Itt az online oktatás ünnepe

forrás: Prím Online, 2018. május 30. 18:33

Az online oktatással szemben tapasztalható irreleváns félelmeket és sztereotípiákat szeretné végképp eltörölni egy május 31-ig tartó kezdeményezés. Az online oktatás ünnepén bárki kipróbálhatja, milyen is magunkba szívni új – a hétköznapok során hasznos –ismereteket otthonról, kedvenc karosszékünkben ülve vagy éppen egy vonaton utazva.

Ha oktatásról beszélünk, akkor a világ kétségtelenül az online irányba halad, egy friss kutatás szerint 2022-re a piac mérete elérheti a 275 milliárd dollárt. Persze ez 2009-ben még nem volt ennyire evidens: az akkor még hagyományos tantermi képzéseket tartó NetAcademia abban az évben indította el saját startup vállalkozását, az IT Factoryt, mely kizárólag online tanfolyamokat kínált. Az élő online képzési forma 2015-re annyira népszerűvé vált, hogy 1 évvel később a NetAcademia tantermeit bezárva 100 százalékban áttért az online képzésre. „Lényegében a kishal megette a nagyhalat. Rájöttünk, hogy a klasszikus tantermi képzés megfelelő módszertani és technológiai háttérrel nemcsak, hogy kiváltható, de az online tréning fényévekkel jobb lehetőségeket biztosít. Erre 40 ezer hallgatónk a bizonyíték” – mondta Fóti Marcell, a NetAcademia alapítója.

 

A puding próbája, avagy közhasznú előadások az informatikáról

Örkény mintájára az online oktatás ünnepén, május 31-én rövid, 15 perces ingyenes előadásokat nézhet bárki. A Google kereső csodái földi halandóknak minitanfolyamon például azokat az apró trükköket veszik sorra, melyek jelentősen növelik kereséseink eredményességét, míg a Mit adtak nekünk a rómaiak? felütéssel induló online tréningen a mindennapjainkat megkönnyítő ingyenes online szolgáltatások tárházát mutatják be. A kriptovaluták kapcsán szó lesz arról is, hogy tulajdonképpen mit számol egy számítógép, amikor „bányászik”.

 

A közhasznú előadások között olyan fajsúlyosabb témákkal is foglalkoznak majd az előadók, mint például a post-ites jelszótárolás hátrányai és a biztonságos jelszókiválasztás legfontosabb szempontjai. Ugyancsak a hétköznapi adatbiztonság témakörét veszi górcső alá a Támadás az USB-n címmel induló 15 perces etap, mely a számítógépre csatlakoztatott külső eszközön érkező hackertámadások működését és elkerülésének módjait mutatja be. „Miközben megkönnyíti az életünket az informatika, egyúttal bonyolultabbá is teszi, ezért olyan területekre kalandozunk el, amiket ma már az informatikai alapműveltség részének gondolunk. Célunk, hogy bárki, aki nyitott az új lehetőségek elsajátítására, hazavihessen valamit, amitől az élete kényelmesebb, biztonságosabb, sikeresebb lesz” – tette hozzá Litkei Péter, a NetAcademia ügyvezetője.

 

Az online oktatás ünnepe ingyenes tanfolyamai: 

2018. május 31. - Újdonságok és érdekességek az informatika világából – 15 perces online tréningek mindenkinek:

https://app.netacademia.hu/Tanfolyam/2018OnlineOktUnnep-ujdonsagok-es-erdekessegek-az-informatika-vilagabol

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A munkahely elhelyezkedése a legfontosabb, amikor állást keresünk

Hogyan befolyásolja az álláskeresésünket és munkahely választásunkat a lakhelyünk? A Profession.hu friss felmérésének válaszadóinak 69,4 százalékával előfordult már, hogy csak azért nem jelentkeztek egy állásra, mert hosszú időt vett volna igénybe az ingázás a munkahely és az otthonuk között. Az állásportál most egy szerencsés álláskereső rezsijét és lakbérét egy teljes évre átvállalja egy budapesti új építésű társasházban, így segítve a könnyebb elhelyezkedést.  

2020. január 24. 11:10

Ingyenes eszközt fejlesztett az ESET a BlueKeep sebezhetőség ellenőrzésére

Az ESET nemrég kiadott egy ingyenes BlueKeep (CVE-2019-0708) eszközt annak ellenőrzésére, hogy a Windows operációs rendszert futtató számítógép védett-e a sérülékenység kihasználása ellen. A brute-force támadások és a BlueKeep a közvetlen Remote Desktop Protocol (RDP) kapcsolatokat használják, és lehetővé teszik a támadók számára, hogy különféle rosszindulatú tevékenységeket hajtsanak végre az áldozat szervereinek felhasználásával.

2020. január 24. 09:37

Ezekre a techológiai trendekre érdemes most figyelnie cégvezetőként!

2020 talán minden eddiginél nagyobb kihívások elé állítja a magyar vállalkozásokat a digitalizáció terén, hiszen a technológia soha nem látott ütemben alakítja át a vállalatok működését. Akár kisvállalkozásról, akár közepes méretű- vagy nagyvállalatról van szó, az aktuális tech trendekkel minden cégvezetőnek érdemes tisztában lennie. Ennek érdekében az itthon nagyvállalati szoftverek fejlesztésével foglalkozó Stylers Group informatikai cégcsoport szakértője egy csokorba gyűjtötte azokat a technológiai megoldásokat, melyek várhatóan meghatározók lesznek a vállalatok digitális transzformációja terén 2020-ban.

2020. január 23. 18:05

Gyermekmosolyokért gyűjtött kilométereket a Bridgestone

A Bridgestone kilométergyűjtő akciójának felhívására a vállalat magyarországi dolgozói 49.000 kilométernyi távot futottak, kerékpároztak vagy úsztak azért, hogy a tatabányai Szent Borbála Kórház gyermekosztályán rendszeresen vizitelő bohócdoktorokat támogathassák. Végül több mint 1 millió forint gyűlt össze, amit a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítványa szerdán vehetett át. 

2020. január 23. 15:53

HONOR szelfikutatás: Az európaiak évente közel 600 szelfit készítenek magukról

A Honor okostelefon márka Európa több országában készített kutatása alátámasztja, hogy a szelfik népszerűsége továbbra is töretlen. A márka folyamatos fejlesztéseinek középpontjában a kamerák fontos helyen szerepelnek, a szelfikamerákon keresztül is igyekszik támogatni a felhasználókat a vizuális történetmesélésben és az önkifejezésben. A szelfikutatáson keresztül pedig igyekszik még jobban megismerni a felhasználói igényeket és a szelfizés aktuális trendjeit.

2020. január 23. 13:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Életet menthet az ÉletMentő applikáció

2020. január 23. 14:20

Így válthatja le személyi igazolványunkat, útlevelünket egy okostelefon

2020. január 16. 14:39

Újra fesztiváloznak a marketingesek

2020. január 9. 08:01

Digitális biztonsági trendek 2020-ban a Sophos szerint

2020. január 3. 11:44
online sportfogadás