Kezdeményezés a vállalati és az akadémiai közösségek együttműködésére

forrás Prim Online, 2003. október 3. 13:50

Az SAP és az IDS Scheer globális kezdeményezést jelentett be, amelynek célja, hogy a vállalati és az akadémiai közösségek közötti együttműködés erősítésével az üzleti folyamatok innovációjának új szintjét alakítsa ki.
Megalapították az Üzleti Folyamatok Innovációs Intézetét (Institute for Business Process Innovation), amely a közös erőfeszítések eredményeként a következő generációs üzleti megoldások kutatását és a jövendő munkaerő jobb felkészülését segíti elő, valamint lehetővé teszi, hogy az SAP és az IDS Scheer – szoftvermegoldásaikban a legfrissebb újításokat alkalmazva – elősegítsék ügyfeleik sikerét. Kihasználva azt, hogy mindkét társaság régóta fennálló, jó viszonyt ápol a vezető akadémiai intézményekkel, az SAP és az IDS Scheer együttműködése magában foglalja majd a kutatási együttműködési projekteket, a vezetőképző programokat és egy bemutató létesítményt, valamint híres egyetemek nemzetközi hálózatát, amelyek „Kiválósági központokat" (Centers of Excellence) alapítanak az üzleti folyamatokkal kapcsolatos innovációs tevékenységhez. Az együttműködésben részt vevő egyetemek az amerikai University of New Orleans, a George Mason University és a Widener University, a kanadai Ecole Polytechniquies, valamint saarbrückeni (Németország) egyetem Institute for Information Systems nevű intézete.

Az új kutatási területek feltérképezésésre az SAP és az IDS Scheer az egyetemeken dolgozó vezető gondolkodókat fogja felkérni, valamint előre felkutatja és támogatja majd az együttműködési projekteket. A vállalatok vezetőképző műhelymunkát, szemináriumokat és programokat kínálnak majd az üzleti folyamatok elemzésével, innovációjával és az ezekkel összefüggő témákkal kapcsolatban a kutatási tevékenység közben összegyűjtött tudás átadására. Ezek az oktatási programok kezdetben az SAP and IDS Scheer Americas vállalati központjaiban zajlanak majd, és az SAP, az IDS Scheer, valamint társult és leányvállalataik legjobb szakemberei tartják az előadásokat.
Kulcsszavak: IDS SAP egyetem munkaerő

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09