Ingyenesen letölthető a Neumann Társaság frissített IT biztonsági tankönyve

forrás: Prím Online, 2023. december 8. 17:35

Nagy érdeklődéssel fogadták a Neumann Társaság által kiadott IT biztonság közérthetően című könyv bővített verzióját, huszonnégy óra alatt több mint 1200-an töltötték le a hiánypótló tankönyvet. Az olvasó a tankönyvben átfogóan tájékozódhat az információbiztonság kérdéséről, különös figyelmet fordítva a gyermekek védelmére, a minket érő digitális fenyegetettségek felismerésére és elhárítására.

Az IT biztonság közérthetően 5.0 című könyv online bemutatóján a szakértők hiánypótlónak nevezték a megjelentetett művet, merthogy a stílusa közérthető és olvasmányos, ugyanakkor a tartalma alapos. Dr. Keszthelyi András, a könyv szakmai lektora szerint: „A szerzők jól eltalálták a tudományos ismeretterjesztési egyensúlyt a szakmai ismeretekkel rendelkezők és a nem szakember olvasók között.”

 

 

A most megjelent tankönyv az előző, 2019. évi változatot bővítette ki, aktualizálta, hiszen az azóta eltelt időszakban számtalan változásnak lehettünk tanúi. Az is bebizonyosodott, hogy az életünk minden területét átható digitalizáció a biztonság kérdését is felhangosítja. Éppen ezért nagyon fontos szerepet kap az információbiztonság kérdése, amelyről e tankönyvben átfogóan, de ugyanakkor a lényegesebb részleteket kiemelve olvashatunk, tanulhatunk. Felkészülhetünk a munkánk, a magánéletünk során, és különösen figyelmet fordítva a gyermekeink védelmére, a minket érő digitális fenyegetettségek felismerésére és elhárítására.

 

A szerzők, Dr. Erdősi Péter Máté és Solymos Ákos a téma kiváló szakértői, már több évtizede foglalkoznak információ biztonsággal. De nemcsak elméleti síkon mélyültek el a kiberbiztonságban, hanem mindennapi gyakorlati tapasztalatokkal is rendelkeznek, és ezeket is megjelenítik a tankönyv jelenlegi, 5. kiadásában.

 

A Neumann Társaság nem most kezdett el foglalkozni az információbiztonság kérdésével. Ezt bizonyítja az is, hogy az ICDL (korábbi néven ECDL) modulok közé mintegy már egy évtizede beemelte a Cyber Security nemzetközi ICDL modul követelményeit, vagyis magyarul az IT biztonság vizsgamodult. Ezzel egyidőben készült el a téma fontosságára való tekintettel az IT biztonság közérthetően tankönyv, amely egyébként mindazokat az ismereteket tartalmazza, amelyek egy sikeres ICDL IT biztonság vizsga letételéhez szükségesek.

 

 

“Napjainkra a kiberbiztonság korosztálytól és szakmától függetlenül mindannyiunk ügye, mindenkinek jó szívvel ajánlom az IT biztonság közérthetően tankönyvet, amely az ICDL-képzés részét képezi. Utóbbi lehetőséget kínál a munkáltatóknak arra, hogy fejlesszék munkavállalóik digitális készségeit, ily módon segítve a munkavégzés hatékonyabbá tételét  külön betanítás nélkül” – mondta el Szalay Imre, a Neumann Társaság ügyvezető igazgatója.

 

A társaság társadalmi felelősségvállalása okán, és támogatóinak köszönhetően a könyvet ismét ingyenesen elérhetővé tette bárki számára a honlapon keresztül. A könyv új, bővített kiadása rendkívüli érdeklődésnek örvendett, hiszen mindössze huszonnégy óra alatt több mint 1200-an töltötték le.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A TCL úttörő kijelzőtechnológiája minden nappalit élménytelivé és divatossá varázsol

A TCL, a világ egyik vezető szórakoztató elektronikai brandje és a világ két legnagyobb tévégyártójának egyike bejelentette legújabb, magas minőségű televízióinak magyarországi elérhetőségét. A TCL C805 QD-Mini LED 4K TV (Széria C80) mostantól azon magyar vásárlók számára is hozzáférhetővé vált, akik kiváló minőségű látványt és lenyűgöző hangzást keresnek otthonukba.

2024. február 23. 20:55

Az új One UI 6.1 frissítéssel még több Galaxy készüléken válnak elérhetővé a Galaxy AI funkciók

A Samsung Galaxy AI funkciói az új One UI 6.1 frissítéssel a korábbi Samsung Galaxy készülékeken is elérhetővé válnak, hogy még több felhasználó beléphessen az AI mobilok korszakába. A frissítés a Galaxy S23 szériát, az S23 FE, Z Fold5 és Z Flip5 készülékeket, valamint a Tab S9 termékcsaládot is érinti, a frissítés március végén indul. Az eszköz- és felhőalapú AI ötvözésével új lehetőségeket teremt az AI mobilélmények terén, igazodva a nemrégiben bemutatott Galaxy S24 szériához.

2024. február 23. 19:27

A korlátlan e-könyv olvasást hozza el kedvezményesen a Bookmate és a Yettel új együttműködése

Az e-könyveket számos előnye miatt kedveli az olvasóközönség: praktikus hordozhatósága, rugalmassága és környezetbarát mivolta miatt világszerte egyre népszerűbb a formátum. Magyarországon a világ egyik legnagyobb e-könyv szolgáltatója, a Bookmate és a Yettel partnerségének eredményeként a digitális könyvmolyoknak már kedvezményesen is elérhető a Bookmate több millió kötetet tartalmazó e-könyv és hangoskönyv katalógusa, ami korlátok nélkül olvasható, hallgatható.

2024. február 23. 17:50

A magyar vállalkozónők kevésbé ambiciózusak, mint férfi társaik

A férfi vállalkozók nagyobb hajlandóságot mutatnak a nagyobb és merészebb célok kitűzésére, míg a női vállalkozók többsége kevésbé nagyratörő célokkal is megelégszik – derült ki a Szemléletváltó vállalkozóiszemlélet- és készségfejlesztő mentorprogram kutatásából.

2024. február 23. 16:04

Új Sony objektív állóképekhez és videókhoz is

A Sony örömmel jelenti be az új kompakt, 35 mm-es, full-frame kompatibilis α (Alpha) E-bajonettes objektívjét, az FE 24-50mm F2.8 G standard zoomot, amely a teljes zoomtartományban F2,8 maximális rekeszértékkel rendelkezik. Kicsi és könnyű teste ellenére eléri a nagy felbontású teljesítményt és a gyönyörű bokeh-t, amely egy nagy rekesznyílású, F2,8-as G objektívtől elvárható. A 24 mm-től 50 mm-ig terjedő gyújtótávolságot fed le, így az állóképektől, például a mindennapi pillanatképektől és portréktól kezdve a videókészítésig minden megörökíthető, mindezt kiváló minőségben, de olyan kialakítással, amely a legkisebb táskában is könnyedén elfér.

2024. február 23. 14:36

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07