Autómentes világnap: csökkenti a nagyvárosok forgalmát a TIER

forrás: Prím Online, 2021. szeptember 18. 12:50

Az autómentes világnap alkalmából a nemrég Budapesten is elérhetővé vált TIER egymillió térítésmentes úttal ajándékozza meg a nagyvárosokban közlekedőket. A kezdeményezés célja, hogy az autózást helyettesítő, fenntartható és tiszta alternatív megoldások használatára ösztönözzék a lakosságot, ezért ezt a lehetőséget a rollermegosztó szolgáltatást első alkalommal kipróbálók vehetik igénybe a 19. Európai Mobilitási Hét keretében.

Évről évre a világ számos nagyvárosa ünnepli az autómentes világnapot szeptember 22-én, amely arra ösztönözni az autósokat, hogy egy napig mondjanak le négykerekű járművükről. A városok autómentesítése számtalan előnnyel jár a lakosság számára, egyebek mellett csökkenti a légszennyezettséget, illetve biztonságosabb közlekedési körülményeket teremt a gyalogosok és kerékpárosok számára. Az idei Európai Mobilitási Hét témája a „Biztonságos és egészséges közlekedés a fenntartható mobilitás segítségével”, amelynek kapcsán Európa vezető közösségi mikromobilitási szolgáltatója, a TIER számos aktivitást szervez a kontinensen. A rollermegosztó társaság a világnap alkalmából egymillió díjmentes utazást ajándékoz az új felhasználóknak annak érdekében, hogy minél több emberrel megismertesse és megszerettesse a környezetszennyező járművekkel szemben fenntartható alternatívát jelentő közlekedési lehetőségeket.

 

„Az autómentes napokon mindannyian szembesülhetünk azzal, milyen kedvezőtlen hatást gyakorol mindennapjainkra a légszennyezettség, s egyben felismerhetjük azt is, milyen sokféle módon használhatjuk az amúgy túlzsúfolt útszakaszokat. A legtöbb várost az autós közlekedés köré tervezték, ám itt az idő, hogy ezen változtassunk, és elkezdjük az autók helyett az emberek helyváltoztatási igényeihez igazítva újragondolni úthálózataink kialakítását” – mondta Ailin Huang, a TIER fenntarthatósági vezetője.

 

 

Egymillió térítésmentes utazás az autómentes napon az új felhasználók számára

Az új felhasználók Budapesten is különleges lehetőséget vehetnek igénybe az idei autómentes világnap alkalmából: a BEATTRAFFIC kóddal szeptember 22-én, az EMW2021BP kód felhasználásával pedig egészen szeptember 30-ig térítésmentesen* jutnak két feloldáshoz, valamint egy 20 perces utazáshoz, így könnyedén kipróbálhatják a főváros legújabb klímasemleges TIER rollereit.

 

Európa vezető közösségi mikromobilitási szolgáltatójaként a TIER elkötelezetten támogatja az Európai Mobilitási Hetet, amely az Európai Bizottság kiemelt kezdeményezése a fenntartható városi mobilitás megteremtése érdekében. A program során a kontinens városait innovatív intézkedésekre, új infrastruktúrák és technológiák népszerűsítésére, a levegő minőségének javítására és rugalmas megoldások kidolgozására ösztönzik. A résztvevő országok és városok magas száma - 38 ország és 2 097 város - jól mutatja a kezdeményezés jelentőségét, valamint a fenntartható városi mobilitás iránti növekvő igényt.

 

Hogyan küzd a TIER az európai városok forgalmának csökkentéséért?

A TIER idén áprilisban indította el „Beat Traffic for Good” kezdeményezését a városi autósforgalom és a károsanyag-kibocsátás csökkentése érdekében. A szolgáltató célja, hogy az embereket alternatív és zéróemissziós közlekedési eszközök használatára, valamint az autóhasználat minimalizálására buzdítsa. A közlekedési adatok azt mutatják, hogy az emberek egy évben több száz órát töltenek dugókban ragadva. Az így elvesztegetett, abszurd mennyiségű időt jelképezte idén nyáron 42 véleményvezér kezdeményezése, akik négy európai városban összesen 405 órát töltöttek parkoló autókban.

 

A fentieken túl a TIER aktív párbeszédet folytat a városlakókkal és a döntéshozókkal annak érdekében, hogy közös erővel élhetőbbé, fenntarthatóbbá, zöldebbé és emberközelibbé tegyék a holnap nagyvárosait.

 

________________

* Az ajánlat csak új felhasználókra vonatkozik. Mindkét kód két feloldásra és 20 perc utazásra jogosít fel, a további feloldásokért és az utazásért a szolgáltatási feltételekben megjelölt díjat számol fel a TIER. 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Okostelefonnal készített filmeket mutat be a Samsung

A Samsung új kezdeményezésében a világ legismertebb filmeseivel működik együtt, hogy kreativitásra és az ötleteik megvalósítására ösztönözze a Galaxy felhasználókat.

2021. október 18. 18:50

NMHH-kutatás: a felhasználók közel kétharmada használja online hívásra is a netet

A magyar internetezők 64 százaléka használ valamilyen netes hang- vagy videóhívás-szolgáltatást, de a cégek is előszeretettel alkalmazzák a technikát a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kutatásai alapján. A 2020 második felében készült felmérések szerint nem feltétlenül telefonál kevesebbet mobilról az, aki online indít hívást.

2021. október 18. 17:02

Szemléletváltás szükséges a digitális társadalom kialakításához

A világ legfejlettebb digitális társadalmának megalkotói osztották meg tapasztalataikat Budapesten, az október 14-én megrendezésre került think.BDPST innovációs konferencián. Hazánk egyik legnívósabb jövőkonferenciáját immáron hatodik alkalommal tartották meg, melynek középpontjában a pandémia utáni digitális világ, a fenntarthatóság kérdése, a fake news romboló hatása, valamint az e-kormányzás jelene és jövője kapott szerepet. Az idei esemény vendégországa az e-kormányzásban és digitalizációban világszinten élen járó Észtország volt. 

2021. október 18. 15:27

A szinglik újabban egy hűtlenségre szakosodott társkeresőn ismerkednek?

Vajon egy szingli miért keresheti a boldogságot egy olyan társkereső oldalon, ami kifejezetten a házasságban vagy tartós kapcsolatban élők ismerkedését szolgálja? A Viszony.hu legújabb felmérésében - melyet több mint 300 társkereső véleménye és belső statisztikák alapján készítették el az oldal munkatársai -, meglepő részletek derültek ki a hűtlenkedők társkeresőjén ismerkedő egyedülállók és válófélben lévők arányáról.

2021. október 18. 13:55

A POCO márka először a magyar mobilszolgáltatói kínálatban

A magyar szolgáltatók közül elsőként a Telenor kezdte meg a POCO márka X3 Pro készülékének értékesítését. Az egyedülálló játékélményt biztosító, nagy teljesítményű készülék már a Telenor online felületén és üzleteiben is kapható.  

2021. október 18. 12:34

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20