P2P online zenei szolgáltatást tervez 3 nagy lemezkiadó

Milkovits Gábor, 2004. november 27. 10:35
Három nagy lemezkiadó olyan közös projektben állapodott meg, amelynek keretében egy új online fájlcserélő szolgáltatást indítanak legális zenei tartalmak üzleti célú terjesztésére.
A Universal Music, a Sony BMG és a Warner Music a Wurd Media nevű cég 2005 elején induló, Peer Impact elnevezésű P2P fájlcserélő szolgáltatásán keresztül tennék pénzért elérhetővé zeneszámaikat. A kezdeményezés célja az, hogy elérjék azokat a fogyasztókat, akik sem a viszonylag drágább online zenei áruházakat, sem a nem jogtiszta zenéket ingyenesen terjesztő P2P fájlcsere szolgáltatásokat nem találják túl vonzónak. A szolgáltatás valószínűleg azáltal tudna olcsóbb lenni a zenei letöltéseket kínáló weboldalaknál, hogy a P2P fájlcsere természetéből következően költségeket spórolnának meg a jóval kevesebb szükséges infrastruktúra miatt. A felsorolt lemezkiadók mindegyike kötött már külön-külön szerződéseket olyan fájlcsere szolgáltatókkal, akik a közeljövőben elindítandó szolgáltatásaikat különböző, az illegális zenei fájlokat kiszűrő alkalmazásokkal látják majd el.

Szakértők közül sokan szkeptikusan fogadják az ilyen kezdeményezéséket. Josh Bernoff, a Forrester Research elemzője szerint nehezen képzelhető el, hogy a lemezkiadók ilyen eszközökkel jelentősen megnövelhetnék forgalmukat. Azok ugyanis, akik pénzért jogtiszta zenéket akarnak vásárolni, ma már számtalan jól működő szolgáltatás közül választhatnak, azok pedig, akik szeretnének dalokat megosztani az interneten, ingyenesen is megtehetik ezt.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

2040-re már több elektromos autót helyeznek forgalomba, mint hagyományos járművet!

2019. április 17. 11:04

Van kedvenc webáruházad?

2019. április 9. 12:46

Elindult a jelentkezés a Nagy Digitális Kalandra

2019. április 2. 08:54

MagyarBrands díjas a Cellum

2019. március 21. 11:06
cloudappsportal.com