Az emberek személyes áldozatokat hoznának a vásárlási kedvezményekért

forrás: Prím Online, 2016. november 25. 16:02

Akár még személyes áldozatokat is hoznánk, ha elég nagy vásárlási kedvezménnyel kecsegtetnek – derült ki egy kutatásból. Alvást, sportot és az étkezést is kihagynánk, hogy jelentősen olcsóbban szerezhessünk meg egy-egy műszaki cikket. Családi eseményt, munkát, illetve baráti találkozót azonban már nem halasztanánk el. Emellett kiderült az is, hogy inkább az év második feléhez kötjük a műszaki cikkek vásárlását. 

A Black Friday kedvezménynap alkalmából készített reprezentatív kutatást a Media Markt és az NRC Marketingkutató. A felmérésben azt vizsgálták, hogy miről mondanának le a vásárlók a komoly kedvezményekért, illetve, hogy mennyire tartják jó alkalomnak az eseményt műszaki cikkek vásárlására.

 

Bár a Black Friday típusú kedvezménynapok jelentősége egyre növekszik hazánkban is, a külföldön gyakori viselkedéstípusok (hisztéria, áruházak megrohamozása, szabadság kivétele) még nem figyelhetőek meg itthon.  Ugyanakkor Magyarországon is lemondana a felnőtt korú internetezők fele valamilyen napi feladatáról, hogy a Fekete Pénteken vásárolhasson. A válaszadók közel harmada (29%) aludna kevesebbet, ötöde (22%) sportról, közel ötöde (18%) pedig étkezésről is lemondana. Azonban családi eseményt mindössze 7% halasztana el, munkából csak a válaszadók egytizede lógna, de szabadnapot is csak a válaszadók 14%-a venne ki a nagy kedvezményekért.

Ezekről a dolgokról mondanának le az emberek

 

Akik hallottak már a Black Friday-ről, azok legtöbbjét (61%) az zavarja a legjobban, ha az általuk megvásárolni kívánt terméket nem találják meg akciósan. Emellett majdnem ugyanennyi válaszadót zavarnak a hosszú sorok a kasszáknál, valamint a nagy tömeg is. Mindemellett szintén sokan érzik úgy, hogy egyes áruházakban csak az olcsóbb termékeket adják nagy kedvezménnyel.

Idegesítő tényezők

 

„A bosszúságok jó része megelőzhető” – vallja Szánthó Balázs, a Media Markt Árkád ügyvezető igazgatója. „Mi mindig a hivatalos, magyar beszállítóktól beszerzett készlettel indulunk a nagy kedvezménnyel kínált cikkeinkből, amelyek között nagyobb árú termékek is elérhetőek, de a tartalékok nálunk sem végtelenek.  A nagyon jó árak, valamint a termékekre elérhető gyártói garancia következtében előfordulhat: délutánra már az utolsó darab is gazdára talált. Ezért azt tanácsoljuk, hogy jó előre nézzék ki a megvásárolni kívánt termékeket, s jöjjenek korán, hogy ne maradjanak le. Idén ráadásul Facebook oldalunkon megkérdeztük a vásárlókat, hogy melyik terméket vásárolnák meg nagy kedvezménnyel, és ezek közül többet (például kávéfőzőt, porszívót, fejhallgatót, hűtőt, mobiltelefont, mosogatógépeket) is beemeltünk az akciós körbe. Ezen kívül rengeteg terméket fogunk még akciós áron kínálni a Black Friday napján, ezért nálunk minden bizonnyal mindenki talál számára vonzó ajánlatot.” – tette hozzá Szánthó Balázs.

 

Inkább az év második feléhez, karácsonyhoz, illetve a Black Friday eseményhez kötik a legtöbben műszaki cikkek vásárlását. Arra a kérdésre ugyanis, hogy az egyes akciós időszakokhoz mennyire illik a műszaki cikkek vásárlása a válaszadók túlnyomó többsége az előbbi kettőt, illetve a ballagást és az iskolakezdést említette. A Valentin nap, az anyák napja, a nőnap és a húsvét igen alacsony százalékokat ért el. 

 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mio autós kamera beépített GPS-szel

A fedélzeti kamerák egyre nagyobb teret hódítanak világszerte, így Magyarországon is. Az Európai Bizottság statisztikája szerint 2018-ban az EU országai közül – a lakosságszám arányában – hazánkban történt a hatodik legtöbb halálos közúti baleset. Így a biztonság növelése különösen fontos minden autós számára. 

2019. július 21. 13:27

Eltűnhet 2040-re a rák és a cukorbetegség?

A világszerte zajló digitális transzformáció minden szektorra, így az egészségügyre is jelentős hatással lesz, amelynek hagyományos szereplői nem biztos, hogy készen állnak a változtatásra, azonban az új belépők és a fogyasztók által használt technológia kikényszeríti azt – derül ki a Deloitte tanulmányából

2019. július 21. 11:49

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Vodafone megkapta az engedélyt a UPC felvásárlására

2019. július 18. 17:06

A 4iG megvásárolja a T-Systems Magyarországot

2019. július 9. 11:43

A Bosch repülni tanítja az autókat

2019. június 21. 14:03

Több mint 1000 milliárd forintot költenek el Magyarországon az e-kiskereskedelemben

2019. június 4. 11:26
online sportfogadás