Új megoldások a Cisco Live! Digital konferencián

forrás: Prím Online, 2020. június 25. 15:23

A Cisco új megoldásokat jelentett be a több mint 100 000 résztvevővel lezajlott a CiscoLive! Digital konferencián. A virtuális eseményen bemutatott innovációk 3 fő területre - az üzletmenet folytonosságára és az ehhez kapcsolódó együttműködéses technológiákra, a szándékalapú hálózatokra és a biztonságra - fókuszáltak.

Mindemellett a Cisco egy sor olyan technológiát és megoldáscsomagot is bemutatott, amelyek a világjárvány és az azt követő időszak során az élet számos területén alkalmazhatóak:

  • Távoktatás: a koronavírus járvány következtében világszerte mintegy 1,2 milliárd diák a megszokott iskolai környezeten kívül folytatta tanulmányait. A Cisco számukra biztonságos távoktatási technológiákat és az ezek bevezetéséhez szükséges szaktudást kínál. 
  • Ideiglenes kórházak: integrált hálózatbiztonsági megoldásokat tartalmazó vezeték nélküli IT-infrastruktúra csomag, amely napokon belül telepíthető, biztosítva az ideiglenes létesítmények zökkenőmentes működését. 
  • Távoli ügyfélszolgálatok: technológiai és telepítési szolgáltatások, amelyek lehetővé teszik az ügyfélszolgálati munkatársak számára, hogy otthonról dolgozzanak, akár felhőmegoldások révén, vagy az irodai adatközpontok biztonságos elérésével. 
  • Rugalmas távoli hozzáférés: tanácsadást és a technológiát is magában foglaló termék- és szolgáltatási portfólió, amely lehetővé teszi a munkavállalók számára a vállalati hálózat, az együttműködési végpontok és az üzleti alkalmazások elérését. 
  • Biztonságos távmunka: a meglévő VPN-kapacitás elemzése, a biztonságos távmunkához szükséges VPN-hálózatok megtervezése, kialakítása és konfigurálása. 

 

Visszatérés az irodába

  • Távoli irodai kapcsolat: vezeték nélküli hálózatok bővítése külső helyszíneken, pl. további telephelyeken, a felhasználói igényeknek megfelelő sávszélességgel, gyors kapcsolódással és átfogó biztonsággal.  
  • A társadalmi távolságtartás monitorozását segítő technológiák: az újranyitó irodákban az egyik legnagyobb kihívás a megfelelő távolságtartás biztosítása. A Cisco DNA Spaces platformjára, illetve a vezeték nélküli infrastruktúrára épülő megoldás adatokkal támogatja a vállalatokat a biztonsági intézkedések meghozatalában.

 

A bejelentésről további részletek a Cisco oldalán olvashatók.

 

 

 

Hálózatok

A Cisco új, szándékalapú hálózati megoldásokat is bejelentett, amelyek célja az üzleti és hálózati műveletek optimalizálása az automatizáció, a hálózati szegmentációt támogató elemzési képességek és a Cisco DNA Center platformjához kapcsolódó fejlesztések révén. Az automatizáció területén bejelentett legfontosabb innovációk:

  • Cisco SD-WAN innovációk: A Viptela megoldására épülő Cisco SD-WAN most a Cisco Umbrella integrálásával nyújt teljes felhő alapú biztonságot az SaaS szolgáltatásokat, és az internet-hozzáférést érintő kiterjedt webes támadások ellen.
  • Cisco User-Defined Networks: A Cisco User-Defined Networks segítségével az IT részlegek a Cisco DNA Centeren keresztül monitorozhatják a vezeték nélküli hálózatokra csatlakozó felhasználókat. A végfelhasználók biztonságosan csatlakoztathatják eszközeiket a hálózatra, valamint a User Defined Network mobilalkalmazáson keresztül azt is felügyelhetik, hogy milyen eszközök csatlakozhatnak saját személyes hálózatukhoz.

 

A hálózati szegmentációt támogató elemzések területén bejelentett legfontosabb innovációk:

  • AI Endpoint Analytics: A megoldás segítségével a Cisco DNA Center képes azonosítani a korábban ismeretlen végpontokat, és az összefüggés alapú források, valamint a mesterséges intelligencia (AI) segítségével csoportosítja is ezeket. Ezek az információk segítenek az IT részlegnek megteremteni a skálázható és automatizált vállalati szabályozások alapjait. 
  • Csoport alapú szabályozásokhoz kapcsolódó elemzések: A Cisco DNA Center elemzi a végpontok közötti forgalmat a szegmentálási irányelvek kidolgozásához.

 

A Cisco DNA Center platformhoz tartozó legfontosabb innovációk:

  • Cisco DNA Spaces az üzletmenet újraindulásához: A Cisco valós idejű és visszamenőleges elemző eszközökkel bővítette platformját, amelynek célja, hogy segítse a szervezeteket a társadalmi távolságtartás szabályainak betartatásában. (ld. fenn)
  • Beltéri IoT szolgáltatások: Az iparág első Wi-Fi 6 hozzáférési pontokon elérhető IoT-as-a-Service szolgáltatása a Cisco DNA Spaces platformján. A megoldás révén a felhasználók gyorsan és költséghatékonyan telepíthetik beltéri IoT alkalmazásaikat. A Cisco DNA Spaces egyszerűsíti az IoT eszközök aktiválását, konfigurálását és kezelését, beleértve a Bluetooth (BLE) eszközöket is. 

 

A bejelentésről további részletek a Cisco oldalán olvashatók.

 

Biztonság

A napokban elérhetővé válik a felhasználók számára Cisco felhő alapú biztonsági platformja, a SecureX. A korábban már bemutatott koncepció jelentősen csökkenti a biztonsági rendszerek összetettségét és növeli az átláthatóságot, ami a biztonsági vezetők számára (CISO) az egyik legfontosabb szempont. A megoldás képes azonosítani az ismeretlen fenyegetéseket és automatizálni a munkafolyamatokat, növelve a biztonságot a hálózat egészében, a végpontokon, a felhőben és az alkalmazásokban egyaránt.

 

A Cisco SecureX legfontosabb tulajdonságai:

  • A biztonsági portfólió egészére teljes átláthatóságot nyújt, a Cisco és más, együttműködő gyártók megoldásait is beleértve.
  • A biztonsági elemzés révén akár 15 perc alatt üzletileg releváns információkkal szolgál. 
  • Elemzi a biztonsági incidenseket és adatokat, beleértve akár több, mint 150 millió végpontot, a kapcsolók és útválasztók titkosított hálózati forgalmát, valamint a Google, az AWS, az Azure, illetve magán adatközponti környezeteket.
  • A Cisco Talos csoporttól érkező valós idejű információk és elemzések alapján feltérképezi a fenyegetéseket. 
  • Perceken belül képes azonosítani a kiberbűnözők célpontjait, így lehetővé teszi a beavatkozást. 

 

A bejelentésről további részletek a Cisco oldalán olvashatók.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

3 árulkodó jel, hogy a cég IT csapata már nem versenyképes

Szinte követhetetlen tempóban fejlődnek a vállalati szolgáltatásokat támogató IT-rendszerek, a cégek pedig komoly piaci hátrányba kerülhetnek, ha nem tartanak lépést a változással. Az ügyfelek és a munkatársak igényei egyre csak nőnek, a versenytársak szolgáltatásai pedig rövid idő alatt gyorsabbá, kényelmesebbé, átláthatóbbá válhatnak a miénknél. 

2024. május 9. 18:01

Rákapcsolt az Euronics: már aznap megérkezhet a grill vagy a hűtő

Egyre népszerűbb a vásárlók körében az aznapi kiszállítással vagy áruházi átvétellel történő rendelés az Euronicsnél. A megrendelés napjára házhoz szállítást ígérő szolgáltatás tavaly nyáron indult, idén pedig még szélesebb időablakkal lehet már rendelni Budapesten belül. Az online leadott rendeléseket pedig az áruházakban is át lehet venni akár még aznap, ez a szolgáltatás már országszerte elérhető ingyenesen. Az ilyen módon rendelt termékek toplistáján ott vannak a ventilátorok, a kávék, a mosószerek, és az állateledelek, de rendeltek már asztali grillt is így.

2024. május 9. 16:20

Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg

Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást a MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.

2024. május 9. 14:28

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36