A Fujitsu bővíti digitális átalakulást támogató tanácsadási képességeit Európában

forrás: Prím Online, 2023. április 29. 15:37

A Fujitsu bejelentette, hogy az európai piacot támogató első két Near Response Centere (NRC) megnyitásával bővíti digitális átalakulást támogató tanácsadási képességeit. A spanyolországi és észtországi új központ az ügyfelek üzleti kihívásaira és a digitális átalakulás támogatására összpontosító, magasan képzett és gyorsan elérhető tanácsadókkal egészíti ki a vállalat meglévő outsourcing-erőforrásait.

Több évtizednyi gyors növekedést követően a globális IT-outsourcing piac forgalma 2027 végére várhatóan eléri az 587 milliárd dollárt. Emellett az utóbbi időkre jellemző társadalmi-gazdasági tényezők – például a Covid-járvány, az ellátási lánc szűk keresztmetszetei és az ukrajnai konfliktus – azt eredményezték, hogy a speciálisabb szolgáltatásokat jellemzően a fontos piacok közelében nyújtják. 

 

Erre az igényre reagálva a Fujitsu NRC-i most az Európában működő ügyfeleknek biztosítanak üzleti tanácsadást és konzultációs lehetőséget – azoknak a vállalatoknak, amelyek gyorsan szeretnének hozzáértő, rugalmas csapatot bevonni digitális átalakulási projektjeik támogatásába. A régió kultúráját jól ismerő, speciális szakértelemmel rendelkező Fujitsu NRC-k kielégítik a helyi piaci dinamikában jártas, képzett szakemberek iránti igényt. A központ munkatársai felkészültek a komplex projektek kezelésére, rugalmasságuk folytán gyorsan reagálnak és javítják ügyfeleink versenyképességét. 

 

„A Fujitsu új NRC-i fontos képességekkel egészítik ki outsourcing-kínálatunkat. Egyes ügyfeleink most főbb piacaikhoz, irodáikhoz és munkatársaikhoz közelebb szeretnének hozzájutni a speciális üzleti készségekhez. Az új NRC-k kényelmes elérhető, közeli helyszínről biztosítják számukra ezt a szolgáltatást, olyan szakemberekkel, akik egyszerre beszélik az üzlet és az informatika nyelvét” – hangsúlyozta Jean-Marc Chammas, a Fujitsu Europe alelnöke és szolgáltatásokért felelős vezetője.

 

A Fujitsu észtországi, tallini NRC-je például a digitális munkahellyel és a menedzselt infrastruktúrával kapcsolatos szolgáltatásokra szakosodik. A spanyolországi, sevillai központ fő szakterületei a hibrid IT-szolgáltatások, a többfelhős működés, az üzleti és alkalmazásszolgáltatások, azon belül a kiberbiztonság. Az NRC-k több mint százfős létszámmal kezdik meg működésüket. A Fujitsu az ügyfelek igényeihez igazodva, további NRC-k nyitására is készül Európában. 

 

„A Fujitsu spanyolországi NRC-jének csapata hatékonyan támogatott minket IT-infrastruktúra felügyeleti projektükben, és segítségünkre volt abban, hogy a járulékos feladatok számát csökkentve alaptevékenységünkre összpontosíthassunk” – fűzte hozzá Xavier Michallet, a helyi Fujitsu NRC egyik ügyfele, az innovatív félvezető anyagokat tervező és gyártó Soitec adatokért, infrastruktúráért, hálózatokért és biztonságért felelős vezetője.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Vállalati adatokon tanított generatív AI: a jövő útja a cégeknek

A nyilvános adatokon tanított AI modellek esetében mára egyértelművé vált, hogy nemcsak segíteni képesek a vállalatokat, hanem használatuk számos kockázatot is jelenthet azokra nézve. Ennek elkerülése érdekében, valamint a produktivitás javítása, a költségek optimalizálása és a komplex információk megértése céljából egyre többen saját adataikat használva tanítják a generatív mesterséges intelligenciát – derül ki a Deloitte TMT Predictions 2024 kutatásából. 

2024. február 27. 18:59

Hogyan járul hozzá a digitalizáció az energiaköltségek csökkentéséhez?

A digitalizáció már elkerülhetetlen, legyen szó akár irodáról, akár oktatási intézményről. Az átállást erősen sürgeti az egyre inkább elterjedő környezettudatos trend, de nyomós érv mellette az energiaárak kiugróan magas megemelkedése is. Hogy milyen eszközökben érdemes gondolkodnunk és azok milyen megtérülést hozhatnak már néhány éven belül, abba Herczog Gábor, a Legamaster magyarországi forgalmazójának, a Stiefel Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója és Urbán Tamás vizuáltechnika üzletágvezető nyújtott betekintést.

2024. február 27. 11:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30