Újra jön az Open Academy

forrás: Prím Online, 2019. november 6. 13:21

November 22-én a megszokott értékekkel és koncepcióval tér vissza az Open Academy. Új helyszínen, az ELTE Harmónia termében ismét naprakész és magas színvonalú előadásokkal várják a szoftverfejlesztő szakembereket.

A Google előadásának keretében szó lesz majd napjaink egyik legdinamikusabban fejlődő területéről, a Machine Learningről, és arról, hogyan tudják az előnyeit kiaknázni azok a szakemberek is, akik egyelőre csak ismerkednek ezzel az új tudománnyal. A Skyscanner software engineere, Czap Balázs a skálázható microszervizek működtetését fogja bemutatni, a helyszínt biztosító ELTE munkatársa, Révész Ádám pedig a Kubeless alapú elosztott rendszerekről beszél majd. Takács András a Commsignia alapítója szintén aktuális és napjainkban megkerülhetetlen témával készül, előadásából kiderül, mi az a V2X (vehicle-to-everything) technológia és miért megkerülhetetlen a kooperatív közlekedés manapság. A biztonságos API fejlesztés világába nyújt mélyebb betekintést a Balasys munkatársa, Bauer Péter, Lehóczky Zoltán a Lombiq Technologies alapítója pedig a nyílt forráskódú Orchard rendszert mutatja be a hallgatóságnak.

 

Az Open Academy helyszínét mindig egy egyetem biztosítja, és minden sallangtól mentesen fókuszál a lényegre: a tudásmegosztásra. Nincsenek marketing előadások, nincs catering, és a helyszín is szakmai együttműködés keretében áll rendelkezésre. Ami viszont van, az egy csokor valódi tudást adó előadás, a legforróbb témákban, késő délutántól késő estig.

 

A 2011 óta működő Open Academyt a Balabit alapította. A céget az elmúlt évben – az egyik legsikeresebb magyarországi startup exit eredményeként – felvásárolta az amerikai székhelyű One Identity. A vállalat hazai fejlesztőközpontjai a One Identity legnagyobb R&D központjai lettek, így az innováció elősegítése és a tudás megosztása továbbra is kiemelt jelentőséggel bír. Örömmel jelentjük be, hogy a korábbi Open Academy hagyományok mentén, a One Identity kiemelt szponzori támogatásával, mostantól stratégiai együttműködés keretében a Talentera szakmai közössége szervezi az Open Academy rendezvényeit.

 

A Talentera számos ingyenes rendezvény, tréning, meetup, workshop és konferencia házigazdája, így az Open Academy továbbra is megfelelő szakmai háttérrel és a megszokott közvetlen hangvételben folytatódhat. A cél nem kevesebb, mint évente kétszer minél több IT szakembert ültetni vissza az iskolapadba a life-long-learning szellemében.

 

A Talentera egy ingyenes karrierszolgáltatás, amely tréningeket, közösségi eseményeket, karrier tanácsadást és munkaügyi supportot nyújt a karrierjüket agilisen építő szakemberek számára.

 

Friss ötletekkel és a legújabb technológiákkal foglalkozó előadásokkal várnak minden érdeklődőt november 22-én, pénteken 17 órai kezdettel az ELTE Harmónia termében az Infoparkban.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Paris Call: A kiberbiztonság iránti elkötelezettség folyamatosan nő

A francia kormány 2019. november 12-én hatalmas előrelépést jelentett be a kibertér biztonságáért való összefogás terén: a Paris Call for Trust and Security in Cyberspace nevű kiberbiztonsági kezdeményezéshez csatlakozók száma egy év alatt közel háromszorosára nőtt, összesen több mint 1000-re.

2019. november 18. 12:54

A legfrissebb ThinQ alkalmazáson keresztül a készülékek azelőtt jeleznek, hogy meghibásodnának

Az LG Electronics (LG) bemutatta továbbfejlesztett ThinQ alkalmazását, melynek köszönhetően a felhasználói okosotthon-élmény még teljesebbé válik. A hangutasítással is vezérelhető okosotthon-app az LG okos háztartási eszközeinek gördülékeny irányítása mellett több mint 150 országban kínál új mesterségesintelligencia-alapú szolgáltatásokat.

2019. november 18. 11:26

Az ABB technológiája biztosítja a Burdzs Kalifa felhőkarcoló megbízható energiaellátását

Az ABB intelligens, előrejelző karbantartási megoldást telepített a világhírű Burdzs Kalifa folyamatos üzemelését biztosító áramellátási rendszerekhez. 

2019. november 18. 10:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07

Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

2019. november 1. 08:32

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44
online sportfogadás