Az ASVA folytatja kampányát az illegális letöltés és terjesztés ellen

forrás Prim Online, 2004. szeptember 1. 18:27
Befejeződött az ASVA (Audiovizuális Művek Szerzői Jogait Védő Közhasznú Alapítvány) nyári kampánya. A szervezet a televízióban és mozikban vetített társadalmi célú reklámfilmjeiben hívta fel a figyelmet az audiovizuális termékek (filmek) illegális használatának jogi hétterére és következményeire.
Az ASVA közhasznú alapítványként működő szervezet, legfontosabb célja, hogy védje az audiovizuális termékek (filmek) szerzői jogait és harcoljon a DVD-k, videó CD-ék, egyéb hordozók, valamint interaktív játékok hamisítása, illegális internetes letöltése és terjesztése ellen.

Hazánkban nagyon sokan nincsenek tisztában a szerzői jogok védelmével. Nem tudják, hogy filmek internetes letöltése vagy DVD-k másolása jogsértő, büntethető, a büntető törvénykönyvbe ütköző, szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése esetén az elkövető a legsúlyosabb esetben akár 8 évig terjedő szabadságvesztéssel, enyhébb esetben pedig akár 2 évig terjedő szabadságvesztéssel vagy komolyabb pénzbüntetéssel sújtható.

A kampány célja a figyelem felkeltése erre az egyre súlyosbodó gazdaság-társadalmi problémára, és a jogi következményekre. A legfőképpen fiatalokat megcélzó társadalmi célú reklámfilm augusztus 5-12. között a televízióban, augusztus 5-31-ig pedig a mozikban került sugárzásra. A reklám lényege, hogy a filmek letöltése, másolása éppolyan lopás, azaz büntetendő, mint bármilyen más magántulajdon engedély nélküli használata, eltulajdonítása, a kalózkodás pedig bűncselekmény.

Az ASVA az ősz folyamán a rendőrsséggel együttműködve tovább folytatja a DVD-k, videó CD-k, egyéb hordozók, valamint interaktív játékok hamisítása, illegális internetes letöltése és terjesztése elleni harcát.
Kulcsszavak: DVD jog

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Szabadszájú, őszinte könyvet írt az ország vadállatbefogója, Both Zoltán

Könyvet írt Both Zoltán, az ország egyetlen hivatásos vadállatbefogója. Több mint 20 éve ezzel a titulussal ismeri őt mindenki. Az egykori szegény kisfiú most ’A Vadállatbefogó - Cenzúra nélkül’ című könyvében felfedi, hogy milyen is az „igazi bothzoli”, aki küzdött az alkohollal, a drogokkal és, aki minden pénzét egzotikus hüllőkre költötte.

2021. február 18. 20:22

Vb 2022: volt magyar válogatott labdarúgó vizsgája az I. csoportot, két favoritot lát

Többek között Anglia és Magyaroszág lesz a lengyel csapat ellenfele a 2022-es vébé selejtezőin. Volt magyar válogatott labdarúgó szerint Lengyelországnak és Angliának van legtöbb esélye kijutásra.

2021. február 15. 10:02

22 Bet – széleskörű sportfogadási kínálat egy helyen

Magyarul is elérhető a Bet-Fogadás oldala, mely a legjobb fogadóirodákat gyűjti egybe. Minden sportágban nagy kínálattal rendelkezik.

2021. február 11. 20:13

Válasszunk magunknak csillagot

Virtuálisan barangolva az idei online CES-en az egyik kedvencem a csillagok vizsgálatát egyszerűvé és okossá varázsló Vespera, amely a francia startup, a Vaonis legújabb - immár második verziójú - távcső-fejlesztése.

2021. január 14. 11:04

Tordai István a magyar James Bond

Ritkaságszámba menő filmet készített Tordai István és csapata, melyről a producer-műsorvezető beszélt.

2021. január 6. 14:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35

Április végéig lehet jelentkezni a MOL frissdiplomás programjára

2021. március 17. 11:05

Mától Budapest nagy részén elérhető a Vodafone 5G hálózata

2021. március 4. 16:27