Tizenötezer dolgozót bocsát el a HP

MTI Sajtóadatbank, 2002. május 8. 09:58
Az új Hewlett-Packard Company, amerikai számítástechnikai óriáscég már a következő hónapokban 15 ezer dolgozót bocsát el - jelentette be Carly Fiorina vezérigazgató a kaliforniai Cupertinoban. A 10 százalékos létszámleépítésre már következő hat-kilenc hónapban sor kerül - mondta.
Az új konszern - Hewlett-Packard Company néven - kedden kezdte meg hivatalosan működését, azután, hogy 18,7 milliárd dollárért felvásárolta korábbi riválisát, a Compaq Computer Corp.-t. Székhelye továbbra is a kaliforniai Palo Alto.

A két cég egyesülése a komputerágazat eddigi legnagyobb fúziója. Az összevonástól évi 2,5 milliárd dolláros költségcsökkentést várnak. Az egyesült cégek tavalyi üzleti adatai alapján az új Hewlett-Packard 78,8 milliárd dolláros összforgalmat bonyolít, megközelítve ezzel a világ első számú számítógépgyártóját, az IBM-et, amely tavaly 88,5 milliárd dolláros forgalmat ért el.

Az új HP a személyi számítógépek piacán megelőzi a Dell Computert és vezető szerepét a nyomtatók piacán tovább akarja erősíteni. Ugyanakkor az IBM és az Electronic Data Systems után a harmadik legnagyobb számítógép-szolgáltató lesz.

A Hewlett-Packard tőzsdei szimbóluma is megváltozott, ezentúl részvényeit HPQ jelzéssel jegyzik a New York-i értéktőzsdén.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11

Virtuális nézőteret nyit a Budai Szabadtéri Színház

2020. szeptember 9. 12:11

Év Informatikai Vezetője díj 2020

2020. augusztus 27. 11:07

Early Bird kedvezménnyel indul ‘Az Év Honlapja’ pályázat

2020. augusztus 13. 14:58
online sportfogadás