Ingyenes pályázati adatbázis indult

forrás Prim Online, 2004. június 21. 11:50
Az Országos Pályázati Információs Központ nevű portál tartalmazza a potenciális pályázók (vállalkozások, civil szervezetek, önkormányzatok stb.) számára nyitott uniós, hazai centralizált, valamint decentralizált támogatási lehetőségeket.
Az OPIK-ot az elindítás alkalmából Budapesten szervezett ünnepélyes sajtótájékoztatón Kopátsy Sándor, a portál fővédnöke avatta fel. A neves közgazdász beszédében hangsúlyozta, nem az a fontos, hogy mekkora összeg áll a pályázók rendelkezésre, hanem hogy azt hogyan és kik fogják felhasználni.

Az adatbázis a nyitás napján 433 pályázatot tartalmaz (összehasonlításképpen: a Nemzeti Fejlesztési Terv keretein belül az EU társfinanszírozásával meghirdetett pályázatok száma 2004-re vonatkozóan 87 darab). Több mint 500 forrás folyamatos figyelését, a források további módszeres feltárását ígérte Csősz András, a portált létrehozó ICT Európa Kft. tulajdonos-ügyvezetője.

A pályázati lehetőségek forrástípusok szerint csoportosítva kerülnek fel a portálra. Mind a hazai és uniós pályázatokról megtalálható egy rövid, magyar nyelvű tájékoztató, melyből kiderül kik, milyen célra, mekkora támogatást igényelhetnek, valamint a teljes pályázati anyag elérhetősége is. A portál része egy szakmai fórum, ahol a pályázatírással, előkészítéssel kapcsolatos kérdéseket lehet megvitatni, illetve a látogatók saját véleményüket, tapasztalataikat oszthatják meg a pályázás témakörében. A felületet egy online hírújság teszi teljessé, ahol megtalálhatóak a várható és meglévő támogatásokkal kapcsolatos legfrissebb hírek, információk.

A portál mögött álló ICT Európa Kft. egy olyan pályázati szakértő szervezet, mely az elmúlt két év alatt több száz pályázat megírásával közel két milliárd forintnyi vissza nem térítendő támogatáshoz juttatta partnereit.
Kulcsszavak: EU

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50