A Fujitsu Európában is bevezeti biometrikus személyazonosításra épülő PalmSecure beléptető eszközét

forrás: Prím Online, 2016. szeptember 22. 07:17

Már Európában is elérhető a Fujitsu biometrikus személyazonosításra épülő PalmSecure beléptető eszköze, amely cégmérettől függetlenül minden vállalatnál könnyen telepíthető, kulcsrakész alternatívát kínál a meglévő beléptető megoldás kiváltására vagy továbbfejlesztésére. 

A PalmSecure ID Access megoldás egy integrált PalmSecure érzékelővel felszerelt terminál segítségével, érintkezés nélküli tenyérbeolvasás alapján ellenőrzi az egyén személyazonosságát. A PalmSecure ID Access gyorsan és könnyen integrálható a meglévő hardverinfrastruktúrába. 

 

 

A biometrikus személyazonosítás jóval pontosabb a PIN-t, jelszót, kódot vagy beléptető kártyát kérő egyéb módszereknél. Felhasználóbarát és higiénikus módszer, amely a hagyományos beléptető rendszerekkel ellentétben nem alkalmaz elveszthető, megosztható, lemásolható vagy ellopható elemeket. Lehetővé teszi, hogy a vállalkozások konkrét személyekhez társítsák a műveleteket, és kiiktassák működésükből az elfelejtett jelszavak miatt kieső időt. 

 

A PalmSecure ID Access eszköz a Fujitsu PSN900 díjnyertes biometrikus tenyérvéna-beolvasási technológiájára épül. Az esztétikus terminál integrálva tartalmazza a PalmSecure érzékelőt és az érintőképernyőt, és többféle módon is konfigurálható a többfaktoros hitelesítéshez. A lehetőségek között szerepel például olvasók beépítése Mifare kártyákhoz vagy HID proximity kártyákhoz. Igény esetén az eszköz egyedül a PalmSecure érzékelővel is konfigurálható. 

 

 

Ár és piaci bevezetés

A PalmSecure ID Access már jelenleg is kapható az EMEIA-régióban, országtól és konfigurációtól függő áron.

 

A Fujitsu PalmSecure technológiája

A PalmSecure infravörös közeli fény segítségével, a felhasználó tenyerében futó oxigénszegény vért szállító erek mintázatáról készít felvételt. A saját fejlesztésű algoritmus e kép alapján egyedi biometrikus sablont generál. A felhasználó személyazonosítása úgy történik, hogy ezt a sablont összevetik az előregisztrált felhasználók adatbázisával. A PalmSecure-ral végzett felhasználói regisztráció alig egy percet, maga a személyazonosítás pedig kevesebb mint egy másodpercet vesz igénybe, ami jóval rövidebb, mint a biztonságos jelszó beírásához szükséges idő, ráadásul a hibakockázat is sokkal alacsonyabb. 

 

 

A Fujitsu PalmSecure technológia rendkívül biztonságos, hiszen az erek a bőr alatt futnak, és szemmel alig láthatók. A mintázat mindenkinél egyedi, és a kor előrehaladtával sem változik. A tenyér érmintázata különösen bonyolult, és több mint ötmillió különálló összehasonlítási pontot biztosít. Ráadásul az olvasó csak akkor ismeri fel a mintát, amikor az erekben vér áramlik, így gyakorlatilag nulla a hamisítás veszélye. 

 

A technológia kezelése könnyen elsajátítható. A megoldás érintkezésmentessége miatt is népszerű a felhasználók körében, mivel használata során nem kell tartani a jellemzően kéz által közvetített kórokozók terjedésétől. A PalmSecure működését az olyan külső tényezők sem befolyásolják, mint a bőr típusa, a tenyér hőmérséklete vagy a bőrön található esetleges vágások és karcolások. 

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Merre tart a Machine to Machine (M2M) technológia?

2001-ben a GPRS technológia nyitotta meg a kaput a gépek közötti kommunikáció, azaz az M2M megoldások értelmes alkalmazása előtt. Mára milliós nagyságrendben kommunikálnak gépek egymás között a magyarországi mobilhálózatokon. Az M2M megoldásokra mind üzleti mind lakossági oldalon erősödik az igény, az ötödik generációs (5G) mobilhálózatok pedig a 2001-es induláshoz hasonló mérföldkövet jelenthetnek az M2M megoldások elterjedésében. A felhasználási trendeket a nagy gyártók – mint például a Google vagy az Amazon – platformjaival való kompatibilitás határozhatja meg.

2019. október 23. 09:11

Cél a káros digitális tartalmak csökkentése

A mai napon ünnepélyes keretek között együttműködési megállapodást kötött a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ), a Belügyminisztérium és az Országos Rendőr-főkapitányság.

2019. október 22. 18:19

Az IBS UpSkill programja nyert a HR Best díj Toborzás kategóriájában

Első hellyel díjazta az International Business School UpSkill programját a HR Best nevű HR-szakmai díj zsűrije. Idén először adták át az elismerést az ország legnagyobb toborzási, munkaerő-piaci konferenciáján, a HR Festen. Öt kategóriában érkeztek be a nevezések számos pályázótól, melyeket két körben értékelt a szakmai zsűri.

2019. október 22. 10:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37
online sportfogadás