Elindult a N@gyi Klub

forrás Prim Online, 2004. március 19. 21:33
A nagyszülő korosztály számára szervezett ingyenes internetes klubot a WIFI Hungária Oktató és Továbbképző Intézet.
A N@gyi Klub névre hallgató, térítésmentes kísérlet azt igyekszik felmérni, vajon mekkora az érdeklődés ebben a generációban az informatika, az internet iránt.

Sokan meglepődnének, ha látnák, hogy ezek az idős emberek mennyire nyitottak, és milyen aktívan vesznek részt az oktatáson. Foglalja össze tapasztalatait Müller Helga, a WIFI Hungária informatikai oktatója. Kérdeznek, minden érdekli őket, és megható, mennyire örülnek annak, hogy végre kifejezetten rájuk gondolt valaki, számukra is elérhetővé tette az ilyen ismereteket. Nagy öröm volna, ha kezdeményezésünk támogatná a "nagyik" bekapcsolódását az egyre inkább virtuális váló világunkba, illetve szeretettel várjuk azon cégek, alapítványok, vagy egyéb szervezetek megkeresését, amelyek idősebbek képzéséhez keresnek partnert.

A klub legidősebb résztvevője, Laci bácsi (87) mondta: "A fiam kinn él Kanadában, nagy ritkán tudok vele levelet váltani, meg hát lassú is a dolog. Írógépen tudok írni, de a számítógépet még nem próbáltam. Ott, ahol lakom, van számítógép, meg van internet is, de az ilyen korúak közül senki nem használja, azt sem tudják hogy kell. Hát én akarok a fiammal levelezni, és most azt is megmutatta a kislány, hogy hogyan kell. Nagyon örülök neki, és remélem, hogy lesz még ilyen alkalom, mert van több barátom is, akit érdekel, és a jelenlévőkkel is szeretnék még találkozni."

A WIFI-nél készül már egy kifejezetten nyugdíjas korosztályra optimalizált, külön oktatási terv is. A N@gyi Klub során nyert tapasztalatok ennek a testreszabását segítik elő.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38