Itt az első Morning Health Talks!

forrás: Prím Online, 2019. május 20. 15:05

Hogyan alkalmazható a Big Data az egészségügy mindennapjaiban? Melyek az új orvostechnológiai irányok és mekkora ezek realitása a hazai egészségügyben? Szervezhető-e hatékonyabban a betegek ellátása a jelenlegitől eltérő, új menedzsment technikákkal? Mennyire motiválják az egészségügyben dolgozókat az innovatív megoldások?

Ilyen és hasonló kérdésekre keresi a választ első reggeli beszélgetésén a jövő egészségügyét formáló szakemberek számára létrehozott új fórum, a Morning Health Talks.

 

„A Morning Health Talks olyan új szakmai összejövetel Budapesten, ahol az egészségügyi szakemberek megbeszélhetik gondolataikat, tapasztalataikat azokról az innovációs trendekről, amelyek hatással vannak a ma és a jövő betegellátására. Eszmét cserélhetnek az újítások alkalmazhatóságáról és várható hatásairól hazánk egészségügyében. A technológiai fejlődés az egészségügyben hosszú évek óta zajló folyamat. Az innovációk a szektor felvevőképességénél is nagyobb ütemben születnek meg, a robbanásszerű folyamattal a szolgáltatók korlátozott lehetőségei állnak szemben. Számos reakcióval találkozunk az egészségügyi dolgozók részéről. A rendezvényen megbeszélhetjük ezeket a reakciókat és a mögöttük álló okokat, és kialakíthatjuk a továbblépés kereteit. Ezzel a céllal várunk mindenkit, aki naprakész szeretne lenni az egészségügyet formáló trendekben, és szeretne kapcsolatot tartani a fejlődés mellett elkötelezett többi szakemberrel – érkezzen akár medtech, biotech, IT vagy más területről” – mondta el Fürjes Balázs, az EIT Health InnoStars ügyvezető igazgatója, a rendezvényt létrehozó szervezet vezetője.

 

Az előadást és kötetlen szakmai beszélgetést magába foglaló fórum első rendezvényére 2019. május 27-én reggel 9 órakor a budapesti Symbolban kerül sor. Az előadó Dr. Végh Attila, az egyik legnagyobb európai kórházlánc, a Capio AB elnök-vezérigazgatója lesz. A szakember arról beszél majd, hogy melyek azok a menedzsment technikák, amelyek egy egészségügyi szolgáltató intézményben kialakítják az innovatív technológiák bevezetése melletti motivációt és szervezeti megfelelőséget. Az előadást szakmai beszélgetés követi.

 

 

Az egészségügyi intézmények lehetőségeinek felmérésére az innovatív technológiák alkalmazása terén az EIT Health a Pécsi Egyetemmel tervezi pilot projekt elindítását. A Pécsi Egyetem nemcsak klinikai gyógyító egységei és egyetemi kutatás-fejlesztési részlegei okán, hanem kutatói és orvosi bázisa miatt alkalmas egy ilyen projekt megvalósítására; ugyanakkor az EIT Health-nek regionális képviselete, úgynevezett „Hub”-ja is működik a Pécsi Egyetemen.

 

A rendezvénysorozatot az Európai Innovációs és Technológiai Intézet egészségügyi szervezete, az EIT Health hívja életre. Az EIT Health a világ egyik legnagyobb egészségügyi innovációs szervezete, melynek célja a korszerű egészségügyi ellátás, az egészséges életmód és a minőségi, aktív időskor feltételeinek kialakítása Európában, és hogy ezek minél több ember számára váljanak megélhetővé.

 

A Morning Health Talks első, május 27-i rendezvényére előzetes regisztráció szükséges, amely a szervezőnél lehetséges: Bán Petra, EIT Health InnoStars; petra.ban@eithealth.eu

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Miskolc már 10 éve a Vodafone második otthona

A Vodafone Magyarország ügyfélszolgálata 10 éve kezdte meg működését Borsod-Abaúj-Zemplén megye legnagyobb városában, azóta pedig rengeteg jelentős eseményhez járult hozzá a régióban. Az összesen több mint 1 milliárd forintos beruházás mára több mint 600 embernek ad munkát Miskolcon.

2019. június 24. 16:44

Mesterséges intelligenciával felszerelt MR készüléket adtak át a Városmajorban

Csúcskategóriájú, mesterséges intelligenciával felszerelt MR készülékkel vizsgálják mostantól a betegeket a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán. A Siemens MAGNETOM Aera készüléknél a legmodernebb technika felgyorsítja az adatgyűjtést, emiatt a mérések és az egész vizsgálati idő rövidül, továbbá lehetővé válik olyan ritmuszavaros betegek vizsgálata is, akiknél erre eddig nem volt lehetőség. Az eszközt sajtótájékoztató keretében adták át.

2019. június 24. 12:39

A pénzügyi informatikában is élen a Corvinus hallgatói

A digitális forradalom a pénzügyi szektort sem kerüli el, ezért a programozási (számítástechnikai) ismeretek a jövő pénzügyi szakemberei számára is elengedhetetlenek. A Corvinus Egyetem hallgatói a Morgan Stanley szakértőinek segítségével egyetemi órákon és diákszervezeti kurzusokon több, pénzügyi szektorban használt szoftverrel és programnyelvvel is megismerkedhetnek. 2019. június 17-én a Corvinus és a Morgan Stanley közös díjátadón köszöntötte az ezeken a kurzusokon legjobban teljesítő hallgatókat. 

2019. június 24. 11:20

Az alternatív valóságok és a gamification határozhatja meg a jövő munkahelyeit

A virtuális valóság a fehér gallérosok munkáját segítheti a jövőben, miközben az Y és X generáció esetében a munkáltatóknak meg kell barátkozniuk a munkakörnyezet játékosításával, azaz a gamificationnal, hogy a munkavállalók minél inkább motiváltak legyenek, hozzásegítve ezzel a vállalatokat a jobb eredmény eléréséhez – mutat rá a jelenlegi trendre az Adecco Csoport, a világ egyik legnagyobb humán erőforrás szolgáltatásokat nyújtó cége.

2019. június 24. 10:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Bosch repülni tanítja az autókat

2019. június 21. 14:03

Több mint 1000 milliárd forintot költenek el Magyarországon az e-kiskereskedelemben

2019. június 4. 11:26

GKI e-TOPLISTA: Magyarország legnagyobb forgalmú webáruházai

2019. május 28. 12:05

A Vodafone bemutatta, mire képes Budapest első állandó 5G bázisállomása

2019. május 23. 15:50
online sportfogadás