Frissíti Windows XP Media Center Edition szoftverét a Microsoft

Milkovits Gábor, 2004. szeptember 16. 21:34
A PC World értesülései szerint a Microsoft október elején bemutatja Windows XP Media Center Edition szoftverének legújabb verzióját, valamint az első Media Center Extender technológián alapuló eszközöket.
A Windows XP Media Center Edition, amely először 2002-ben, legutóbbi változata pedig tavaly jelent meg a piacon, az operációs rendszer multimédiás eszközökkel bővített, extra-változata. A szoftver távirányítóval és tv-tuner kártyával felszerelt PC-kre telepítve kerül forgalomba, és lehetővé teszi a közvetlen DVD és tévénézést, televíziós adások rögzítését, illetve különféle hang, álló-, és mozgóképes fájlok sokoldalú kezelését is. A bemutatásra kerülő legújabb verzió Symphony kódnevű béta, vagy tesztváltozata már az idei év elején elkészült. A végleges verzió hivatalos elnevezése Windows XP Media Center Edition 2005 lesz, és számos új funkcióval rendelkezik majd. Ezek közül a legfontosabb, hogy támogatja a Microsoft Media Center Extender technológiáján alapuló eszközökkel való együttműködést, így lehetővé teszi PC-k vezeték nélküli összekapcsolását például tv-készülékekkel, 802.a és 802.11g megoldás segítségével. Ezen kívül az új szoftver kompatibilis a nagyfelbontású televíziós képformátummal (HDTV) és a korábbinál több hordozható médialejátszóval; továbbá DVD-író alkalmazással és fejlettebb felhasználói felülettel van ellátva.

A Media Center Extender technológiát a Microsoft először az idén januárban rendezett las vegasi CES kiállításon mutatta be. A szoftveróriás akkor úgy nyilatkozott, hogy a hardvergyártók, mint például a Dell, a Gateway, a HP és a Samsung még az idén kijönnek a technológián alapuló első termékeikkel, a PC-k mellett főként tévékkel és televíziós adapterekkel.

szoftver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Szakmai konferencián mutatkozik be a Quest IT felügyeleti szoftver

A díjnyertes Quest cég megoldásait mutatja be szakmai konferencián az amerikai szoftverház magyarországi képviseletét ellátó Ker-Soft Kft. szeptember 27-én 9 és 16 óra között a Larus étterem és Rendezvényközpontban.

2011. szeptember 24. 08:11

Dedikált e-könyv

Évek óta kísérleteznek az e-könyves világban a szerzői dedikálás megoldásával. Ez olyan terület, amelyben az e-könyv nem versenyezhetett a nyomtatott kiadványokkal. Egy kötet, benne az író saját kézírású ajánlása, nagy érték, nemzedékről nemzedékre megőrzik az ilyen becses darabot. Az elektronikus szöveg nem egy adott hordozóhoz köthető, hová is kerülne az autográf kézjegy? Nos, megvan a megoldás. A neve: Autograph Now.

2011. szeptember 18. 14:45

Az 50 legjobb iPhone alkalmazás – szórakozás

A játékok, utazással, életmóddal, zenével és fényképezéssel kapcsolatos iPhone alkalmazások után most bemutatjuk a Time szerkesztői által legjobbnak ítélt szórakozáshoz kapcsolódó applikációkat. (http://href.hu/x/fzym)

2011. szeptember 9. 10:14

Ingyenes tanulmány a hatékony call center üzemeltetéséről

A várakozási idő előzetes bemondásával jelentősen csökkenthető a call centerbe betelefonáló ügyfelek frusztrációja, de ha a közölt időtartam hosszabb, mint 5 perc, akkor nagy valószínűséggel elveszítjük az ügyfelet - többek közt ez derült ki a call és contact centerek területén immáron 15 éves építési és üzemeltetési tapasztalattal rendelkező NET’54 Üzleti Kommunikáció nemrég megjelent ingyenes tanulmányából.

2011. szeptember 7. 13:14

Számítási felhővel, érzékelőkkel és okostelefonokkal az ízletes mandarinért

A Fujitsu Limited és a Sowakajuen Co. Ltd. bejelentették, hogy megkezdték az infokommunikációs technológia mandarintermesztésben történő használatának helyszíni tesztelését Japánban. A projekt célja a kiváló minőségű, ízletes Arida Mikan fajtájú mandarin termesztésének támogatása.

2011. augusztus 28. 04:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Rekord összeget költenek a cégek IT-ra

2021. június 7. 17:38

Kihirdették az Év Gyára verseny nyerteseit

2021. május 31. 09:54

Hétszeres Business Superbrands díjas az ABB

2021. május 17. 16:40

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

2021. május 4. 19:29