Tévés adatelemző társaságban szerzett többségi részesedést az LG

forrás: Prím Online, 2021. január 12. 20:41

Az LG Electronics (LG) jelentős összeget fektet a televíziós adatelemzés egyik legfontosabb szereplőjének számító, Alphonso nevű vállalatba, hogy a tévéipar két vezető szereplőjének technológiai és innovációs tudásának egyesítésével erősítse az LG okostévé-kínálatát. Ezzel a megközelítőleg 80 millió dolláros invesztícióval az LG az Alphonso legnagyobb részvényesévé válik, 50 százalék feletti irányító részesedéssel. 

Az LG a digitális átalakítási stratégiájának egyik legjelentősebb része a vásárlói trendek és gondolkodás megértése annak érdekében, hogy jobb és személyre szabottabb szolgáltatásokat nyújthasson. Az LG a szórakoztató elektronikai termékeinek széles választékán tervezi használni az Alphonso szoftverét és szolgáltatásait, köztük a vállalat adatelemző, médiatervező és videós AI képességeit. Az Alphonso kombinált szolgáltatásai bővítik a fogyasztók számára rendelkezésre álló funkciókat, beleértve a tartalomajánló rendszert és az LG Channels-t, vagyis az LG saját streamingszolgáltatását. Ezzel az LG televíziók és az okos tévék piaca számára egy erős, a dél-koreai vállalat által tulajdonolt és üzemeltetett, eszközökön átívelő hirdetési platform jön létre, amely integrált elemzőszoftvert is tartalmaz.

 

Az LG részesedésvásárlása az Alphonso első befektetési projektje 2017 óta, amikor a Manifest Investment Partners 5,6 millió dollárral szállt be a vállalatba. A Szilícium-völgyi székhelyű Alphonso továbbra is függetlenül működik majd a jelenlegi márkanévvel és vezetéssel. 

 

„Befektetésünk az Alphonso-ba a mesterséges intelligenciára, a big datára és a felhőtechnológiára fókuszáló digitális átalakulási stratégiánk kulcsfontosságú része, amely alapjaiban változtathatja meg azt, ahogyan a fogyasztók az eszközeikkel kommunikálnak” — mondta Park Hyoung-sei, az LG szórakoztató elektronikai részlegének vezetője. „Az Alphonso televíziós adatelemzési lehetőségeivel az LG képes lesz hatékonyabban kielégíteni a fogyasztók igényeit azzal, hogy sokkal személyre szabottabb és egyedibb tartalmakat nyújt számukra.” 

 

„Az LG és az Alphonso hasonló jövőképpel rendelkezik a tévés ökoszisztéma továbbfejlesztésében: innovatív szofverekkel és szolgáltatásokkal egyrészt modern, új felhasználói élményt, másrészt rugalmas, jövedelmező, tervezhető és mérhető reklámozást biztosítsunk a márkáknak, ügynökségeknek és televíziós műsorszolgáltatóknak” — mondta Ashish Chordia, az Alphonso alapítója és vezérigazgatója. „Az LG Electronicshoz való csatlakozás megadja vállalatunk számára az egyik vezető globális szórakoztató elekrtronikai gyártó támogatását, valamint hozzáférést biztosít az összekapcsolt tévék hálózatához világszerte. Maximalizálhatjuk a tévés piacra gyakorolt kölcsönös hatásunkat közös termékek fejlesztésével és ez páratlan értéket képvisel az ökoszisztémán belül.”

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ismét nagyszabású beruházásba kezd a Schaeffler Szombathelyen

A Magyarországon 3 gyárat üzemeltető és közel 5000 főt foglalkoztató globális autóipari és ipari beszállító Schaeffler tovább erősíti a hazai telephelyek iránti elkötelezettségét. Kevesebb mint két hónapja adták át a második üzemet, egy tisztán e-mobility gyárat Szombathelyen, máris újabb, több mint 5 milliárd forint értékű beruházást indít a városban a Schaeffler. 

2021. december 3. 11:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December elején nyit az első magyar kriptotőzsde

2021. november 30. 21:13

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59