Ingyenesen letölthető a Neumann Társaság frissített IT biztonsági tankönyve

forrás: Prím Online, 2023. december 8. 17:35

Nagy érdeklődéssel fogadták a Neumann Társaság által kiadott IT biztonság közérthetően című könyv bővített verzióját, huszonnégy óra alatt több mint 1200-an töltötték le a hiánypótló tankönyvet. Az olvasó a tankönyvben átfogóan tájékozódhat az információbiztonság kérdéséről, különös figyelmet fordítva a gyermekek védelmére, a minket érő digitális fenyegetettségek felismerésére és elhárítására.

Az IT biztonság közérthetően 5.0 című könyv online bemutatóján a szakértők hiánypótlónak nevezték a megjelentetett művet, merthogy a stílusa közérthető és olvasmányos, ugyanakkor a tartalma alapos. Dr. Keszthelyi András, a könyv szakmai lektora szerint: „A szerzők jól eltalálták a tudományos ismeretterjesztési egyensúlyt a szakmai ismeretekkel rendelkezők és a nem szakember olvasók között.”

 

 

A most megjelent tankönyv az előző, 2019. évi változatot bővítette ki, aktualizálta, hiszen az azóta eltelt időszakban számtalan változásnak lehettünk tanúi. Az is bebizonyosodott, hogy az életünk minden területét átható digitalizáció a biztonság kérdését is felhangosítja. Éppen ezért nagyon fontos szerepet kap az információbiztonság kérdése, amelyről e tankönyvben átfogóan, de ugyanakkor a lényegesebb részleteket kiemelve olvashatunk, tanulhatunk. Felkészülhetünk a munkánk, a magánéletünk során, és különösen figyelmet fordítva a gyermekeink védelmére, a minket érő digitális fenyegetettségek felismerésére és elhárítására.

 

A szerzők, Dr. Erdősi Péter Máté és Solymos Ákos a téma kiváló szakértői, már több évtizede foglalkoznak információ biztonsággal. De nemcsak elméleti síkon mélyültek el a kiberbiztonságban, hanem mindennapi gyakorlati tapasztalatokkal is rendelkeznek, és ezeket is megjelenítik a tankönyv jelenlegi, 5. kiadásában.

 

A Neumann Társaság nem most kezdett el foglalkozni az információbiztonság kérdésével. Ezt bizonyítja az is, hogy az ICDL (korábbi néven ECDL) modulok közé mintegy már egy évtizede beemelte a Cyber Security nemzetközi ICDL modul követelményeit, vagyis magyarul az IT biztonság vizsgamodult. Ezzel egyidőben készült el a téma fontosságára való tekintettel az IT biztonság közérthetően tankönyv, amely egyébként mindazokat az ismereteket tartalmazza, amelyek egy sikeres ICDL IT biztonság vizsga letételéhez szükségesek.

 

 

“Napjainkra a kiberbiztonság korosztálytól és szakmától függetlenül mindannyiunk ügye, mindenkinek jó szívvel ajánlom az IT biztonság közérthetően tankönyvet, amely az ICDL-képzés részét képezi. Utóbbi lehetőséget kínál a munkáltatóknak arra, hogy fejlesszék munkavállalóik digitális készségeit, ily módon segítve a munkavégzés hatékonyabbá tételét  külön betanítás nélkül” – mondta el Szalay Imre, a Neumann Társaság ügyvezető igazgatója.

 

A társaság társadalmi felelősségvállalása okán, és támogatóinak köszönhetően a könyvet ismét ingyenesen elérhetővé tette bárki számára a honlapon keresztül. A könyv új, bővített kiadása rendkívüli érdeklődésnek örvendett, hiszen mindössze huszonnégy óra alatt több mint 1200-an töltötték le.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Helyi rugalmassági piacot tesztelnek Róma villamosenergia-hálózatán

A Róma áramellátását biztosító hálózat csúcsigénye a következő tíz évben várhatóan 2200 MW-ról 3300 MW-ra fog nőni. Ezzel a kihívással nincs egyedül az olasz főváros: a növekvő energiaigények és a megváltozó fogyasztói szokások miatt világszerte és Magyarországon is egyre szükségesebb a villamos hálózatok kapacitásának bővítése.

2024. február 28. 10:13

Vállalati adatokon tanított generatív AI: a jövő útja a cégeknek

A nyilvános adatokon tanított AI modellek esetében mára egyértelművé vált, hogy nemcsak segíteni képesek a vállalatokat, hanem használatuk számos kockázatot is jelenthet azokra nézve. Ennek elkerülése érdekében, valamint a produktivitás javítása, a költségek optimalizálása és a komplex információk megértése céljából egyre többen saját adataikat használva tanítják a generatív mesterséges intelligenciát – derül ki a Deloitte TMT Predictions 2024 kutatásából. 

2024. február 27. 18:59

A Kingston új, 1 TB-os SD-kártyájára már többezer kép és videó ráfér

A memóriatermékek és technológiai megoldások terén globális piacvezető Kingston Technology Company, Inc. flash-memóriákat gyártó leányvállalata, a Kingston Digital Europe Co LLP bemutatta a Canvas React Plus V60 SD-kártyát. Az új modell a felsőkategóriás UHS-II teljesítményű Canvas React memóriakártya-családot bővíti. A profi fotósok és a költségtudatos, kezdő kreatívok számára egyaránt ideális megoldást jelentő kártya akár 280 MB/s* sebességet és 1 TB** tárhelyet kínál, amellyel megváltoztatja a digitális portfóliók rögzítésének és tárolásának módját.

2024. február 27. 17:34

Gaming monitorokat mutat be a Thermaltake

A Thermaltake, a prémium toronyházak, tápegységek, hűtések, gamer perifériák és nagy teljesítményű memóriák piacán vezető PC-komponens márka bemutatta a TGM-I27FQ és a TGM-V32CQ Curve gaming monitort, a kiváló minőségű QHD-s (2560x1440) képernyőt profi gamereknek. A TGM-I27FQ egy 165 Hz-es frissítési gyakoriságú és gyors IPS-technológiát használ, lehetővé téve a felhasználóknak, hogy élvezhessék a még tökéletesebb élményt és a kiváló képminőséget gyorsan mozgó játékok közben. A TGM-V32CQ 170 Hz-es frissítési gyakorisággal és 1000R-es görbülettel érkezik, lehetővé téve, hogy teljesen elmerüljünk a játékban a képernyő azonnali reakciója és a tökéletes betekintési szögek révén.

2024. február 27. 16:01

Jön a Barbie Flip Phone, a nyár legszexibb kiegészítője

A Human Mobile Devices, Európa vezető okostelefon-gyártója a Mattellel, a világ egyik legismertebb amerikai játékgyártó cég tulajdonosával karöltve 2024 nyarán elhozza a Barbie Flip Phone-t.

2024. február 27. 14:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30