Egyszerűbbé válik a magyar cégek számára Angliába utalni

forrás: Prím Online, 2022. július 1. 12:34

A Brexit után a magyar vállalatoknak is nehezebb lett az Egyesült Királysággal történő kereskedelem nem csupán logisztikai, hanem pénzügyi szempontból is. Pedig az EU-ból való kilépés ellenére jelentősen élénkült a két ország közötti gazdasági kapcsolat, ahogy megnőtt a pénzügyi átutalások volumene is. 2021-re 3,61 milliárd fontra nőtt a hazai cégek exportja, és 1,52 milliárd fontra nőtt a szigetországból érkező import volumene. 

Az élénkülő külkereskedelemben résztvevő magyar vállalatok még egyszerűbben kezelhetik az Egyesült Királysággal kapcsolatos pénzügyeiket, ugyanis a Magyarországon is egyre népszerűbb iBanFirst fintech szolgáltató mai akvizíciós bejelentése megkönnyíti és egyszerűsíti számukra a devizautalást.

 

A TOP 3 export termék, amelyet a két ország egymás között kereskedett 2021-ben, az elektromos berendezések és elektronikai alkatrészek, a vasúton és villamoson kívüli járművek, illetve az egyéb gépek voltak, de jelentős részét képezte a gyógyászati segédeszközök is. A 2021-re 3,61 milliárd fontra nőtt export miatt is fontos, hogy a külkereskedelem alapját képező pénzügyi tranzakciók gördülékenyek legyenek.

 

Ezt segíti elő a 10 országban, köztük Magyarországon is jelenlévő, devizatranzakciókra szakosodott iBanFirst bejelentése, hogy hatósági jóváhagyásra vár a londoni székhelyű Cornhill devizapiaci szolgáltató felvásárlása. Az akvizíció iBanFirst-nek a 2021 júniusában, a befektető Marlin Equity Partners-el kötött partnerségére épül. A felvásárlás felgyorsítja az iBanFirst nemzetközi terjeszkedését, egyben megszilárdítja piacvezető szerepét Európa szerte, a B2B alapú devizatranzakciók területén.

 

 

"Az iBanFirst magyar ügyfelei számára ez az akvizíció megkönnyíti és felgyorsítja a bejövő és kimenő angol font tranzakciókat.  A helyi brit számlák hozzáadása a platformhoz lehetővé teszik, hogy optimális, azaz gyors és költséghatékony szolgáltatásokat nyújtsunk ügyfeleinknek. Így ne érezzék a különbséget, hogy Európai Unión kívülre utalnak" – tette hozzá a felvásárlás kapcsán Johan Gabriels, az iBanFirst magyarországi country managere. 

 

Pierre-Antoine Dusoulier, az iBanFirst vezérigazgatója a felvásárlással kapcsolatban elmondta: "Sikerünket a velünk azonos értékeket valló, hasonlóan gondolkodó vállalkozásokkal való partnerségből merítjük, és a Cornhill üzleti modellje tökéletesen illeszkedik az iBanFirst filozófiájába. Ahol a határokon átnyúló együttműködésekben és az első osztályú ügyfélkiszolgálásban hiszünk. Ez az akvizíció nagyban erősíti azon törekvésünket, hogy globálisan vezető szerepet töltsünk be a KKV-k számára a több pénznemben történő fizetések terén. Kulcsfontosságú mérföldkő az Egyesült Királyságba való érkezésünk, így már 10 országban vagyunk jelen. További növekedést tervezünk a jövőben Európa-szerte, figyelmünket különösen Svájc, Skandinávia, de Észak-Amerika felé is fordítjuk."

 

A Cornhill ügyvezető igazgatója, Vivek Savani üdvözíti az egyesülést: "Büszkék vagyunk arra, hogy csatlakozhatunk az iBanFirsthez. A világjárvány kiemelte a fizetési folyamatok digitalizálásának és az erős devizakockázatkezelés és a technológiai know-how kombinálásának fontosságát. A különböző lehetőségek mérlegelése után az iBanFirst innovatív platformja és technológiai szakértelme tűnik a legjobb megoldásnak ügyfeleink és az egész brit piac igényeinek kielégítésére. Az iBanFirstnek köszönhetően a Cornhill ügyfelei is magasabb minőségű határokon átnyúló fizetési élményben részesülhetnek az olyan funkciókkal, mint a Payment Tracker, amely lehetővé teszi, hogy a fizetéseket ugyanúgy nyomon követhessék, mint a futárszolgáltatók esetén a csomagokat."

 

A Brexit óta és az átmeneti időszak végéhez közeledve az Egyesült Királyság és az európai uniós ügyfelek számára létfontosságú, hogy olyan pénzügyi partnerekre számíthassanak, akik a Csatorna mindkét oldalán megállják a helyüket. Az akvizíció lehetőséget jelent az iBanFirst számára, hogy bővítse nemzetközi jelenlétét, és európai PSP-licencét az Egyesült Királyságra is kiterjessze.

Kulcsszavak: iBanFirst Brexit Cornhill

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Minden második rendelést csomagautomatába kérnek a Vaterafutáron

A magánszemélyek közötti értékesítés hazai szintlépését mutatja, hogy a Vatera saját, a piactéren vásárolt tételek biztonságos és gyors továbbítását biztosító Vaterafutár szolgáltatásán keresztül minden második feladott csomag már valamelyik csomagautomatán keresztül jut el új tulajdonosához. A legtöbben könyvet és ruhát küldenek ezen a módon, de rengeteg zenei CD és DVD-film talál új gazdára automatán keresztül – sokan gyűjtői pénzérmét vagy háborús relikviákat is az átvétel e kényelmes módján veszik át.

2023. október 2. 12:41

Díjmentes roadshow-konferencia az Közép-Dunántúl Régió kkv-döntéshozóinak

A PP Konferenciaközpont a székesfehérvári Pénz, de honnan? roadshow-konferenciáján most is, mint 22 év óta minden évben összegyűjti a hazai kkv-k számára rendelkezésre álló kedvezményes, támogatott pénzforrásokat és a hatékonyságot növelő új módszereket.

2023. október 1. 14:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38