A bambusz nem csak a pandáknak jó

forrás: Prím Online, 2017. július 27. 09:48

Környezetünk fenntarthatóvá tétele fontos feladat, és egy kis odafigyeléssel te is sokat tehetsz érte. Gyűjtheted szelektíven a szemetet, ültethetsz növényeket, vagy fogmosáskor is ügyelhetsz a takarékos vízfelhasználásra. Ma már pedig elektronikai eszközt, sőt számítógépet is választhatsz környezettudatosan.

Szemét újragondolva

A Dell a műanyag alkatrészek 35 százalékát újrahasznosított anyagból készíti, sőt, a gyártási hulladék 99 százalékát hulladéklerakóból hozzák. A cég 2014 óta nemzetközi szinten 24 millió kilogramm újrahasznosított anyagot használt fel. Mi több, a 83 országban működő „hozd vissza” programnak köszönhetően a Dell a világ legnagyobb technológiai újrahasznosítója: 2008 óta több mint 800 millió kilogramm e-hulladékot gyűjtött össze.

 

Magas a villanyszámlád? 

Lekapcsolod a villanyt, ha kilépsz a szobából? Esetleg energiatakarékos égőket használsz? Már olyan laptopot is választhatsz, amelyik kevesebb energiát fogyaszt! A mostani Dell gépek a 2011-es modellekhez képest 54 százalékkal kevesebb áramot vesznek fel, mellyel tavaly összesen 380 millió dollárt spórolt a vállalat a felhasználóinak.

 

Eltűnnek az erdők…

Ha túl sok papírt használunk, az bizony árt az erdőknek. A Dell a fahiányt pótolva globálisan 1 millió fát ültetett 2008 és 2017 között, emellett törekszik a hagyományos csomagolóanyagokat a minimálisra csökkenteni. A dobozok 94 százaléka fenntartható forrásokból készül, például bambuszból és gombából, a vállalat prémium modelljét, az XPS 13-at pedig óceáni hulladék „borítja”.

 

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kelet-Közép-Európa távközlési piacát kevésbé érintheti a válság

A koronavírus-járvány kezdete óta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) rendszeresen készít összefoglalókat a hírközlési piac alakulásáról, amelyekhez többek között nemzetközi elemzőcégek előrejelzéseit és távközlési vállalatok elemzéseit veszi alapul. A májusi összefoglalók kiemelt témái közé tartozik a távközlési cégek jövője és a mobiltelefon-értékesítés piacának jelenlegi helyzete. 

2020. május 29. 17:33

Rohamtempóban próbálnak a cégek képben maradni

A magyar vállalatok közel negyede tekinthető érett mesterséges intelligencia felhasználónak a Microsoft friss felmérése szerint. A technológiát érett szinten használó vállalatok kétharmada szerint már rövid távon jelentős előnyük származik a mesterséges intelligencia használatából, míg dolgozóik szerint értékesebb és örömtelibb munkalehetőséget kínál nekik a technológia. Az előnyök kiaknázásához ugyanakkor elengedhetetlen a dolgozók képzése, ezt egyre több vezető látja be.

2020. május 29. 10:44

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás