Itt az online oktatás ünnepe

forrás: Prím Online, 2018. május 30. 18:33

Az online oktatással szemben tapasztalható irreleváns félelmeket és sztereotípiákat szeretné végképp eltörölni egy május 31-ig tartó kezdeményezés. Az online oktatás ünnepén bárki kipróbálhatja, milyen is magunkba szívni új – a hétköznapok során hasznos –ismereteket otthonról, kedvenc karosszékünkben ülve vagy éppen egy vonaton utazva.

Ha oktatásról beszélünk, akkor a világ kétségtelenül az online irányba halad, egy friss kutatás szerint 2022-re a piac mérete elérheti a 275 milliárd dollárt. Persze ez 2009-ben még nem volt ennyire evidens: az akkor még hagyományos tantermi képzéseket tartó NetAcademia abban az évben indította el saját startup vállalkozását, az IT Factoryt, mely kizárólag online tanfolyamokat kínált. Az élő online képzési forma 2015-re annyira népszerűvé vált, hogy 1 évvel később a NetAcademia tantermeit bezárva 100 százalékban áttért az online képzésre. „Lényegében a kishal megette a nagyhalat. Rájöttünk, hogy a klasszikus tantermi képzés megfelelő módszertani és technológiai háttérrel nemcsak, hogy kiváltható, de az online tréning fényévekkel jobb lehetőségeket biztosít. Erre 40 ezer hallgatónk a bizonyíték” – mondta Fóti Marcell, a NetAcademia alapítója.

 

A puding próbája, avagy közhasznú előadások az informatikáról

Örkény mintájára az online oktatás ünnepén, május 31-én rövid, 15 perces ingyenes előadásokat nézhet bárki. A Google kereső csodái földi halandóknak minitanfolyamon például azokat az apró trükköket veszik sorra, melyek jelentősen növelik kereséseink eredményességét, míg a Mit adtak nekünk a rómaiak? felütéssel induló online tréningen a mindennapjainkat megkönnyítő ingyenes online szolgáltatások tárházát mutatják be. A kriptovaluták kapcsán szó lesz arról is, hogy tulajdonképpen mit számol egy számítógép, amikor „bányászik”.

 

A közhasznú előadások között olyan fajsúlyosabb témákkal is foglalkoznak majd az előadók, mint például a post-ites jelszótárolás hátrányai és a biztonságos jelszókiválasztás legfontosabb szempontjai. Ugyancsak a hétköznapi adatbiztonság témakörét veszi górcső alá a Támadás az USB-n címmel induló 15 perces etap, mely a számítógépre csatlakoztatott külső eszközön érkező hackertámadások működését és elkerülésének módjait mutatja be. „Miközben megkönnyíti az életünket az informatika, egyúttal bonyolultabbá is teszi, ezért olyan területekre kalandozunk el, amiket ma már az informatikai alapműveltség részének gondolunk. Célunk, hogy bárki, aki nyitott az új lehetőségek elsajátítására, hazavihessen valamit, amitől az élete kényelmesebb, biztonságosabb, sikeresebb lesz” – tette hozzá Litkei Péter, a NetAcademia ügyvezetője.

 

Az online oktatás ünnepe ingyenes tanfolyamai: 

2018. május 31. - Újdonságok és érdekességek az informatika világából – 15 perces online tréningek mindenkinek:

https://app.netacademia.hu/Tanfolyam/2018OnlineOktUnnep-ujdonsagok-es-erdekessegek-az-informatika-vilagabol

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

5 tipp az adatok fokozott biztonságáért

Az okoseszközök korában a kommunikáció, a munkavégzés és a tartalomfogyasztás minden eddiginél könnyebb és hatékonyabb, ám a technológiai fejlesztések egyúttal új kockázatokkal is járnak mind a személyes, mind a vállalati adatok biztonságára nézve. Ezért mindenkinek a saját érdeke, hogy foglalkozzon az adatai védelmével. A Kingston Technology szakértői a november 30-i számítógépes biztonság napja alkalmából összegyűjtöttek öt egyszerű és praktikus tippet, amelyekkel nagyobb biztonságban tudhatjuk adatainkat.

2023. november 30. 11:29

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

Végre egy helyen összegyűjtve megkapunk minden tanácsot, iránymutatást, hogyan pályázzunk EU-s támogatásokra, bár ezek egy ideje nem elérhetőek itthon. A pályázatíró szakember szerint jövőre újra lehetőséget kaphatnak a vállalkozók, azonban gyakori tévhitekre, hibákra hívja fel a figyelmet.

2023. november 30. 10:01

A Samsung a világ legjobb munkaadója a Forbes szerint

A Forbes ranglistáján ismét a Samsung nyerte el a „A Világ Legjobb Munkaadója” címet. Az első helyezettnek járó elismerést immár negyedik éve kapja meg a vállalat – a kiemelkedő eredmény tükrözi azt a hatalmas lendületet, amelyet az elektronikai óriás az alkalmazottak támogatásából merített, arra biztatva őket, hogy bátran bontakozzanak ki és fedezzék fel a bennük rejlő tehetséget, lehetőségeket. 

2023. november 29. 20:35

A Samsung ismét bekerült a világ öt legjobb márkája közé

A Samsungot a negyedik egymást követő évben választotta a világ legjobb öt márkája közé az Interbrand. A nemzetközileg is elismert márkatanácsadó vállalat évente közzéteszi a legjobb nemzetközi márkákat tartalmazó Best Global Brands listáját. Az Interbrand 91,4 milliárd dollárra becsülte a Samsung márkaértékét, amely 4%-kal nőtt az előző évhez képest.

2023. november 29. 20:17

A Kyndryl technológiai előrejelzései 2024-re

A Kyndryl, a világ legnagyobb IT-infrastruktúra-szolgáltatója nemrégiben ünnepelte független, tőzsdei vállalatként való működésének második évfordulóját. E mérföldkő alkalmából a vállalat megerősítette elkötelezettségét a régióban és a Magyarországon működő szervezetek, ügyfelek és üzleti partnerek iránt, amelyek a modernizáció, az átalakítás és a növekedés szellemében fogalmazzák meg céljaikat, és mindeközben fenntartható és versenyképes üzleti működést folytatnak. 

2023. november 29. 19:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27

A Magyar Telekom 2023. harmadik negyedéves eredményei

2023. november 9. 10:04

Meglepő döntést hozott a Vodafone

2023. október 24. 17:30