Bírósághoz fordult a TVNET a FiberNettel szemben

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2003. április 1. 11:37
Jogi úton kísérli meg érvényesíteni jogait a TVNET. Az internetes szolgáltató cég tegnap bírósághoz fordult, hogy ideiglenes intézkedéssel kényszerítse a FiberNet Rt.-t a TVNET internetes szolgáltatásainak visszaállítására.
A TVNET sajtóközleménye:

"Mint ismeretes múlt kedden délelőtt leállt a TVNET kábeles internetszolgáltatása Budapest IX. és X. kerületében, mert a két kerület kábeltelevíziós hálózatát működtető FiberNet Rt. március 25-én leválasztotta a hálózati eszközöket hálózatáról. A lépés következtében közel száz előfizetőt kapcsoltak le a hálóról - többek közt a Dési Huber István művelődési ház is internes szolgáltatás nélkül maradt. A FiberNet drasztikus lépését követően így a felhasználók százai, többségében diákok részére vált elérhetetlenné a világháló. Mivel a TVNET tárgyalási kísérletei a szolgáltatás ismételt beindításáról zátonyra futottak, a cég a Hírközlési Döntőbizottsághoz és tegnap a bírósághoz fordult jogorvoslatért.

Sátor Csaba a TVNET ügyvezetője elmondta, hogy mivel a Hírközlési Döntőbizottság határozatának meghozatala hosszabb időt is igényelhet, ezért bírósághoz is fordulnak. Az ideiglenes intézkedéssel ugyanis a bíróság helyreállítathatja a szolgáltatást, így az tovább folytatható, és előfizetők továbbra is zavartalanul vehetik igénybe.

Sátor Csaba az üzleti etikával és a versennyel összeegyeztethetetlennek tartja, hogy egy cég helyzetével visszaélve - a hálózati eszközök "egyszerű" lekapcsolásával - ellehetetleníti egy másik vállalkozás tevékenységét és ezzel "ártatlan" ügyfeleket is nehéz helyzetbe hoz."

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07