A Microsoft mentorprogrammal segíti a hallgatókat

forrás: Prím Online, 2017. július 25. 12:15

A pályakezdők előtt álló egyik legnagyobb kihívás a álláskeresésben az, hogy a munkaadók gyakran többéves tapasztalatot várnak el a munkakeresőktől, akár a frissdiplomásoktól is. Éppen ezért egyre nagyobb igény mutatkozik olyan mentorprogramokra, amelyek jól használható, gyakorlati tudást és ismereteket nyújtanak. A Microsoft Student Partner (MSP) program erre az igényre nyújt megoldást.

A hallgatói és mentorprogramok egyre fontosabb szerepet töltenek be a fiatal pályakezdők életében. Egy, a 18-24 éves pályakezdők álláskeresési nehézségeivel foglalkozó friss hazai kutatás rámutatott, hogy a legnagyobb kihívás az álláskeresés során az, hogy a legtöbb cég több éves tapasztalatot vár el már a pályakezdőktől is. A fiatalok ezen kívül problémaként említették, hogy pályakezdőként nagyon korlátozottak a lehetőségeik, amely szintén adódhat a munkatapasztalat hiányából. A hazai eredményeket egy hasonló amerikai kutatással összehasonlítva látható, hogy a tengeren túl is hasonlóak az igények: a fiatalok jobb fizetést, jelentőségteljes és hasznos munkát, illetve a fejlődési lehetőségeket keresik, például mentorprogramok keretében.

 

Erre az igényre ad választ a Microsoft Student Partner (MSP) gyakornoki program, aminek egyik legnagyobb előnye, hogy valós és hasznos tudással vértezi fel a pályakezdőket. Aki egy országosan és nemzetközileg is elismert csapat tagjaként, a világ egyik vezető IT vállalatánál szerez értékes szakmai ismereteket, az nagy valószínűséggel könnyebben talál friss diplomásként munkát, hiszen pályakezdőként sem kell attól tartania, hogy a tapasztalat hiányára hivatkozva utasítják el.

 

 

Az MSP program révén a fiatalok első kézből szerezhetnek ismereteket a digitális transzformáció legújabb technológiáiról. A vállalat olyan kiemelkedő tudású diákokat keres, akik szenvedélyesen szeretik a számítástechnikát és nyitottak arra, hogy a megszerzett tudásukat megosszák társaikkal, egy közösséget hozva létre a saját egyetemeiken.

 

A fiatalok kommunikációs és egyéb készségfejlesztő tréningeken, valamint kiemelt Microsoft eseményeken és konferenciákon képezhetik tovább magukat. Mindezeken felül pedig értékes szoftvercsomagot is kapnak: a Visual Studio Enterprise és a Microsoft Azure felhő mellett szinte minden, valaha gyártott Microsoft alkalmazáshoz hozzájuthatnak, sőt akár tesztelhetik is a legújabb termékeket.

 

„A világ egyik vezető infokommunikációs cégeként a Microsoft tudatosan épít a fiatalokra. Évről-évre keressük azokat a tehetséges hallgatókat, akik a nemzetközi Microsoft Student Partner program tagjaiként tudásukkal, látásmódjukkal lehetnek elkötelezett és felkészült evangelistái digitális társadalmunknak” – mondta Szentpétery Boglárka, a Microsoft Magyarország HR igazgatója.

 

A magyarországi Microsoft Student Partner Programban jelenleg harminckét diák vesz részt. Ők többféle területen dolgoznak: vannak, akik a legmodernebb technológiákkal ismerkednek meg (mint a felhőalapú megoldások, a dolgok internete, vagy akár a HoloLens), mások olyan eseményeket szerveznek, mint az országos Imagine Cup, a Microsoft Imagine Learn to Win Contest vagy a Meet Microsoft Day. Akik a vállalati felelősségvállalás iránt érdeklődnek, a biztonságos internet és a kódolás órája kezdeményezésben dolgozva szerezhetnek értékes tapasztalatot. A program sikerességét és szakmai értékét mutatja, hogy az utóbbi három ImagineCup világdöntőjén helyezést elért csapatokban (Tep, Mistory, InSimu) is egykori MSP-k képviselték hazánkat.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A GreenGo a külső kerületekben és az agglomerációban erősít

Az autómegosztók sikerének és népszerűségének egyik kulcsa, hogy a felhasználók számára elérhető-e a szolgáltatás mindennapi életük fontos helyszínei közelében. A szolgáltatási terület bővíthetőségének korlátait a GreenGo most Külső Zónák megnyitásával bontotta le, megnyitva a bérlés lehetőségét Csepeltől Budafokig, egyben segítve az agglomerációs városok fenntarthatósági törekvéseit is.

2024. február 29. 17:30

Az ABB energiagazdálkodási megoldást vezet be az ivóvíz- és szennyvízágazatban

Az ABB bevezette az ABB Ability OPTIMAX energiagazdálkodási megoldását az ivóvíz- és szennyvízágazat számára, melynek segítségével az üzemeltetők meghatározhatják a telephelyeken belüli elkerülhető energiaveszteségeket. A digitális optimalizáló eszköz több eszköz összehangolt vezérlésével, valamint az adatok és a folyamatok láthatóságával csökkentheti az energiafelhasználást és az energiaköltségeket.

2024. február 29. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30