SAP vállalatirányítási szoftver az energiatermelő cégeknél

forrás Prim Online, 2004. november 29. 16:37
Az SAP bejelentése szerint a vállalat közüzemi működést támogató vállalatirányítási szoftvere több mint 100 energiatermelő céget segít hozzá a gazdaságosabb, megbízhatóbb és biztonságosabb működéshez.
Napjaink energiavállalatainak nem könnyű megtalálniuk az egyensúlyt a fogyasztók szükségleteinek és a szabályzóhatóság előírásainak kielégítése, valamint a minimális üzemkéséssel és optimális erőforrás-kihasználással működő, megbízható rendszer kiépítése között. Az SAP for Utilities ágazati megoldás alkalmazásai - például az SAP Service és az Asset Management - pontosan ezt az összetett kihívást veszik célba. A csomag eszközgazdálkodási funkciói segítségével az energiatermelő vállalatok stratégiai szemlélettel kezelhetik erőműveik teljes életciklusát, átláthatóbbá téve és szorosan integrálva a karbantartás, a munkaelszámolás és az üzemeltetés folyamatait.

A New Jersey állambeli PSEG Power LLC, a Public Service Enterprise Group (PSEG) leányvállalata és az Egyesült Államok egyik legsokoldalúbb független energiatermelő cége több régi rendszert váltott ki egyetlen SAP-alkalmazással a helyszíni munkafolyamatok és a központi biztonsági jelölőrendszer szoros integrálása érdekében. Az eszközgazdálkodási funkciók 1998-as éles bevezetése óta PSEG Power sikeresen ésszerűsítette munkatervezési és végrehajtási folyamatait, továbbá kimagasló biztonságot és megbízhatóságot ért el a régió egyik legalacsonyabb és az Egyesült Államok tizedik legalacsonyabb egy kilowattra jutó költségszintje mellett.

Németországban az SAP szoftverei az E.ON Kraftwerke GmbH számára nyújtottak segítséget az integrált üzemirányítási stratégia kialakítása, valamint az üzemeltetési és karbantartási folyamatok egységesítése terén. Az SAP szoftverei segítik az E.On Kraftwerke-t abban, hogy a biztonságot integránsan beépítse átfogó karbantartási folyamataiba, lehetővé téve ezáltal, hogy a munkavédelmi funkciók már a rövid és a váratlan műveleteket is nagy hatékonysággal tudják kezelni.

A Korea Hydro & Nuclear Power Company Ltd. négy helyszínen működő 18 atomerőművi egysége és a Han-folyó vízgyűjtő területén található vízi erőművei biztosítják Korea energiaszükségletének 40 százalékát. A 2003 óta SAP-rendszerrel dolgozó KHNP 10 év alatt 959 millió euró költségmegtakarításra számít a stabilabb működésből, a fokozott produktivitásból, a rövidebb karbantartási időszakokból, a hatékonyabb anyaggazdálkodásból, a csökkentett készletszintből, valamint a környezetvédelmi és a biztonsági szabályok pontosabb érvényesítéséből eredően.

Ausztrália legnagyobb energiatermelő vállalata, a Macquarie Generation az SAP integrált munkaelszámolási és dokumentumkezelési funkcióival váltja ki a munkavédelmi előírások betartásának ellenőrzésére és dokumentálására korábban használt, papíralapú rendszereket. A sikeresen végrehajtott kísérleti projekt után az állami tulajdonú vállalat jelenleg terjeszti ki az ésszerűsített munkavédelmi folyamatokat biztosító rendszert teljes erőműhálózatára.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány Fehér bot napi rendezvényéről

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány 2019. október 18-án, a Vakok Általános Iskolájának Nádor Termében tartotta a Nemzetközi fehér bot napja alkalmából  szervezett ünnepi rendezvényét. Az alapítvány immár 16 éve adományoz képernyőolvasó és – nagyító szoftvereket, felújított számítógépeket és digitális diktafonokat vak és gyengénlátó emberek számára. A képernyőolvasó és –nagyító szoftverek hallhatóvá vagy sokszoros felnagyításban láthatóbbá teszik a vak és gyengénlátó emberek számára a számítógép képernyőjén megjelenő információkat. Ezáltal biztosítják számukra az inkluzív tanulás, munkavégzés és a szabadidő hasznos eltöltésének lehetőségét.

2019. október 20. 14:17

5 alapfeltétel a sikeres digitális átálláshoz

Hogyan alakítja át a negyedik ipari forradalom és az azt működtető innovatív technológia a vállalkozások ügyfélkapcsolatait és folyamatait? Hol tartanak a hazai vállalatok a digitális átállás folyamatában? Milyen tanulsága van az eddig végrehajtott projekteknek?  A Deloitte szakértői az idei Salesforce Basecamp Budapest rendezvényen egy kerekasztal beszélgetés során ezekben az izgalmas kérdésekben osztották meg gyakorlati tapasztalataikat.

2019. október 20. 13:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás