A PayPal több mint 30 európai piacon indította el a Xoom-ot

forrás: Prím Online, 2019. július 17. 11:40

A PayPal Xoom szolgáltatásának európai bevezetésével lehetővé válik a gyors és biztonságos nemzetközi pénzküldés a világ 130 országába, köztük Magyarországra. Ezzel több mint 400 ezer külföldön dolgozó magyar küldhet pénzt Magyarországon élő családtagjainak azonnali készpénzfelvételre vagy bankszámlára a Xoom mobilalkalmazáson vagy weboldalon keresztül.

Kedden a PayPal 32 európai országban, többek között az Egyesült Királyságban, Németországban és Franciaországban is elindította nemzetközi pénzátutalási megoldását, a Xoom-ot.  A szolgáltatás lehetővé teszi az ezekben az országokban élő magyarok számára a Magyarországra irányuló gyors, egyszerű és biztonságos pénzküldést, telefonegyenleg-feltöltést és számlakifizetést családtagjaik és barátaik számára.

 

Az Európai Unió statisztikái szerint jelenleg több mint 400 000 magyar él és dolgozik valamelyik EU tagállamban – egyedül az Egyesült Királyság közel 100 000 magyarnak ad otthont –, akik közül sokan támogatják Magyarországon élő családtagjaikat például közüzemi számlák, tandíjak, orvosi ellátásához kapcsolódó költségek kifizetésével. A Világbank adatai szerint 2018-ban mintegy 4,86 milliárd USD-t küldtek külföldről Magyarországra – ez körülbelül 1,4 billió forint, ami a magyar GDP 3,1%-ának felel meg. A globális személyközi átutalási iparág folyamatosan nő, értéke becslések szerint jelenleg 689 milliárd USD. Mindez egyéb területeken is fontos változásokat eredményezhet, például az UNESCO legfrissebb oktatásról szóló jelentése szerint ezeknek az utalásoknak köszönhetően világszerte nőnek az egy háztartásra jutó oktatási kiadások.

 

 

 

Az elmúlt évtizedekben a pénz határokon átnyúló biztonságos és hatékony mozgatása lassú volt, de a digitális technológia – különösen a mobiltechnológia – fejlődése lehetővé teszi az átutalás idejének jelentős csökkentését. A Xoom bevezetése lehetővé teszi, hogy a külföldön élő családtagok rövid időn belül pénzösszeget küldhessenek hozzátartozóik bankszámláira vagy azonnali készpénzfelvételre. A bankszámlára történő forintátutalások általában 1-2 munkanapon, míg az azonnali készpénzfelvételre küldött összegek általában perceken belül rendelkezésre állnak.

 

„Az elmúlt években gyökeresen megváltoztak a pénzünk kezelésének lehetőségei. Bár 2019-ben már nem kell órákig sorbanállni egy-egy nemzetközi átutaláshoz, gyakran még így is sokáig tart, hogy valamelyik európai országból pénzt küldjünk családtagjainknak. Tudjuk, hogy ezek az utalások milliók életében jelentős szerepet játszanak, ezért nagyon fontos, hogy gyorsan és biztonságosan megtörténjenek. A Xoom lehetővé teszi, hogy mobiltelefonunk segítségével akár egy londoni vagy berlini buszról is küldhessünk pénzt, amely néhány perc múlva felvehető Miskolcon vagy Nyíregyházán, hogy abból egy családtag kifizesse valamilyen sürgős kiadását” – mondta Dan Schulman, a PayPal elnökvezérigazgatója.

 

Gyors, kényelmes és biztonságos megoldás otthoni szeretteink támogatására

A Xoom ügyfelek tranzakciónként maximum 8900 GBP (kb. 3,2 millió forint) összegű küldeményt küldhetnek. Egy Xoom-fiók néhány egyszerű lépésben létrehozható a Xoom (iOS vagy Android) alkalmazásban vagy a szolgáltatás weboldalán a Xoom.com-on. A Xoomon keresztül elérhető bankkártya opciók mellett a PayPal-ügyfelek bankszámlájukat is használhatják az utalások fedezetéül. A fogadó országtól függően a felhasználók a bankszámlára történő befizetést vagy a készpénzküldést is választhatják. A Xoom átutalások gyorsan és egyszerűen nyomon követhetők az SMS és e-mail értesítések, valamint a mobilalkalmazás és a webhely segítségével. A Xoom együttműködik a világ legnagyobb bankjaival, hogy gyors és biztonságos pénzátutalásokat biztosítson ázsiai, észak- és dél-amerikai, afrikai és immáron az olyan európai országok számára is, mint Csehország, Lengyelország vagy Magyarország. Ahhoz, hogy néhány egyszerű lépésben tudjon külföldre pénzt küldeni, töltse le a Xoom mobilalkalmazását vagy látogasson el a Xoom.com oldalra, regisztráljon, vagy jelentkezzen be PayPal-fiókkal. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Együttműködési megállapodást írt alá a BENU és a Foglaljorvost.hu

Magyarország legismertebb gyógyszertárhálózata és az ország legnagyobb elérésű egészségügyi időpontfoglaló-felülete közösen lép fel a betegek magasabb szintű kiszolgálása érdekében. Együttműködésükkel az egészségügyi rendszerben történő eligazodást, a betegút egyszerűsítését, a felhasználók és vásárlók nagyobb kényelmét kívánják támogatni.

2024. március 4. 13:04

2024 legfontosabb építőipari technológiai trendjei

Képzeljen el egy építkezést, ahol robotok végzik a nehéz és veszélyes munkákat, a falakat a helyszínen 3D nyomtatással készítik, fenntartható, újrahasznosított építőanyagokból. Képzelje el, hogy a szakemberek és ügyfelek virtuális valóság segítségével maguk előtt látják és így járják be a még épülő épületeket, optimalizálva a tervezési és kivitelezési folyamatokat. Képzelje el, hogy mindez ma már lehetséges: a Mapei Kft. összegyűjtötte a legfontosabb építőipari technológiai trendeket.

2024. március 4. 11:32

Az ABB a Light + Building 2024 kiállításon: Intelligens épületek csúcstechnológiái testközelből

A világ vezető világítástechnikai és épületgépészeti szakkiállításán az ABB be fogja mutatni, milyen energiahatékonysági előnyökkel jár a digitalizáció és az interoperabilitás az intelligens funkcionális épületekben, a modern lakóterekben és az iparban már napjainkban is, és hogyan járulnak hozzá az innovációk a fenntarthatóbb jövőhöz.

2024. március 4. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30