Az e-Parlament projekt az Informatikai bizottság előtt

Kovács Attila, 2003. április 8. 16:23
Az Országgyűlés Informatikai és Távközlési Bizottságának soron következő április 8.-i ülésén az e-Parlament projekt első üteme keretében elvégzett munkákról, illetve a második ütem feladatairól kaptak Bakos Emiltől, a Magyar Országgyűlés Hivatala (MOGYH) főigazgatójától a bizottság tagjai tájékoztatást.
Az országgyűlési képviselők nagyobb része (232 fő) már megkapta a laptop-gépét, április 30-ig a tervek szerint mind a 384 képviselőnek átadják a hordozható PC-t. A projektben a gépekre összesen 262,28 millió forintot költenek (ebben az összegben benne van a parlamenti ciklus végéig a teljes garanciális kötelezettség, karbantartás, javítás és oktatás), az MOGYH jelenlegi rendszerének a 400 darab notebook csatlakoztatására való felkészítésére, valamint a központ átalakítására a VPN, a vírusvédelem, a chipkártyás beléptetés központi feltételeinek biztosítására további 45 millió forintot, az üléstermi aktív elemek telepítésére pedig újabb 40,5 millió forintot szánnak.

A második ütem főbb feladatai a következők: a laptop-gépek belső hálózatra kötése; a törvényalkotási folyamatokat támogató ún. TAIR szoftver rendszer kidolgozása; a futárpostai szolgáltatások elektronikus úton történő kiváltásának felmérése, az elektronikus futárpostai szolgálat részleges és fokozatos bevezetése; az országházi frakció irodákban újabb hálózati végpontok telepítése; közbeszerzési eljárás indítása az országgyűlési képviselők részére országosan biztosítandó széles sávú internetelérés céljából.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30