Az SEG Automotive sikeresen folytatta útját függetlenségének első évében

forrás: Prím Online, 2019. április 17. 13:55

Független társaságként történő működésének első évében folytatódott az SEG Automotive sikertörténete: a globális járműipari beszállító a piaci átlagot meghaladva, minden korábbinál magasabb, 1,8 milliárd euró (előző évhez képest +4,2%) feletti értékesítési árbevételt realizált, és az akvizíciók terén is rekordévet zárt. Az üzleti sikerek mögött a társaság versenyképes termékportfoliója áll, amely segíti a hatékonyabb belsőégésű motorokra, 48 voltos hibrid és teljesen elektromos rendszerekre történő átállást. Az SEG Automotive továbbra is elkötelezetten folytatja stratégiai beruházásait az elektromos mobilitás és más olyan innovációk terén, amelyek elősegítik a klímavédelmet.

 

A CO2-kibocsátás csökkentése, mint vállalati küldetés és egyedi jellemző

Az SEG Automotive egyértelmű utat választott a fenntartható és nyereséges növekedés felé: a cég arra törekszik, hogy hozzájáruljon a klímaváltozás elleni harchoz a személy- és haszongépjárművek károsanyag-kibocsátásnak jelentős csökkentése révén – földrajzi helytől és meghajtási technológiától függetlenül. A társaság elkötelezett az innováció iránt, és legújabb fejlesztéseivel a CO2-kibocsátás csökkentését igyekszik elősegíteni különféle irányokból: az ultrakompakt SC60 berendezéssel a start-stop rendszer már kisebb autók és feltörekvő piacok számára is elérhető; a riksákhoz fejlesztett elektromos motor kategóriájában a leghatékonyabb és legrobosztusabb; új és kimagasló hatékonyságú Heavy Duty generátor platform haszongépjárművekhez; és jelentős beruházások a termékportfolió további bővítése érdekében a 48 voltos lágy hibrid és nagyfeszültségű elektromos járművek irányába. Emellett az SEG Automotive BRM (Boost Recuperation Machine) berendezését – amely a járművek 48 voltos, lágy hibrid rendszerűvé alakítására szolgál – az Európai Unió öko-innovációs termékként ismerte el, ami azt jelenti, hogy az autógyártók CO2 kreditet szerezhetnek a berendezés alkalmazásával.  

 

 

A magyar vállalat egyike a 16 telephelynek világszerte, és az SEG Automotive legnagyobb európai termelő gyára. A gyár 2003 óta működik Miskolcon. A vállalat a kezdetek óta már 15 millió generátort és 70 millió önindítót gyártott. Ezen felül a vállalat rendkívül büszke arra, hogy saját fejlesztési központtal is rendelkezik. A fejlesztési központban dolgozó több mint 100 munkatárs nagy szerepet játszik nemcsak az önindítók és generátorok, hanem a BRM fejlesztésében is, mely benzin- és dízelmotorok 48V-os lágy hibridizációját teszi lehetővé rendkívül költséghatékony módon. 

 

A Starters E-Components Generators Automotive Hungary Kft. technológiai vezető szerepet tölt be az Ipar 4.0, valamint a logisztika területén is, mely újabb versenyképességi előnyt biztosít számára: valós idejű információt használ, hogy a változó vevői keresletet ki tudja szolgálni, mivel a jövőbeli elvárások gyors megértése nélkülözhetetlen a határidőre való szállításhoz és a vevői elégedettséghez. Ennek az előfeltétele, hogy legyen egy rendszer, mely átlátható, online és valós-idejű információt szolgáltat, és amely lehetővé teszi, hogy gyorsan reagálhasson a kereslet változására. 

 

A cég a logisztikai központjában nemcsak a technológia élenjáró, hanem ez a régió legnagyobb logisztikai csarnoka is.

 

A Starters E-Components Generators Automotive Hungary Kft. sikeres évet zárt, több mint 400 millió euró forgalommal, és a kilátások erre az évre is hasonlóak, amely megerősíti a vállalat pozícióját, mint a régió egyik legfontosabb munkáltatója. 

 

 

A cég kb. 9,6 millió terméket gyárt éves szinten, és folyamatosan újabb és hatékonyabb termékeket vezet be, mint például: 

  • Az SC70 UQ Starter szériagyártása 2018 végén indult: A sikeres SC70-es termékcsalád egy ultra csöndes opcióval bővült köszönhetően a zaj- és terheléscsillapításnak. Az önindító támogatja a „Change-of-Mind” újbóli motorindítási funkciót tovább növelve a vezetési kényelmet.
  • A start-stop indítómotor úgy lett kialakítva, hogy mind dízel-, mind benzinmotorok számára fokozott indulási dinamikát kínál, biztosítva ezáltal egyformán jó teljesítményt bármilyen applikációs környezetben, és kb. 8%-os üzemanyag és CO2-kibocsátás megtakarítást valós körülmények között.

 

2019 & 2020-ra további termékek bevezetését tervezi a vállalat: nagyobb hatásfokú generátorok: EVO 1.2, EVO 2 és HDS & és az HXF-95 2G önindító 2. generációját.   

 

Mind a globális, mind a helyi vállalat átalakuláson esik át: egyrészt megtartja a történelméből származó erősségeit, mely 1913-ra nyúlik vissza, míg ezzel egyidejűleg kihasználja az új önállóságban és a mobilitás átalakulásában rejlő lehetőségeket.

 

 

„A független vállalatként való működés első évében nemcsak a leválással kapcsolatos kihívásokat sikerült sikeresen megoldanunk, hanem tovább építkeztünk azokra a kulcs attribútumokra támaszkodva, amelyekkel a járműipari szereplők azonosítanak bennünket: szenvedélyes elkötelezettség az innováció iránt, amely segíti a hatékonyabb belsőégésű motorokra, 48 voltos hibrid motorokra és elektromos motorokra történő átállást; működési kiválóság, amelynek révén nagy teljesítményű, tartós és versenyképes termékeket és megoldásokat kínálunk; megbízható gyártási folyamatok és világszerte egységes minőségi szabványok betartása mellett; stabil globális jelenlét, amelyet nem csak az összes régióban dinamikusan növekvő eladások, de az értéklánc minden szintjén jelen levő hatékony globális hálózatunk is alátámaszt; elkötelezett felelősségvállalás az ügyfelek, beszállítók, munkavállalók és a környezet iránt. 


Ez az üzleti modell, amely élen jár a fenntartható növekedés, a klímavédelem és hosszú távú üzleti kapcsolatok terén, az értékesítés és akvizíciók terén is rekordszámokat eredményezett az SEG Automotive 2018-as működése során – és ez lesz sikeres jövőbeni működésünk záloga is.

 

Itt, Miskolcon továbbra is célkitűzésünk a megbízható és hosszú távú üzleti partner státuszának megerősítése és a nagy teljesítményű, tartós és versenyképes termékek és megoldások szállítása és igényre szabott szolgáltatások nyújtása, versenyképes áron, hogy megtartsuk vevőinket, és hogy új üzleti lehetőségeket is nyerjünk. Vevőinket inspiráljuk innovatív termékekkel és csökkentjük a CO2-kibocsátást erőátviteli technológiáktól függetlenül. Jó kapcsolatot ápolunk a beszállítóinkkal és üzlet partnereinkkel. További célunk, hogy referencia legyünk üzleti kiválóság szempontjából, és még tovább fejlesszük folyamatainkat és kompetenciáinkat. 


Felelősséget érzünk a munkavállalóink iránt is: lehetőséget adunk a személyes fejlődésre és nemzetközi karrierre és előrelépésre, de célunk a foglalkoztatás időtartamának növelése itt Miskolcon is, azaz a képzett munkaerő megtartása.


Rendkívül örülünk neki, hogy ez évben már közel 100 kollégát köszönthetünk majd, akik már 15 éve dolgoznak a cégünknek, és ezen felül közel 250 olyan munkatársunk van, aki már több mint 10 éve velünk van. Az egyik stratégiai pontunk, hogy munkavállalóink elégedettségét növeljük.


A jövőben is folytatjuk együttműködésünket a várossal és az egyetemmel, számos közös projekten dolgozunk, mert – mint a régió egyik legnagyobb munkáltatója - felelősséget érzünk a régió vonzerejének a növelése és infrastruktúrájának fejlesztése iránt.” – fejtette ki Uwe Mang, gazdasági ügyvezető igazgató.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A KPMG és a Microsoft globális ESG Akadémiát indított

A „KPMG ESG Akadémia” a KPMG, a Microsoft és számos elismert egyetem együttműködésében indult el. Célja, hogy elérhetővé tegye a naprakész és nélkülözhetetlen ESG-tudást, támogassa és képezze az üzleti élet szereplőit a legváltozatosabb fenntarthatósági témákban.

2023. szeptember 30. 16:52

Mesterséges intelligenciával harcol a Binance a tiltott piacbefolyásolás ellen

Nagy mennyiségű adat elemzésére alkalmas, mesterséges intelligenciát alkalmazó szoftvert használ a Binance a tiltott piacbefolyásolás azonosítására a kriptoszektorban. A világ legnagyobb kriptotőzsdéje más cégekkel és a hatóságokkal is együttműködik annak érdekében, hogy a gyanús szereplőket ne csak a saját platformjáról, hanem a teljes piacról el lehessen távolítani. Ugyanakkor a befektetőknek is érdemes odafigyelniük azokra a jelekre, amelyek az árakat manipuláló tevékenységekre utalnak.

2023. szeptember 30. 13:24

Mostantól a Liberty irodaházban működik az eMAG hazai központja

2023 nyarának végén az eMAG Magyarország új székházba, a Wing Zrt. által fejlesztett Liberty irodaház déli szárnyába költözött a Könyves Kálmán körúton. A legnagyobb magyar e-kereskedő*  a 40 ezer négyzetméter alapterületű irodaház harmadik és negyedik emeletét, mintegy 3800 négyzetméternyi irodaterületet bérel. Ide tette át székhelyét a cégcsoport két másik brandje, a Sameday futárszolgálat és a felújított okostelefonok piactereként működő Rejoy.hu is.

2023. szeptember 30. 11:40

Stratégiai megállapodást írt alá a Corvinus és az ExxonMobil

A piacvezető magyar gazdasági egyetem és az energiaipari cég magyarországi leányvállalata együttműködésének fő célja, hogy a kölcsönös fejlődés érdekében szorosabbra fűzzék az oktatás-kutatás, valamint a gazdasági szféra kapcsolatát. 

2023. szeptember 30. 10:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38