A Continental nyerte „Az év K+F beruházója” díjat a HIPA-tól

forrás: Prím Online, 2023. március 26. 11:55

A technológiai cégcsoport magyarországi leányvállalatának, a Continental Automotive Hungary Kft-nek tavaly megvalósult beruházásait, vidéki bővülését, valamint a K+F területen nyújtott, folyamatosan kimagasló teljesítményét díjazta a Nemzeti Befektetési Ügynökség. 

A hazánkban 8 városban 12 helyszínen közel 8000 munkatársat foglalkoztató Continental két telephelyén is jelentős kutatás-fejlesztési tevékenységet folytat.

 

A 2018-ban alapított budapesti Mesterséges Intelligencia Fejlesztési Központjában szakértői a fejlett vezetéstámogató funkciókhoz szükséges környezetérzékelési szoftveres megoldásokon dolgoznak. Az iroda portfólióját a 2022 szeptemberében létrejött Alkalmazásfejlesztési Központtal, illetve szintén tavaly év végén szegedi és debreceni tevékenységének elindításával bővítette. Az idén januártól külön jogi entitásként működő, Continental Autonomous Mobility Hungary Kft. immár több mint kétszáz munkatárssal, országos szoftverfejlesztési hálózattal dolgozik vezetéstámogató és automatizált járművezetéshez kapcsolódó technológiák fejlesztésén.

 

A budapesti székhelyű K+F tevékenység mellett a Continental veszprémi kutató- és fejlesztőközpontja már 2001 óta biztosítja legújabb generációs járműdinamikai és menetbiztonsági megoldásait ügyfeleinek. Kelet-Európa legnagyobb, vállalati tulajdonban lévő tesztpályáján elektronikus vezérlésű fékrendszereknek és azok komponenseinek fejlesztésén, valamint tesztelésén dolgoznak a cég munkatársai nap mint nap egy balesetmentes jövőért. 

 

 

„A díj jól mutatja vállalatunk innovációs erejét és nagyra értékeljük, hogy a HIPA elismeri Budapesten az elmúlt 5, míg Veszprémben az elmúlt több mint 20 évben megvalósított beruházásainkat és kemény munkánkat” – mondta el Dr. Keszte Róbert, a Continental országigazgatója. „Dinamikusan bővülő kutatás-fejlesztési feladatainkkal folyamatosan erősödik értékteremtő kompetenciánk, amellyel nem csupán vállalatunk versenyképessége egyre meghatározóbb hazánkban, illetve a nemzetközi Continental csoporton belül, hanem ezáltal hozzájárulunk Magyarország versenyképességének erősödéséhez, valamint gazdasági fejlődéséhez is” – hangsúlyozta Dr. Keszte Róbert. 

 

A Continental küldetése a biztonságos és balesetmentes jövő megvalósítása az utakon, ezen dolgoznak magyarországi munkatársai. „A kutatásfejlesztés területén elért sikereinken túl, most már ez a díj is arra inspirál minket, hogy az önvezetéshez szükséges technológiák hazai fejlesztését tovább bővítsük. Mindezt azokra a tehetségekre alapozzuk, akik Magyarországon magas hozzáadott értékű, áttörést jelentő technológiai megoldások létrehozására képesek nap mint nap.” – nyilatkozta Dr. Lóránd Balázs, a Continental autonóm mobilitás üzleti területének magyarországi vezetője a Continental jövőbeli kutatás-fejlesztési terveiről.

 

A Nemzeti Befektetési Ügynökség az „Év Befektetője" gáláján minden évben az előző esztendő legmeghatározóbb beruházásai részesülnek elismerésben. Idén kilenc kategóriában díjazták a piaci szereplők kimagasló teljesítményét, mellyel hozzájárultak Magyarország gazdasági fejlődéséhez.

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A mesterséges intelligencia demokratizálja a marketinget

Egy újabb marketing demokratizálódási hullám elején vagyunk. A mesterséges intelligencia (AI) hasonló forradalmi változást idéz elő a marketingben, mint korábban az internet. Hatására olyan mértékben egyszerűsödnek le egyes feladatok, hogy azzal kisvállalkozók tömegei számára válik elérhetővé a marketing – állítja Wolf Gábor kisvállalati marketing szakértő, a Marketing Commando vezető tanácsadója.

2023. június 2. 17:00

Az Unió jóváhagyta a új e-aláíró platformot

Magyarországról is biztosított lesz a teljes mértékben digitális Uniós közigazgatási ügyintézés, az elektronikus azonosítás és a digitális aláírás az Evrotrust eID egységes azonosítási rendszerének köszönhetően, amely már átment az Uniós tagállamok értékelésén. A rendszer újdonsága, hogy immár nem csak magánszemélyek, hanem vállalatok is használhatják hivatalos és közigazgatási ügyeik intézésére az egész Unióban. Az Európai Bizottság az eIDAS szabályozás alapján ellenőrizte a platform Uniós használatát, ezzel hamarosan minden tagállam számára elérhető lesz.

2023. június 2. 15:29

Digitalizációs részleg alakult hazánk piacvezető könyvelő vállalatánál

Külön digitalizációs szervezeti egységet hoztak létre a Process Solutionsnél (PS), hazánk egyik vezető számviteli, adózási és bérszámfejtési szolgáltatásokat nyújtó vállalatánál.

2023. június 2. 12:45

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39