Megvannak a válaszok a leggyakoribb állásinterjú-kérdésekre

forrás: Prím Online, 2021. október 22. 11:21

A doksi.net csapata a közelmúltban zárta le kutatásait azzal kapcsolatban, hogy a koronavírus gazdasági hatásai hogyan változtatták meg az online álláspiacot. Meglepő eredmény, hogy egyre inkább elvárás a távoli munkavégzés legalább időszakos engedélyezése, illetve a Vállalat által biztosított IT-eszközök- és szolgáltatások színvonala. Az elemzés során fény derült arra is, hogy melyek a munkavállalók legújabb elképzelései a leendő munkahelyükkel szemben, illetve miért váltanának munkahelyet.

A kutatási eredményeket bemutató tanulmány kiterjed az álláskeresés leghatékonyabb új formáira (mint Facebook-csoportok, LinkedIn, Keresőmotorok), a hagyományos állásportálok bemutatása mellett. Természetesen nem meglepő, hogy napjainkban is ismerősi ajánláson keresztül lehet a leggyorsabban állást találni (33%) és csak ezután jön a hirdetés útján (27%) talált munkahely.

 

 

A kép forrása: https://rb.gy/tuvjd0

 

Az elemzés bemutatja a valóban frappáns önéletrajz készítésének trükkjeit, tekintve, hogy a legtöbb önéletrajz rengeteg felesleges információt tartalmaz. Ne feledjük, hogy a jó CV készítéséhez nemcsak a saját múltunkat, de a piaci igényeket és az első körben bíráló HR-esek gondolkodásmódjával, hátterével is tisztában kell lennünk.

 

Végül az interjúra való felkészülés érdekében számos tesztkérdésre kell tudnunk rövid időn belül értelmes választ adni, amelyek körültekintő és hiteles tolmácsolásához rengeteg felkészülésre van szükség a jelölt részéről. 

 

Néhány ezek közül:

  • Mit érdemes tudni Önről?
  • Ha egy híres személy bőrébe bújhatna, ki lenne az és miért?
  • Miért szeretne munkahelyet váltani?
  • Mesélje el egy kudarcélményét!
  • Ha több helyről is kap ajánlatot, hogyan fog választani közülük?
  • Ha autó lehetne, akkor milyen márka lenne és miért?

 

Fontos! Sok esetben találkozhatunk hamis álláshirdetésekkel, amelyeket valósnak látszó interjú is követ. Jó esetben ez csupán azt a célt szolgálja, hogy egy már kinézett jelölt „elhelyezését” jogszerűen alátámasszák („nem volt jobb jelölt, pedig meghallgattunk párat”). Rossz esetben azonban adatgyűjtési célt szolgál, például a konkurenciáról, előző cégünkről. Ne feledjük, hogy a munkaszerződéseinkben milyen titoktartási nyilatkozatokat is tettünk!

Kulcsszavak: doksi.net

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megérkezett Magyarország első digitális, zöld iránytűje

Találd meg, hol ihatsz a közelben fair-trade kávét, hol vásárolhatsz csomagolásmentesen, vagy éppen hol találod a legközelebbi ökotudatos kozmetikát! A népszerű Green Guide Budapest térkép az online térbe költözött és egy átfogó fenntarthatósági platformként született újjá. Az átalakuláshoz az E.ON Hungária Csoport több millió forintos támogatása adta meg a kezdő lépést, a felület közösségi finanszírozás, illetve egy elkötelezett önkéntes csapat segítségével valósulhatott meg.

2021. december 3. 12:27

Ismét nagyszabású beruházásba kezd a Schaeffler Szombathelyen

A Magyarországon 3 gyárat üzemeltető és közel 5000 főt foglalkoztató globális autóipari és ipari beszállító Schaeffler tovább erősíti a hazai telephelyek iránti elkötelezettségét. Kevesebb mint két hónapja adták át a második üzemet, egy tisztán e-mobility gyárat Szombathelyen, máris újabb, több mint 5 milliárd forint értékű beruházást indít a városban a Schaeffler. 

2021. december 3. 11:11

Együttműködés a vasúti kiberbiztonság erősítése érdekében

A Siemens Mobility és a RazorSecure együttműködési megállapodást írt alá annak érdekében, hogy a gördülőállomány üzemeltetőket világszerte megnövelt vasúti kiberbiztonság felügyeleti megoldásokkal lássák el. A növekvő digitalizáció előnyökkel jár, de felveti a kibertámadások elleni megfelelő védelem szükségességét is. 

2021. december 3. 09:53

Már lehet szavazni a Média a Családért-díj jelöltjeire

A jól működő család biztonságos bázis, erőforrás, igazodási pont, a világ és önmagunk megismerésének, értelmezésének első és később is nélkülözhetetlen terepe. Ha az életünkben ilyen kitüntetett helye van, fontos, hogy mindezt a média is tükrözze. A Média a Családért Alapítvány lassan 15 éve díjazza azokat a családbarát cikkeket és műsorokat, amelyek a családról és a családnak szólnak: történeteket mesélnek el, kérdéseket tesznek fel és válaszokat keresnek a családokat érintő élethelyzetekre, problémákra. Az idei év jelöltjeire a közönség 2022. január 10. éjfélig adhatja le voksát az alapítvány honlapján.

2021. december 2. 20:07

A HONOR 50 Lite megérkezett Magyarországra

A HONOR 50 Lite hazai forgalmazása megkezdődött. A készülék 4300 mAh-s akkumulátorral, 66 W-os HONOR SuperCharge technológiával és 6,67”-es HONOR FullView kijelzővel érkezik, így kivételesen gyors töltést biztosít, kijelzője pedig magával ragadó élményt nyújt, miközben kíméli a szemet. A megfizethető árkategóriájú készülék Android 11 mobil operációs rendszerrel és Google Mobile Services-zel érhető el immár Magyarországon is.

2021. december 2. 18:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December elején nyit az első magyar kriptotőzsde

2021. november 30. 21:13

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59