Robotokkal és raktárakkal fejleszt a logisztikai nagyvállalat

forrás: Prím Online, 2023. február 16. 19:54

Az ország egyik legmodernebb, robotokat is alkalmazó e-kereskedelmi raktárépületét is üzemeltető Trans-Sped Kft. új beruházásait adta át Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A magyar kormány 2,3 milliárd forinttal támogatta a cég stratégiai céljait. Portfolióbővítés, ingatlanberuházások és technológiai fejlesztések biztosítják a stabilitást és a folyamatos bővülést az egyik legnagyobb hazai logisztikai vállalatnál, a Trans-Sped Kft.-nél. A cégcsoport raktárbázisainak és legújabb üzletágának, a fulfillment szolgáltatásának fejlesztése csaknem 8 milliárd forint összköltségből valósult meg. 

Négy új raktárcsarnokkal, innovatív robottechnológiával, modern állványrendszerekkel, speciális anyagmozgató gépekkel és megújult informatikai rendszerrel bővült az elmúlt két évben a Trans-Sped Kft. logisztikai üzletága. A csaknem 8 milliárd összköltségű fejlesztésekhez a magyar állam 2,3 milliárd forint támogatást biztosított. A megvalósult beruházások és a támogatási szerződések ünnepélyes átadására a társaság egyik kiemelt telephelyén, a nagytarcsai raktárbázisban került sor Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter részvételével.

 

 

Országos raktárhálózat

 

A Trans-Sped raktárhálózata az elmúlt időszakban csaknem 20.000 négyzetméterrel bővült, amely így országosan meghaladja a 220.000 négyzetmétert. 

 

Debrecenben három új csarnok épült, mely beruházásokhoz kapcsolódóan a Trans-Sped összesen 192 fővel bővítette létszámát. Az új épületek kialakítása során kiemelt szempont volt az energiahatékony üzemeltetés, ezért a moder hőszivattyús hűtés-fűtéstrészben napelemes rendszer látja el energiával , a korszerű, mozgásérzékelős LED világítás mellett pedig mindenhol nagyméretű kupolák biztosítják a természetes fény bejutását. 

 

Az M1 autópálya közelében található Környe településen a társaság korábbi épülete egy 6000 négyzetméter alapterületű, különleges, 20 méteres magasraktárral bővült. Az új, nagy belmagasságú csarnok és a benne dolgozó egyedileg erre a célra gyártott emelőgépek a hatékony helykihasználásnak és a gyors le- és felrakodásnak köszönhetően még hatékonyabban tudják kiszolgálni az ügyfeleket. A közelben található tatai raktárban is megújult az informatikai rendszer, valamint az anyagmozgató géppark is. 

 

 

Robotok Nagytarcsán

 

A Trans-Sped legnagyobb, mintegy 17.000 négyzetméteres csarnoka a főváros vonzáskörzetében, Nagytarcsán található. A fulfillment szolgáltatást nyújtó raktár különlegessége az 50 darabos robotflotta, ami jelentősen megkönnyíti és meggyorsítja az e-kereskedelmi tevékenységet. Az árukészletet mozgató robotok még vonzóbbá teszik a munkahelyeket, ugyanis a „teknős” becenevű robotok szó szerint a webáruházi megrendeléseket összeállító munkatársak keze alá dolgoznak, hiszen a kívánt árut automatikusan kikeresik és odaviszik a csomagolópontra. Így a kollégák kényelmesen, fűtött munkaállomásokon végezhetik a hasznos, értékteremtő munkát, míg a robotok kiszolgálják és megkímélik őket a napi akár 15-20 km-es gyaloglástól. 

 

A GEEK+ típusú, Li-akkumulátoros, energiahatékony robotok leginkább egy nagy méretű robotporszívóhoz hasonlítanak, amelyek a „hátukon” hordozzák az akár 1 tonna súlyú polcrendszereket. A robotflottát és a hozzá kapcsolódó technológiai hátteret, valamint a speciális polcrendszereket 2021-ben szerezte be a cégcsoport, és a tesztidőszakot követően 2022-ben kezdődött el a munkájuk. A társaság tapasztalatai a robotokkal kapcsolatban pozitívak, „a teknősök” a karácsonyi főszezonban is jól teljesítettek.

 

Állandó mozgásban

 

A csaknem 33 évvel ezelőtt alapított szállítmányozó cég három évtized alatt egy 900 főt foglalkoztató, komplex logisztikai szolgáltatást nyújtó nagyvállalattá vált. A dinamikusan növekvő cégcsoport fejlődése a külső gazdasági hatások ellenére is folyamatos. 

 

„Állandó mozgásban vagyunk – ami nemcsak alaptevékenységünkből fakad. Sikereinket a gyors, de mégis megfontolt szakmai döntéseknek köszönhetjük, és képesek vagyunk a legnagyobb válságok közepette is megújulni. 2021-ben így hoztuk létre és építettük fel e-kereskedelmi szolgáltatásunkat, ahol szűk egy év alatt a robotparkunkkal máris a szakma élvonalába kerültünk. A piac mindig új igényeket és egyben új lehetőségeket generál, ezekre a jövőben is az elsők között kívánunk reagálni, legyen az egy új iparági szolgáltatás vagy a meglévő folyamatok fenntarthatóbbá tétele” – mondta Fülöp Szabolcs, a Trans-Sped Kft. ügyvezetője a társaság hitvallásáról.

 

A 100%-ban magyar tulajdonú cégcsoport tevékenysége mára a logisztika minden ágát lefedi a szállítmányozástól és a raktározástól az import vámügyintézésen át a házhozszállítás megszervezéséig, mindezt egyre fenntarthatóbb módon. A Trans-Sped Csoport csaknem 250 darabos tehergépjármű-flottájával, 220.000 négyzetméteres raktárkapacitásával, 16 regionális központjával és országos irodahálózatával a jövőben is gyors és hatékony kiszolgálást kíván biztosítani ügyfeleinek.

Kulcsszavak: logisztika Trans-Sped

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Webáruházi trendek – 2024. Hogyan szerezzünk új vásárlókat?

A webkereskedelemben zajlott le a legrohamosabb technológiai fejlődés az elmúlt évben. Nagy volt a verseny a logisztika gyorsaságában, rugalmasságában és az ügyfélélmény fokozásában. A mesterséges intelligencia használata is az e-kereskedelemben és logisztikában terjedt el leghamarabb. A PP Konferenciaközpont és a BKIK „Webáruházi trendek – 2024. Hogyan szerezzünk új vásárlókat?” című hibrid konferenciájának előadói elmondják, hová tart a webkereskedelem 2024-ben.

2024. március 1. 19:24

A Skanska elindította ESG+ elnevezésű irodai programját

Egy, az ESG-szabványoknak megfelelő iroda nem csupán a piaci változások és az EU előírásai miatt fontos, hanem a munkavállalók számára is hozzáadott értéket teremt. Ezért a Skanska kidolgozott egy ajánlatot a bérlők számára, ami olyan szolgáltatásokat tartalmaz, melyek a fenntartható munkahelyek megteremtésében és a nem pénzügyi jellegű jelentések készítésében nyújt támogatást.

2024. március 1. 17:42

SmartManFest: bepillantást nyerhetnek az érdeklődők a digitalizáció világába a Széchenyi-egyetemen

Az ipar 5.0 innovációs és technológiai átmenet, valamint az ipari fokozatváltás a témája a Széchenyi István Egyetem programjának, amelyet a hagyományteremtő céllal életre hívott Smart Manufacturing Festival keretén belül rendeznek a győri kampuszon és az egykori kekszkockában, vagyis az egyetem Győri Innovációs Parkjában. Az érdeklődők március 6-án izgalmas előadások és laborlátogatások keretében pillanthatnak be a digitalizációs innovációk világába.

2024. március 1. 16:05

Kulináris segédek: íme néhány praktikus konyhai eszköz a mindennapokhoz

Gyorséttermi menü, pár perces készételek vagy más, könnyen elkészíthető alternatívák – alig jut idő a konyhában tevékenykedni, ezért minden más megoldást előnyben részesítünk. Az otthon főzés azonban egy olyan művészet, amely az egészséges életmódot, a kreatív önkifejezést és a közösségi kapcsolatokat is erősíti. A Konyhakiállítás alkalmából a Gorenje szakértői összegyűjtötték azokat a megoldásokat, amelyek segítségével egyszerű, mégis hatékony konyhai munkafolyamatokat alakíthatunk ki, így az otthoni főzés nemcsak egy feladat, hanem egy élvezetes tevékenység lehet.

2024. március 1. 14:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30