6260 virágot ültet a Vodafone a Föld napja alkalmából

forrás: Prím Online, 2022. április 22. 17:03

A Föld Napja alkalmából összesen 6260 sárga és kék virágot ültetnek el a Vodafone dolgozói Kecskeméten. Az ukrán zászló színeit megidéző növényeket úgy helyezik el, hogy azok a béke jelét formálják meg. A vállalat ezzel is szeretné kifejezni szolidaritását a háborúban érintettek felé, egyúttal állásfoglalást tenni a béke és a környezetvédelem ügye mellett.

Az idei Föld napja alkalmából a Vodafone Magyarország dolgozói önkéntes munka keretében összesen 6260 nefelejcset és árvácskát ültetnek el Kecskeméten. A kék és sárga színű virágokat úgy fogják elültetni az önkéntesek, hogy azok a béke jelét formálják meg. A Vodafone a Föld napja alkalmából szervezett akciójával elkötelezettségét fejezi ki a fenntarthatóság és a békés együttélés mellett, és teszi le voksát egy élhető jövő mellett.

 

 

A Vodafone ukrán menekülteket segítő intézkedései

Az ukrajnai háború kirobbanása óta a Vodafone Alapítvány 55 millió forinttal támogatta a segélyszervezetek munkáját, továbbá az Ukrajnában tartózkodó ügyfelei számára díjmentessé tette a roamingot, továbbá a hívás- és SMS-forgalmat, csakúgy, mint a Magyarországról Ukrajnába indított hívásokat és SMS-eket. A határátkelőhelyekre, vasútállomásokra és menekültszállókra WiFi hotspotokat és telefontöltő-állomásokat telepített a vállalat, továbbá a legfontosabb csomópontokon ideiglenes Vodafone-standokat helyezett ki, ahol díjmentes SIM-kártyákat biztosít az ukrán menekültek részére. 

 

A Vodafone zöld intézkedései

A Vodafone mind lokális, mind csoport szinten elkötelezett híve a fenntarthatóságnak és bolygónk védelmének. A Vodafone csoportszintű céljai között szerepel, hogy 2030-ra a vállalatcsoport teljes karbonlábnyomát nettó nullára csökkenti, és ezt 2040-ig a teljes beszállítói- és partnerhálózatra is kiterjeszti. A vállalat ennek érdekében 2020-ban jelentette be, hogy teljes európai működésének elektromosáram-ellátását 2021 júliusáig 100%-ban megújuló energiaforrásokból fogja fedezni – beleértve a mobil, illetve vezetékes hálózatok, az adatközpontok, a kiskereskedelmi egységek, valamint az irodák energiaigényét.  Ezt a vállalást a Vodafone leányvállalatok közül Magyarország teljesítette elsőként: a magyarországi ügyfelek már 2020 októbere óta kizárólag szél- és vízenergián alapuló szolgáltatásokat élvezhetnek. Szintén a környezettudatosság jegyében tette elérhetővé a Vodafone Magyarország ügyfelei számára a környezetbarát e-SIM-et az azzal kompatibilis készülékek vásárlása esetén, a nem eSIM-kompatibilis készülékek esetében pedig 100%-ban újrahasznosított műanyagból előállított SIM-eket biztosít az ügyfeleknek. A Vodafone Magyarország 2021 szeptemberében környezetvédelmi stratégiájának részeként a több mint 400 autóból álló gépjárműflottáját elkezdte környezettudatos modellekre cserélni, ezzel tovább csökkentve környezeti lábnyomát. 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Így töltik az idei vakációt a gyerekek

A vakáció közel felét, vagyis több mint egy hónapot program nélkül töltenek otthon idén nyáron a gyerekek – egyebek közt ez derül ki a Yettel és az Xplora közös, reprezentatív kutatásból, amely többek között azt is vizsgálta, hogy a szülők miként oldják meg gyermekük elhelyezését a nyáron. 

2022. május 27. 18:55

Magyar startup fejlesztését integrálják az SAP bérszámfejtési szoftvereibe

A Salarify mögött álló magyarországi Swipe Technologies Kft. bejelentette együttműködését az SAP Hungary Kft-vel. Ennek révén munkavállalói juttatások digitális adminisztrációját és a jövedelmek rugalmas kifizetését tudja kínálni az SAP a bérszámfejtési rendszereit használó ügyfeleinek Európa-szerte.

2022. május 27. 17:09

A Windows 11 a hibrid munka úttörője

A hibrid munkavégzés hatékonyságát, valamint a biztonság erősítését célozzák a Windows 11 és a Windows 365 legújabb fejlesztései, amelyeket egy nagyszabású online rendezvény, a Microsoft powers the future of hybrid work keretében április 5-én mutatott be a Microsoft. Az üzleti felhasználóknak szánt újítások a menedzsment, a termelékenység és az együttműködés területén jelentenek előrelépést. 

2022. május 27. 15:33

Új lehetőségeket teremt Magyarországon az Exadel

Egy nagyvállalat biztonsága ötvözve egy startup vállalkozás rugalmasságával – ez az Exadel filozófiája. Az informatikai cég alig hat hónappal ezelőtt nyitotta meg budapesti irodáját, a következő másfél évben pedig több mint 100 szakember felvételét tervezi. 

2022. május 27. 14:16

Érintőképernyős külső SSD-vel támogatja az adatbiztonságot a Kingston

A memóriatermékek és technológiai megoldások értékesítésében globális piacvezető Kingston Technology Company, Inc. flash-memóriákat gyártó leányvállalata, a Kingston Digital Europe Co LLP bemutatta titkosított termékcsaládjának legújabb tagját, az IronKey Vault Privacy 80 External SSD-t (VP80ES). Ez a Kingston első innovatív, érintőképernyős és hardveres titkosítású, operációsrendszer-független külső SSD-je.

2022. május 27. 12:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ismét a „Megbízható Munkaadók” között az SAP Hungary

2022. május 25. 12:15

Mindkét magyar csapat bronzérmes lett a Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpián

2022. május 23. 19:40

Témanapot tart a Neumann Társaság az úttörő magyar számítógépépítőről

2022. május 16. 11:18

Példátlan szövetségre lépett két globális vállalat

2022. május 10. 15:35