Maximális ügyfélelőny a digitális átalakulásban

forrás: Prím Online, 2023. február 7. 20:21

A több mint két éve alakult Eplan Partnerhálózathoz időközben mintegy hatvan cég csatlakozott. Az olyan stratégiai partnereket, mint a Phoenix Contact, a Siemens és a Rockwell Automation, valamint a technológiai partnereket – köztük az ABB, a Lapp Kabel, a Wago és a Weidmüller – egyetlen vezérelv köti össze: a legmagasabb fokú integrációs képesség biztosítása az Eplan és saját megoldásaik között. A digitális átalakulás korszakában mindenki egyesíti erőit annak érdekében, hogy a különféle szoftveralkalmazások, például a termékkonfigurátorok, a CPQ-k, PLC-k, PLM/ERP-k ideálisan kommunikáljanak egymással.

A vállalatok jellemzően különféle gyártóktól származó szoftveralkalmazásokra támaszkodnak. Az Eplan Partnerhálózat azért jött létre, hogy a termékkonfigurátorok, a CPQ-k, a PLC-k és a PLM/ERP-k környezetében a különféle megoldások közötti produktív interakciók teljes potenciálját kiaknázza. A hálózat kötelező célokat tűzött ki az integrációk továbbfejlesztésére, szilárd alapot teremtve a gyártók számára. Az ügyfelek a szoftver tesztelt minőségéből, a folyamatos fejlesztésekből és a saját munkafolyamataik előnyeinek szisztematikus növeléséből profitálnak. A nyílt interfészek és a mély integráció a lehetőségek széles skáláját kínálja a digitális eszközök a fizikai világban történő megvalósításához. 

 

Körülbelül 60 résztvevő az Eplan Partnerhálózatban: partnereivel szorosan együttműködve az Eplan utat nyit a vállalatok számára a digitális átalakulás megvalósításához.

  

A jelszó az integráció 

 

Az Eplan Partnerhálózat egy globális keretszervezet, amelyben a vállalatok négy partnertípusra oszlanak: stratégiai partnerek, technológiai partnerek, megoldáspartnerek és kutatási partnerek. Az integrációk közös fejlesztésével – nem beszélve a nyílt felületeken alapuló minőségbiztosításról és támogatásról – a felhasználók a lehető legnagyobb előnyöket élvezik az alkalmazásokból.

 

Fontos a párbeszéd: a 2022. novemberi SPS szakkiállításon Alexander Bürkle és az ABB (többek között) bemutatták az Eplan Partner Hálózat részeként végzett tevékenységüket.

  

A nemzetközi partnerhálózat bővítése 

 

Az automatizálás kulcsszereplői – köztük a stratégiai partnerek, a Rittal, a Phoenix Contact és a Rockwell Automation – már 2021 elején csatlakoztak a hálózathoz, ami 2022-ben a Siemensszel és a vállalat Smart Infrastructure divíziójával bővült. A szektor 38 technológiai partnere alkotja az Eplan Partnerhálózat legátfogóbb területét. „Az Eplan fontos szerepet játszik a villamos rendszertervezők növekvő hálózatában – jelentette ki Luca Cavalli, az ABB digitális ökoszisztéma menedzsere. – Jó példa erre az ABB digitális e-Configure platformja és az Eplan Data Portal közötti zökkenőmentes integráció, ami leegyszerűsíti a tervezési folyamatot a felhasználók számára. A fenntartható energiarendszerek bevezetésével és az intelligens iparági fejlesztésekkel az ABB elkötelezte magát amellett, hogy támogassa a változások élére álló szakembereket. A mérnöki és konfigurációs eszközök integrációja időmegtakarítást és kiváló adatminőséget garantál.”

 

További technológiai partnerek az Auvesy-MDT, az Ehrt, a Gossen Metrawatt, a Jetter és a Sigmatek. Nemzetközi szinten a Digiwin (Kína) és a Trace Software (Franciaország) is csatlakozott a hálózathoz, csakúgy, mint a szintén globális szereplőnek számító Omron, Wago és Weidmüller. „A Digiwin PLM és az Eplan közötti interfész segít a mérnököknek abban, hogy teljes mértékben a tényleges projekttervezésre összpontosítsanak – mondta Sandra Huang, a Digiwin munkatársa. – Minden lényeges információ, beleértve az anyagjegyzékeket, az alkatrész- és a projektadatokat, automatikusan szinkronizálódnak az Eplan Platform és a Digiwin PLM között. A felhasználók a projekt teljes életciklusa során élvezhetik a konzisztens és naprakész adatok előnyeit.”

 

A megoldáspartnerek oldalán számos jól ismert automatizálási cég található, köztük az Alexander Bürkle (elektronikai nagykereskedő/technológiai szolgáltató), a CADTalk (CAD/PDM-ERP integráció), a Cideon (rendszerintegrátor), a D&TS GMBH (törzsadatkezelés), az Elmo Solutions (CAD/PDM/PLM-ERP integrációk), a Grollmus (PLC programozás), a PLM CAD Utilities (CAD/PDM/PLM-ERP integrációk), a Secude International (Microsoft és SAP Partners), a Semodia (MTP export) ), a Solidline (PLM rendszerszállító), a Wus-Tec (huzalgyártás) és a Zahnen Technik (víz/szennyvíz technológia). Ez jól visszatükrözi az Eplan környezetben használt és integrált megoldások széles körét. „Mindenkinek hozzáférést akarunk biztosítani a tiszta vízhez – mondta Benedikt Ney, a Zahnen Technik műszaki igazgatója. – Az Eplannal kötött kiváló együttműködésünknek köszönhetően napról napra közelebb kerülünk ehhez a jövőképhez.”

 

A kutatási partnerségek terén a közelmúltban együttműködési megállapodást írtak alá a TH Lübeck Egyetemmel, a meglévő kutatói partnerek körét kibővítve, az Európai 4.0 Transzformációs Központtal (E4TC), valamint a Stuttgarti Egyetem Szerszámgépek és Gyártóegységek Irányítástechnikai Intézetével (ISW).

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tűzvédelmi és mentési célokra fejlesztett négylábú robotplatformot a Unitree

A fogyasztói és ipari felhasználású bionikus robotok területén egyaránt vezető szerepet betöltő kínai Unitree Robotics professzionális tűzoltási, tűzmegelőzési, felderítési és mentési célú robotot mutatott be. A négylábú platform a katasztrófavédelem szinte bármely területén alkalmazható adatgyűjtési, felderítési és mentési feladatok ellátására.

2023. március 30. 16:03

Közel húszezer érdeklődő vett részt a Műegyetemi Állásbörzén

Több mint 150 kiállító négyezer állásajánlata közül válogathattak a hallgatók a tavaszi Műegyetemi Állásbörzén, ahol ismételten a villamosmérnökök iránt volt a legnagyobb kereslet. A K épületben a szakértői tanácsadás kapott új köntöst, a Q épületben pedig neves cégek tartottak előadásokat kiemelt szakmai témákban. A kétnapos eseményre közel húszezren látogattak ki, amely a külföldi diákok körében is egyre népszerűbb. Ezzel összehangban jól látható, hogy közülük egyre többen maradnának Magyarországon az egyetem elvégzése után is.

2023. március 30. 12:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08