ID Access már jelenleg is kapható az EMEIA-régióban, országtól és konfigurációtól függő áron.

 

A Fujitsu PalmSecure technológiája

A PalmSecure infravörös közeli fény segítségével, a felhasználó tenyerében futó oxigénszegény vért szállító erek mintázatáról készít felvételt. A saját fejlesztésű algoritmus e kép alapján egyedi biometrikus sablont generál. A felhasználó személyazonosítása úgy történik, hogy ezt a sablont összevetik az előregisztrált felhasználók adatbázisával. A PalmSecure-ral végzett felhasználói regisztráció alig egy percet, maga a személyazonosítás pedig kevesebb mint egy másodpercet vesz igénybe, ami jóval rövidebb, mint a biztonságos jelszó beírásához szükséges idő, ráadásul a hibakockázat is sokkal alacsonyabb. 

 

 

A Fujitsu PalmSecure technológia rendkívül biztonságos, hiszen az erek a bőr alatt futnak, és szemmel alig láthatók. A mintázat mindenkinél egyedi, és a kor előrehaladtával sem változik. A tenyér érmintázata különösen bonyolult, és több mint ötmillió különálló összehasonlítási pontot biztosít. Ráadásul az olvasó csak akkor ismeri fel a mintát, amikor az erekben vér áramlik, így gyakorlatilag nulla a hamisítás veszélye. 

 

A technológia kezelése könnyen elsajátítható. A megoldás érintkezésmentessége miatt is népszerű a felhasználók körében, mivel használata során nem kell tartani a jellemzően kéz által közvetített kórokozók terjedésétől. A PalmSecure működését az olyan külső tényezők sem befolyásolják, mint a bőr típusa, a tenyér hőmérséklete vagy a bőrön található esetleges vágások és karcolások. 

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Gyártás a Covid-19 időszakában

Hogyan lehet biztosítani az ellátási láncot vírus idején? Erről beszélgettünk Martin Kjaerboval az Universal Robots ellátási láncokért felelős alelnökével.

2020. július 10. 18:20

Kérdések és válaszok: Szünetmentes tápegységek, az energiagazdálkodás jövője

Az energiagazdálkodás jövőjéről Mike Byrnes, az Eaton felhő- és adatközponti szegmensének EMEA régiós értékesítési igazgatója fejti ki véleményét.

2020. július 10. 14:44

Vezető konténerfelügyeleti vállalatot vásárol fel a SUSE

A SUSE bejelentette, hogy megállapodást kötött a Rancher Labs felvásárlására. A kaliforniai székhelyű, nyílt forráskódú szoftverekkel foglalkozó vállalat piacvezető Kubernetes-felügyeleti platformot kínál ügyfeleinek. Az akvizíciónak és a két portfólió egyesülésének köszönhetően az ügyfelek a jövőben még egyszerűbben helyezhetik üzembe és felügyelhetik a konténerizált szolgáltatásokat bármilyen környezetben, beleértve az adatközpontokat, a peremhálózatokat és a felhőt.

2020. július 10. 11:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás