Globális MMS-szabványosítás

Kollár Csaba, 2002. február 10. 20:22
A Siemens az AU-Systemmel, a Sony Ericssonnal és a Nokiával közösen megállapodott abban, hogy a jövőben együtt fejlesztik tovább az MMS szolgáltatást annak érdekében, hogy a világon bárhol elérhető legyen.
E kezdeményezés fontossága abban rejlik, hogy kompatibilitást biztosít bármely MMS-alkalmazás vagy terminál számára attól függetlenül, hogy az melyik gyártótól, fejlesztőtől származik.

A szerződés értelmében az AU-System fejleszti a teszthez szükséges eszközöket és szolgáltatásokat, a többi cég pedig saját erőforrásait, szolgáltatásait és alkalmazásait alakítja úgy, hogy azok megfeleljenek a többi együttműködő partnerének.

„Együttműködésünk célja, hogy garantáljuk az MMS technológia gyors bemutatását, amely erősítheti a felhasználók adoptációs képességét. Az SMS töretlen sikere alapján úgy gondoljuk, hogy ha meg tudjuk valósítani az MMS globális szabványosítását, akkor folytatható az SMS sikersorozata, miközben sokkal több multimédiás lehetőséggel ruházhatjuk fel üzeneteinket” – nyilatkozta Peter Zapf a Siemens képviseletében.

„A tény, hogy a Siemens, a Sony Ericsson és a Nokia együttműködik az MMS fejlesztésén, valószínűsíti, hogy az MMS hamarosan egy világméretű szolgáltatás lesz. Az MMS-kompatibilis eszközök fejlesztése ugyanakkor csak akkor eredményezhet gyors sikert az MMS számára, ha az egymással versengő gyártók el tudják fogadják egy globális szabvány előírásait” – vélekedik Christer Bjork, az AU-System igazgatója.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Lezárult a 28. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat nevezése

2020. február 24. 11:45

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03
online sportfogadás