Egy év alatt egymillió készüléket gyártott le a Lenovo üllői gyárában

forrás: Prím Online, 2023. június 24. 10:07

Alig több mint egy évvel üllői gyártóüzemének megnyitását követően a Lenovo egymillió munkaállomást és szervert gyártott le és szállított ki ügyfeleinek.

A világjárvány ideje alatt, 10 hónapig tartó építkezést követően 2022 júniusában nyitott meg a létesítmény, amely a teljes EMEA-piacra (Európa, Közel-Kelet, Afrika) gyárt többek között tárolórendszereket és csúcskategóriás PC-munkaállomásokat. 2023 júniusáig a létesítmény 69 ország több mint 1000 ügyfelének gyártott termékeket és nyújtott egyedi megoldásokat.

 

„Az üllői üzem megnyitása fontos mérföldkő a Lenovo működésében, hiszen ennek köszönhetően bővíthettük nemzetközi gyártási tevékenységünket. Az egymillió termék elérése a munkatársainkkal és ügyfeleinkkel folytatott együttműködés gyümölcse és annak bizonyítéka, hogy képesek voltunk gyorsan reagálni a vásárlói igényekre, hatékony volt a termékfejlesztés és az ellátási lánc működtetése. Büszkék vagyunk mindemellett fenntarthatóság iránti törekvéseinkre és a helyi közösség támogatására irányuló kezdeményezéseinkre" – fejtette ki Zólyomi Szabolcs, az üllői Lenovo gyár vezetője. 

 

 

A megnyitás óta a gyárban dolgozók létszáma 20 százalékkal nőtt, a munkavállalók körében összesen 15 különböző nemzetiség képviselteti magát. A Lenovo Alapítványon, a vállalat jótékonysági szervezetén keresztül a létesítmény önkéntes munkával és Lenovo-termékekkel segíti az üllői általános iskolát, valamint részt vesz a Magyar Vöröskereszt Alapítvánnyal partnerségben havonta megrendezett véradásokon.

 

Az üllői gyártóüzem a fenntarthatóság jegyében épült. Megnyitása óta megnövelték az épület fűtésszigetelését, befejezték a világításérzékelő rendszerek telepítését, és optimalizálták a légkompresszorok hulladékhő-felhasználását. A napelemek telepítésének második fázisa jelenleg is zajlik a kapacitás 4 megawattra növelése érdekében, amivel körülbelül 12 tartálykocsi földgáznak megfelelő mennyiségű energiát tud majd termelni a létesítmény. A gyártóterek melegen tartását a gyártóház teljes területéről, folyamatosan átirányított hővel biztosítják. Télen a létesítményen kívülről érkező hideg levegőt használják hűtési célokra, ezt a módszert az egész gyárra tervezik kiterjeszteni. A hő ilyen módon történő újrafelhasználása eddig 14 százalékkal csökkentette az energiaköltségeket.

 

 

A Lenovo célja, hogy elérje az értékláncban a nettó nulla üvegház hatású gázkibocsátást a 2049/50-es pénzügyi évre. A frekventált elhelyezkedésnek, a szállítási távolságok csökkentésének köszönhetően a szállítások CO2-kibocsátása a gyár megnyitása óta több mint 90 százalékkal csökkent. Ez az innovatív gyártási folyamatokkal - például a Lenovo szabadalmaztatott alacsony hőmérsékletű forrasztási eljárásával - ötvözve segíti a vállalat tudományosan megalapozott éghajlati céljainak elérését.

 

A szuperszámítógépek TOP500-as listáját öt éve vezető szolgáltatóként a Lenovo a legnagyobb európai szuperszámítógépes központokat – többek között a spanyolországi Barcelona Supercomputing Centert, a németországi Leibniz Supercomputing Centert és a hollandiai SURF-öt – szolgálja ki, amelyhez a magyarországi létesítmény további kapacitásokkal járul hozzá.

 

A magyarországi létesítmény része a Lenovo nyolc piacon működő, 35 telephelyet magában foglaló globális gyártóüzemének, amely 180 piacon - többek között Argentínában, Brazíliában, Kínában, Magyarországon, Indiában, Japánban, Mexikóban és az Egyesült Államokban – szolgálja ki az ügyfeleket. A Lenovo széles körben elismert globális hibrid gyártási modelljéről, amely a házon belüli és a szerződéses gyártás keverékét egyaránt magában foglalja.

Kulcsszavak: Lenovo

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A HONOR most már Európa 5 legsikeresebb okostelefon márkáinak egyike!

2023 utolsó negyedévében az európai okostelefon-értékesítés mérsékelten ugyan, de 3%-kal csökkent éves szinten, a HONOR azonban bámulatos, 116%-os növekedéssel zárta az évet. 

2024. február 25. 15:39

Maradj motivált és hozz ki magadból még többet az új Samsung Galaxy Fit3 aktivitásmérővel!

A Samsung bemutatja a legújabb, széles körben elérhető Galaxy Fit3 aktivitásmérőjét, amely a vállalat továbbfejlesztett egészségmegőrző technológiájával mindenkit arra ösztönöz, hogy jobban érezze magát és egészségesebb életmódot folytasson. Az alumíniumvázzal és szélesebb kijelzővel érkező Galaxy Fit3 okoskarkötőkön a felhasználók éjjel-nappal, közvetlenül csuklójukról követhetik nyomon az alvás vagy edzés során mért, egészségüket és jóllétüket érintő információkat.

2024. február 25. 13:50

Az európai és a magyar vásárlók közül is egyre többen választanak high-end okostelefont

Egy friss piacelemzés szerint európai szinten jelentősen nőtt a felső kategóriás okostelefonok eladott darabszáma, tízből négy készülék a tavaly évvégi szezonban már ezek közül került ki. A fejlett fotós-videós, gaming képességeket, nagy tárhelyet, extra hosszú üzemidőt kínáló prémium modellek részaránya a Rejoy.hu-nál is érezhetően nőtt, 2023 utolsó negyedévben minden harmadik vásárló high-end készüléket választott a felújított kínálatból.

2024. február 25. 12:04

Van élet 1 millió dollár alatt – újraformálódik a startup piac

Az elmúlt évben jelentősen zsugorodott a nemzetközi és a hazai startup piac a befektetéseket és a csapatok számát illetően is. A start it @K&H vezető nagyvállalati inkubátor szerint azonban az óvatosabb hozzáállás átrendeződést, az úgynevezett unikornisok mellett a kisebb csapatok felértékelődését hozhatja magával, az egyre inkább MI vezérelte megoldások mellett. Az inkubátorprogram a következő féléves fejlesztési időszakban ezért a digitális innovációkra fókuszál, és IT kihívást is hirdet azoknak, akiknek még nincs konkrét ötletük, de belekóstolnának a vállalkozásindítás és a startupok világába.

2024. február 25. 10:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07