Az eurosport közvetíti novembertől a dr1 drónversenyt

forrás: Prím Online, 2016. október 18. 08:44

Az Eurosport bejelentette megállapodását a DR1, a világ vezető drónverseny-sorozatának exkluzív közvetítési jogaira vonatkozóan, amely európai és az ázsiai-csendes-óceáni térség 70 országára kiterjed. A megállapodás kifejezi az Eurosport azon elköteleződését, mely szerint új és innovatív tartalmakat kínál a sportrajongók számára.

A drónverseny közvetítése –  mely során a versenyzők a távirányítással vezérelt drónokat egy összetett akadálypályán a lehető leggyorsabban navigálnak keresztül – tovább erősíti az Eurosport azon törekvését, hogy a legkiválóbb prémium tartalmakat és a feltörekvő sportokat minden platformján, minél szélesebb nézőközönség számára tegye elérhetővé.

 

 

Az Eurosport további három versenysorozatot közvetít, beleértve a DR1 Champion sorozatot, amely a világ neves nagyvárosaiban kerül majd megrendezésre 2017-ben, és DR1 Micro rendezvénysorozatot az eurosport.com oldalon, Európa leglátogatottabb sportoldalán. A weboldalon ezen felül további események, színes háttéranyagok, kulisszatitkok, extra videós tartalmak, valamint a világ legtehetségesebb és legmerészebb drónversenyzőivel készített interjúk is elérhetőek lesznek.

 

Az Eurosport rendelkezik a DR1 továbbértékesítési jogaival is világszerte (kivéve az Amerikai Egyesült Államokat).

 

Olyan tehetségek, mint az amerikai Tommy “Ummagawd” Tabajia, az angol Luke “BanniUK” Bannister és az ausztrál Chad “FinalGlideAUS” Nowak csak ízelítők a világ vezető drónpilótáinak hosszú sorából, akik egészen új magasságokba emelték a drónversenyzést. A DR1 Champions Series több kiváló csapat versengését mutatja be a világbajnoki címért folytatott küzdelemben.

 

Peter Hutton, az Eurosport vezérigazgatója elmondta: „Az Eurosport csatornának lételeme az innováció, és úgy gondoljuk, hogy az új technológia, legyen szó VR (virtuális valóság) tartalmainkról vagy feltörekvő sportokon belül megvalósuló innovációról, nagyszerű lehetőséget biztosítanak a sportrajongók minél szélesebb körű elérésére. Lebilincselő volt látni az eSports népszerűségének folyamatos növekedését, azzal pedig, ahogyan a DR1 ezt kombinálja a sportversenyek hagyományos szerkezetével, egy igazán érdekes modellt hozott létre. Már nagyon várjuk a DR1 csapattal való közös munkát, és azt, hogy ezt az izgalmas és fordulatokban gazdag sportot az Eurosport minden platformján keresztül bemutathassuk a nézőknek.”

 

 

Brad Foxhoven, a DR1 Racing vezérigazgatója elmondta: „Rendkívül izgatottak vagyunk, hogy egy olyan sportot, amely a Forma 1, a NASCAR és az eGaming kombinációja, egy olyan széles nézőközönség elé vihetünk, mint amilyennel az Eurosport rendelkezik. Az Eurosport a kezdetektől fogva arra törekedett, hogy a lineáris csatornáin túl a digitális és közösségi platformjain keresztül is biztosítsa a sportág növekedését. A drónversenyek lehetőségei végtelenek, mind a magas színvonalú verseny, mind az innováció szempontjából.”

 

A DR1 Invitational első versenyét 2016. november 8-án, kedden 23 órakor (közép-európai idő szerint) Los Angelesből közvetíti az Eurosport 1. 

 

A DR1 versennyel kapcsolatos további információk angol nyelven az alábbi linken érhetőek el: http://dr1racing.tv/

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30