Szuperszámítógépes szolgáltatás az IBM-től

forrás Prim Online, 2004. június 2. 13:35
Az IBM ma bejelentette első európai "Deep Computing Capacity on Demand" szuperszámítógépes központja megnyitását. A Franciaországi Montpellier-ben működő létesítmény a világ második ilyen jellegű központjaként az interneten keresztül nyújt hozzáférést az ügyfelek számára az IBM rendkívüli kapacitású és roppant biztonságos szuperszámítógépeihez.
Az IBM elsőként a New York állambeli Poughkeepsie városában épített Deep Computing Capacity On Demand központot. A világon egyedülálló létesítménypáros igény szerint változtatható szuperszámítógépes kapacitást kínál az olajipari vállalatok, a pénzügyi szolgáltatócégek, valamint az élettani kutatások és a digitális animáció területén tevékenykedő szervezetek számára.

Az elektronikus tervezés-automatizálási (EDA) megoldások piacának élvonalbeli szereplőjeként ismert Oregon állambeli Mentor Graphics az elsők között fogja igénybe venni az új, montpellier-i központ eServer pSeries 690 rendszereinek szuperszámítógépes teljesítményét - a Poughkeepsie-ben működő eServer xSeries rendszerek kapacitásával kiegészítve. A vállalat Calibre szilíciumlapka-tervezési szoftverplatformját is a poughkeepsie-i AMD Opteron processzoros IBM eServer rendszereken teszteli.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39