Perdöntő részletek a Mio-tól

Egyszerűbb a kárrendezés, ha utunkat fedélzeti kamerával rögzítjük

forrás: Prím Online, 2016. szeptember 22. 08:47

Koccanás a reggeli dugóban: ugye jó lett volna rögzíteni? Gyorsabb és egyszerűbb megállapítani, egy adott helyzetben ki a hibás, ha vissza tudjuk nézni a történteket. Az autós kamerák vásárlásakor a leggyakoribb szempont, hogy eszközünk a vitás közlekedési szituációkban segítsen. A legújabb Mio MiVue C320 és MiVue C330 kamerák kisméretűek, hogy ne zavarjanak a vezetésben, és kitűnő optikával felszereltek, hogy a felvételek gyenge fényviszonyok mellett is élesek legyenek. A MiVue C330 GPS-szel és sebességmérő kamera-figyelmeztetésekkel is támogatja a sofőrt.

A közlekedést segítő autós eszközök iránti kereslet évről-évre nő, így fedélzeti kamerát is egyre többen vásárolnak. A használatukkal kapcsolatos szabályozás ugyan országonként változik, hasznukat azonban már a biztosító társaságok is kezdik felismerni. A praktikus eszközöket ugyanis leggyakrabban a vitás esetek könnyebb elbírálására és a biztosítási csalások kiszűrésére használják. Persze, ha különleges tájon vágunk át, útifilmet is készíthetünk velük, amelyet a Mio kamerák esetében a MiVue Manager asztali alkalmazás segítségével Facebook és YouTube oldalunkon is megoszthatunk. Vagy fotómódba váltva egy koccanás részleteit rögzíthetjük sokoldalú úti szemtanúnk segítségével. 

 

 

Kicsi, könnyű, és egyszerűen kezelhető

A fedélzeti kameráknak úgy kell jól dolgozniuk, hogy közben szinte láthatatlanok maradjanak. A MiVue C320 és C330 kis méretüknek köszönhetően (62.2 x 51.2 x 37.4 mm) nem zavarnak a kilátásban. Az 58 grammos pillesúlyú eszközöket biztonságosan megtartja az üvegre vákuummal tapadó forgó tartó. A kamerák az autó indításakor kezdik rögzíteni az eseményeket: 3 tengelyű G-szenzoruk érzékeli az autó irányát, az autóra ható erőket, valamint a fordulást és a gyorsulást is. Ha ütközés következik be, ezekből az adatokból tudhatjuk meg, milyen irányból és miképpen történt.

 

Gyenge fény – erős felvétel

Utazás közben gyakran változnak a fényviszonyok: árnyékos útról kanyarodunk szikrázó napsütésbe, vagy mindent elhomályosít egy hirtelen vihar. Ezért fontos, hogy az optika minél több fényt be tudjon engedni: a 130°-os széles látószögű MiVue C320 és C330 kamerák F2.0-es rekesznyílással dolgoznak, így gyengébb fényviszonyok mellett is jó felvételeket készítenek. Mindkét eszköz 1080p Full HD minőségben, 30 fps-el és H.264 tömörítéssel rögzít, így filmjeink a borotvaéles minőség mellett kis fájlméretűek is lesznek.

 

MiVue C330 – GPS funkcióval

Az új MiVue C330 GPS-szel és sebességmérő kamera-figyelmeztetés funkcióval is rendelkezik, élettartamig tartó adatbázis frissítéssel. A beépített GPS automatikusan rögzíti a vezetési információkat, a sebességmérő kamera adatai pedig mindig jelzik, hol vezessünk különösen óvatosan.

A Mio MiVue C320 menetrögzítő kamera ára: 29 990 Ft, a Mio MiVue C330 kamera ára: 40 990 Ft.  

 

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Még élvezetesebb hibrid munkamegbeszélések a Logitech Sight AI kamerájának használatával

Bemutatkozott a Logitech AI-alapú asztali kamerája, a Logitech Sight, amely a Rally Bar vagy Rally Bar Mini elülső kamerákkal együttműködve intelligens módon rögzíti a tárgyalóteremben mozgó résztvevők legjobb perspektíváját és követi a beszélgetéseket. A hibrid munkavégzés világában a távolról dolgozók 43%-a számol be arról, hogy nem tud igazán bevonódni egy-egy megbeszélésbe - ezen a helyzeten segít a Logitech Sight kamerája, csökkentve a hibrid csapatok közötti egyenlőtlenségeket a tárgyalóteremben. 

2022. december 7. 13:59

Fejlessze a játékok hangzását a vadonatúj Philips TAG5106 fejhallgatóval

Az MMD, vezető kijelzőspecialista és a Philips monitors márka licencpartnere örömmel jelenti be egy vadonatúj prémium gaming headset bevezetését, amelyet a kényelem, a kiváló hangzás és a fejlett vezeték nélküli technológiák ideális kombinációját kereső játékosok számára terveztek. 

2022. december 1. 19:54

Áttörést jelenthetnek az EKG-t mérő okosórák a tünetmentes szívproblémák felismerésében

Az európai kardiológusok legfrissebb irányelvei szerint* az egyik leggyakoribb szívritmuszavar, a pitvarfibrilláció azonosítása az EKG-funkcióval rendelkező okosórákkal új távlatokat nyithat az orvoslásban. A kereskedelmi forgalomban is kapható okoseszközök folyamatosan fejlődő algoritmusai és technológiái hozzájárulhatnak az egyébként tünetmentes szívritmuszavarok hatékonyabb szűréséhez, ezáltal sok páciens időben orvoshoz juthat a problémájával. A Huawei friss felmérése szerint** a magyar válaszadók 78 százaléka használná az EKG funkciót az okosóráján. 

2022. november 30. 20:11

46 CES 2023 Innovációs díjjal ismerték el a Samsung munkáját

A Samsung 46 új termék- és szolgáltatásinnovációja nyerte el a CES 2023 Innovációs Díját, köztük három, a Legjobb Innováció elismerést is a Consumer Technology Association (CTA) szervezettől. Az évente átadott Innovációs díjak a kiemelkedő mérnöki és tervezői teljesítményét értékelik számos termékkategóriában.

2022. november 23. 20:35

Az új Casio karórát a látványos X-dizájn és az Alcantara bőr teszi különlegessé

A Casio nemrég bemutatta legújabb, a Honda Racinggel közös együttműködésben készített karóráját, az EQB-2000HR-t. A japán óragyártó Edifice almárkához tartozó karórája a „Speed and Intelligence” (Sebesség és Intelligencia) elnevezésű márkakoncepciónak köszönhetően született meg. „A számlapján ugyanaz az autentikus árnyalat jelenik meg, mint ami a Honda versenyautók oldalán található jelvényeken is látható” – hívta fel a figyelmet Nagy Sándor, a Casio termékmenedzsere. 

2022. november 19. 14:29

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A világ legígéretesebb kiberbiztonsági vállalatai közé került a Clarabot

2022. december 6. 21:30

Lezárult a 2022-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

2022. december 2. 13:58

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55