Debrecenben nyitja meg harmadik magyarországi IT-szolgáltatóközpontját az ALDI

forrás: Prím Online, 2023. október 31. 12:28

Az ALDI International IT Services Kft. informatikai szolgáltatásokat nyújtó központot nyit Debrecenben. Az 1,2 milliárd forintos beruházás során 50 új munkahely jön létre. Az állások többsége távmunkából is végezhető. Több idegen nyelven beszélő pályakezdők mellett szenior informatikai szakemberek számára nyújt karrierlehetőséget a cég.

Az ALDI International IT Services Kft. (AIIS) 2018-ban jött létre Magyarországon. A cég az ALDI SÜD  vállalatcsoport számára nyújt IT-támogatást, így 4000-nél is több európai ALDI-üzlet, valamint 55 logisztikai központ és irodaház IT-rendszerének gondozását végzi. Ma már 8 országban több mint 29 000 felhasználó IT-támogatásáért felelős, továbbá üzleti és adminisztrációs szolgáltatásokat is nyújt. Az IT-támogató szolgáltatások mellett szoftverfejlesztést is végez a cég: a nemzetközi ALDI informatikai cégcsoporttal együtt számos szoftverfejlesztést és informatikus mérnöki feladatokat is Magyarországról látnak el. Az AIIS is részt vesz például az ALDI online vásárlást támogató szoftvereinek fejlesztésében, itt történik a globális vállalati folyamatok digitalizációja ServiceNow alapokon, továbbá Budapesten teszteli az ALDI valamennyi kasszarendszerét, Ausztráliától az Egyesült Államokig.

 

Az ALDI International IT Services Kft. dinamikusan fejlődik, a 2018-as cégalapításkor még csak 17, ma már közel 500 különböző szolgáltatást nyújt, az általa foglalkoztatottak létszáma pedig meghaladja a 700-at.

 

Az ALDI SÜD vállalatcsoport újabb feladatokkal bízta meg az AIIS-t, ezért a cég – folytatva eddigi dinamikus bővülését – új informatikai szolgáltatóközpontot nyitott Debrecenben, amelynek az AGORA Office ad otthont. A belvárosban található mintegy 300 négyzetméteres új iroda tömegközlekedéssel kiválóan megközelíthető, és modern munkakörülményeket biztosít az itt dolgozók számára. A vállalat az új munkahelyek jelentős részét Debrecenből, illetve Kelet-Magyarországról érkező pályázókkal szeretné feltölteni, hiszen a munkák jó része otthonról is végezhető feladatokból áll, így a jövőbeli kollégáknak elég havonta egy-két alkalommal felkeresniük az irodát. Az 1,2 milliárd forintos beruházásból létrejövő IT-központnak köszönhetően 50 új munkahelyet hoz létre a vállalat.

 

A képen (balról jobbra) látható: Kulcsár Dénes, ügyvezető igazgató, ALDI Magyarország Élelmiszer Bt., Szabados Gábor, ügyvezető igazgató, ALDI International IT Services Kft., Bernhard Haider, országos ügyvezető igazgató, ALDI Magyarország Élelmiszer Bt., Szijjártó Péter, külgazdasági- és külügyminiszter, Papp László, polgármester, Debrecen, Dr. Pósán László, országgyűlési képviselő 2023.10.30-án Debrecenben

 

Hétfőn Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Dr. Pósán László országgyűlési képviselő és Papp László, Debrecen polgármestere jelenlétében ünnepélyesen is átadták az ALDI új informatikai szolgáltatóközpontját.

 

„Debrecen az ALDI magyarországi történetében mindig is kiemelt szerepet töltött be. 2008 áprilisában itt nyitottuk meg első hazai üzleteink egyikét, ma már öt üzlettel vagyunk jelen. Számos alapvető termékünket debreceni vagy környékbeli cégektől szerezzük be, így a város környéki gazdáknak, tej- és hústermelőinek, illetve feldolgozóinak jelentős, sok milliárd forint értékű megrendelést biztosítunk. A most átadott informatikai szolgáltatóközpontunk új munkahelyeket hoz létre a város és a régió számára, az ALDI cégcsoport eddigi magyarországi beruházásainak volumene pedig meghaladja a 250 milliárd forintot” – mondta Bernhard Haider, az ALDI kiskereskedelmi tevékenységét végző ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. országos ügyvezető igazgatója.

 

„Az új debreceni IT-szolgáltatóközpontunkkal az a célunk, hogy az informatikai és üzleti támogatási szolgáltatások mellett erősítsük a fejlesztői részlegünket. A HIPA-val kötött szerződésünk értelmében 2024 decemberéig több mint 1,2 milliárd forintos beruházással 50 új munkahelyet hozunk létre itt, így 30%-kal növeljük az ALDI cégcsoport által a vármegyében foglalkoztatottak számát. Kelet-Magyarország 5 vármegyéjéből keressük új kollégáinkat, akik számára a home office-hoz szükséges infrastruktúrát is biztosítjuk. Az angolul, vagy németül beszélő pályakezdők és pályaváltók, de a szenior informatikusok számára is izgalmas feladatokat, kiváló körülményeket és versenyképes fizetéseket kínálunk” – mondta Szabados Gábor, az ALDI International IT Services Kft. ügyvezető igazgatója.

 

„A beruházások jelentik a magyar gazdaság növekedésének alapját, ezért a magyar gazdaságpolitika fókuszában továbbra is beruházásösztönzés áll. A hazai gazdaság dimenzióváltáson megy keresztül, így Magyarországot a termelésorientált gazdaságról egy innovációra, tudásalapra, vagy kutatás-fejlesztésre alapuló gazdaságra állítjuk át. Ennek részét képezik az informatikai szolgáltatásokat nyújtó vállalatok, amely szektor tevékenységéből származó érték tavaly 4 000 milliárd forintot tett ki, ez 19%-os növekedést jelentett, továbbá 1 000 milliárd forint az exportteljesítmény. Magyarország egyik legfontosabb élelmiszer-kiskereskedelemi vállalata, az ALDI Debrecenben egy újabb IT-központot hoz létre, ehhez a kormány 120 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyújt. Büszkeség az, hogy amit a cég Debrecenből végez, az az ALDI teljes globális hálózatát szolgálja ki. Köszönjük, hogy az ALDI ismét Magyarországot választotta az informatikai szolgáltatási központja bővítéséhez” – mondta az átadón Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter.

 

„Debrecen számára fontos, hogy fenntartsa a gazdaság diverzifikált jellegét, így a termelés mellett a szolgáltató szektor is lépést tartson a gazdaság növekedésével. A szolgáltató cégek magasan kvalifikált, idegen nyelveken beszélő munkaerőt és attraktív irodai, illetve városi környezetet keresnek, Debrecen pedig megfelel ezeknek az igényeknek. Az ALDI által is keresett, képzett és versenyképes tudással rendelkező munkaerő adott városunkban, a vállalat által létrehozott 50 új állás is jelzi, hogy Debrecen vonzó célpont és minden vállalat magabiztosan tervezhet a városban. Köszönjük az ALDI-nak, hogy Debrecent választották cégük bővülése helyszíneként” – mondta Papp László, Debrecen polgármestere.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2024 legfontosabb építőipari technológiai trendjei

Képzeljen el egy építkezést, ahol robotok végzik a nehéz és veszélyes munkákat, a falakat a helyszínen 3D nyomtatással készítik, fenntartható, újrahasznosított építőanyagokból. Képzelje el, hogy a szakemberek és ügyfelek virtuális valóság segítségével maguk előtt látják és így járják be a még épülő épületeket, optimalizálva a tervezési és kivitelezési folyamatokat. Képzelje el, hogy mindez ma már lehetséges: a Mapei Kft. összegyűjtötte a legfontosabb építőipari technológiai trendeket.

2024. március 4. 11:32

Az ABB a Light + Building 2024 kiállításon: Intelligens épületek csúcstechnológiái testközelből

A világ vezető világítástechnikai és épületgépészeti szakkiállításán az ABB be fogja mutatni, milyen energiahatékonysági előnyökkel jár a digitalizáció és az interoperabilitás az intelligens funkcionális épületekben, a modern lakóterekben és az iparban már napjainkban is, és hogyan járulnak hozzá az innovációk a fenntarthatóbb jövőhöz.

2024. március 4. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30