Új művészeti portált indított a Kieselbach Galéria

forrás Prim Online, 2004. július 1. 18:12
A Kieselbach Galéria több mint kétéves előkészítő munka után július 1-jei indulással bemutatta minden eddiginél nagyobb művészeti honlapját.
A galéria vezetője, Kieselbach Tamás 25 éves műgyűjtői, műkereskedői és művészettörténészi tevékenységének legújabb vállalkozása az új internetes site, s célja, hogy egy jól válogatott anyaggal láthatóvá tegye elsősorban a magyar festészetet, s kedvet csináljon a képekkel való személyes találkozáshoz. Kieselbach Tamás nagyon fontosnak tartja, hogy létrehozza a magyar festészet folyamatosan fejlődő internetes adatbázisát. Mostantól ezúton is gyűjtik a témára vonatkozó leveleket, dokumentumokat, műtárgy-, műterem-, és művészfotókat, archív enteriőrképeket, egyszóval mindent, ami információt hordoz a magyar művészet történetéről.

A www.kieselbach.hu művészeti honlap áttekinthető, tematikus, egyértelműen strukturált, így könnyű eligazodni rajta.

A portál több mint 10 000 képet tartalmaz, több mint 1200 művész jelenik meg rajta; látható a Kieselbach Galéria 25 aukciójának teljes anyaga; közel 400 festményekről, iskolákról és irányzatokról szóló tanulmány, cikk, böngészhető az oldalakon. A site kétnyelvű, magyarul és angolul egyaránt használható. Megtalálható a portálon a galéria kiadásában eddig megjelent öt könyv anyaga, köztük a Modern magyar festészet 1892-1919 című kötet, amely azért is jelentős, mert elnyerte a 2004-es Könyvhét Szép magyar könyv elismerését, valamint Medgyessy Péter miniszterelnök különdíját. A site-on játszani is lehet: kipróbálható, hány lépésből tudunk összerakni egy-egy híres magyar festményt, annak összekevert darabjaiból.

Kieselbach Tamás művészettörténész ezentúl az interneten is felajánlja ingyenes szolgáltatását, az értékbecslést. Bárki elküldheti e-mailen a tulajdonában lévő festmények digitális fotóját, s a galéria pontos, informatív választ ad: azonosítja az ismeretlen eredetű művet, s az érdeklődő még azt is megtudhatja, mennyit ér a birtokában lévő alkotás.
Kulcsszavak: művészet

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38