Perdöntő részletek a Mio-tól

Egyszerűbb a kárrendezés, ha utunkat fedélzeti kamerával rögzítjük

forrás: Prím Online, 2016. szeptember 22. 08:47

Koccanás a reggeli dugóban: ugye jó lett volna rögzíteni? Gyorsabb és egyszerűbb megállapítani, egy adott helyzetben ki a hibás, ha vissza tudjuk nézni a történteket. Az autós kamerák vásárlásakor a leggyakoribb szempont, hogy eszközünk a vitás közlekedési szituációkban segítsen. A legújabb Mio MiVue C320 és MiVue C330 kamerák kisméretűek, hogy ne zavarjanak a vezetésben, és kitűnő optikával felszereltek, hogy a felvételek gyenge fényviszonyok mellett is élesek legyenek. A MiVue C330 GPS-szel és sebességmérő kamera-figyelmeztetésekkel is támogatja a sofőrt.

A közlekedést segítő autós eszközök iránti kereslet évről-évre nő, így fedélzeti kamerát is egyre többen vásárolnak. A használatukkal kapcsolatos szabályozás ugyan országonként változik, hasznukat azonban már a biztosító társaságok is kezdik felismerni. A praktikus eszközöket ugyanis leggyakrabban a vitás esetek könnyebb elbírálására és a biztosítási csalások kiszűrésére használják. Persze, ha különleges tájon vágunk át, útifilmet is készíthetünk velük, amelyet a Mio kamerák esetében a MiVue Manager asztali alkalmazás segítségével Facebook és YouTube oldalunkon is megoszthatunk. Vagy fotómódba váltva egy koccanás részleteit rögzíthetjük sokoldalú úti szemtanúnk segítségével. 

 

 

Kicsi, könnyű, és egyszerűen kezelhető

A fedélzeti kameráknak úgy kell jól dolgozniuk, hogy közben szinte láthatatlanok maradjanak. A MiVue C320 és C330 kis méretüknek köszönhetően (62.2 x 51.2 x 37.4 mm) nem zavarnak a kilátásban. Az 58 grammos pillesúlyú eszközöket biztonságosan megtartja az üvegre vákuummal tapadó forgó tartó. A kamerák az autó indításakor kezdik rögzíteni az eseményeket: 3 tengelyű G-szenzoruk érzékeli az autó irányát, az autóra ható erőket, valamint a fordulást és a gyorsulást is. Ha ütközés következik be, ezekből az adatokból tudhatjuk meg, milyen irányból és miképpen történt.

 

Gyenge fény – erős felvétel

Utazás közben gyakran változnak a fényviszonyok: árnyékos útról kanyarodunk szikrázó napsütésbe, vagy mindent elhomályosít egy hirtelen vihar. Ezért fontos, hogy az optika minél több fényt be tudjon engedni: a 130°-os széles látószögű MiVue C320 és C330 kamerák F2.0-es rekesznyílással dolgoznak, így gyengébb fényviszonyok mellett is jó felvételeket készítenek. Mindkét eszköz 1080p Full HD minőségben, 30 fps-el és H.264 tömörítéssel rögzít, így filmjeink a borotvaéles minőség mellett kis fájlméretűek is lesznek.

 

MiVue C330 – GPS funkcióval

Az új MiVue C330 GPS-szel és sebességmérő kamera-figyelmeztetés funkcióval is rendelkezik, élettartamig tartó adatbázis frissítéssel. A beépített GPS automatikusan rögzíti a vezetési információkat, a sebességmérő kamera adatai pedig mindig jelzik, hol vezessünk különösen óvatosan.

A Mio MiVue C320 menetrögzítő kamera ára: 29 990 Ft, a Mio MiVue C330 kamera ára: 40 990 Ft.  

 

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új HONOR Band 5 Sport okoskarkötő újrahasznosított szíjjal

A Honor okostelefon és okoseszköz márka bejelentette, hogy a Honor Band 5 Sport okoskarkötő már Magyarországon is elérhető. Az eszköz csuklón és lábfejen is hordható, így számos sportágat támogat részletes és pontos adatokkal. 

2020. május 22. 15:54

Három új vadkamerát mutatott be az EVOLVEO

Három új vadkamerát, a StrongVision A-t, StrongVision 2GA-t és StrongVision4GA-t hozott a magyar piacra az EVOLVEO, amelyekhez fém védőtok, napelemes panel és a 4GA modellhez tartalék akkumulátor is tartozik kiegészítőként. A könnyen elhelyezhető, hosszú üzemidejű kamera akár 4G/LTE támogatással is választható.

2020. május 20. 15:01

A HONOR számos új termékkel és termékkategóriával bővíti okoseszköz-portfólióját

A Honor okostelefon és okoseszköz márka bejelentette, hogy új termékportfólióval támogatja a hálózatba kapcsolt intelligens eszközök elterjedését, és ezek segítségével egy összekapcsolt világ megalkotását. Az újonnan bejelentett termékek közt megtalálható a Honor MagicBook Pro notebook, a Honor ViewPad 6 táblagép, a Honor Router 3, a HONOR Vision X1 okostelevízió-sorozat, a Honor Choice termékkategórián belül pedig számos háztartási kisgép. 

2020. május 20. 13:35

Vezeték nélküli fülhallgatócsaláddal lép a magyar piacra a Niceboy

Bemutatta HIVE-fülhallgatócsaládját a Niceboy. A cseh gyártó vezeték nélküli modelljeivel (HIVE Drops, HIVE Podsie és HIVE Pods2) lép a magyar piacra, melyek Bluetooth 5.0 atadátvitelt, MaxxBass technológia biztosította hangzást, valamint IPX5-ös vízálló kivitelt kaptak. A fülhallgatók tenyérnyi méretű, USB-C porttal felszerelt töltődobozai azonnali energiaellátást tesznek lehetővé, melyeknek köszönhetően akár egy teljes napon keresztül képesek biztosítani a zenei élményt.

2020. május 19. 15:41

A Sony tovább bővíti soundbar kínálatát

A Sony bemutatta két új soundbarját, a HT-G700-at és a HT-S20R-t. Az új modellek erőteljes és magával ragadó hangzást biztosítanak filmek és sorozatok megtekintéséhez az otthon kényelmében.

2020. május 12. 16:00

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás