A Sony személyre szabott rádiót ígér a mobiltelefonba

MTI Sajtóadatbank, 2004. március 18. 10:00
A Sony Corp bejelentette, hogy kifejlesztette a világ első "személyre szabott" mobiltelefonnal hallgatható rádióadását, ahol a hallgató ízlése szerint alakíthatja a zenei kínálatot.
A Sony arról számolt be a CeBIT-en, hogy Európa csaknem valamennyi mobilszolgáltatójával tárgyal arról, hogy a személyre szabott rádióadás eljuthasson a felhasználókhoz; az első szolgáltatást áprilisban a TeliaSonera finn vállalata áprilisban indítja.

Egyedülállóvá a személyreszabhatóság teszi a szolgáltatást, a hasonló kezdeményezések - a japán NTT DoCoMo és az amerikai Sprint ajánlata - "csak" folytonos zenei folyam vételére képes.

A Sony most alakíthatóvá teszi a kínálatot. A hallgató az éppen futó zeneszám alatt jelezheti, hogy az tetszik-e neki vagy sem; az öntanuló rendszer lassanként alkalmazkodik ízléséhez: egyre inkább neki tetsző zenéket kínál majd fel.

A szolgáltatás várható havi díja 10-15 euró között alakulhat majd.

A Sony - még el nem nevezett - szolgáltatása azokon a mobiltelefonokon futhat majd, melyek a Symbian szoftvert használják; ez számos gyártó (Nokia, Siemens, Sony Ericsson, Sendo, és sok más) gyártmányaiban elérhető.

A zenét a szolgáltató GPRS adatátviteli hálózatán másodpercenként 16 kilobites sebességgel küldik majd. Ez meg sem közelíti a CD-minőséget, de a Sony szerint indulásnak, a gyorsabb 3G hálózatok megjelenéséig elegendő.
Kulcsszavak: Sony CeBIT 2004

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09