Egységes digitális jogvédelmi technológiában állapodtak meg a nagy elektronikai cégek

MTI Sajtóadatbank, 2005. január 21. 09:15
A világ négy legnagyobb elektronikai vállalata, a japán Sony Corp és a Panasonic márkanév alatt forgalmazó Matsushita Electric Industrial, a dél-koreai Samsung Electronics, valamint a holland Philips Electronics egységes megoldás alkalmazásában egyezett meg a digitális zenefelvételek és videofelvételek illegális másolásának megakadályozására.
A cégek kiadványai jelenleg nem csereszabatosak. A Sony internetes Connect Store portáljáról letöltött zeneszámokat jelenleg csak a Sony saját készülékein, vagy DRM technológiáját licenc
alapján alkalmazó gyártók készülékein lehet csak lejátszani. Az Apple iTunes zeneboltja AAC technológiát, a Microsoft pedig Windows Media technológiát alkalmaz. A saját szerzői jogvédelmi
technológiával nem rendelkező szórakoztató elektronikai készülék gyártóknak pedig el kell kötelezniük magukat valamelyik technológia adoptálása mellett.

A szerzői jogvédelmi technológiai együttműködés, a Marlin Joint Development Association (Marlin JDA) standard specifikációk lefektetésével lehetővé teszi a készülék gyártóknak a
csereszabatosság megteremtését. A szövetségnek tagja a digitális másolásvédelem terén számos kulcsfontosságú szabadalommal rendelkező amerikai Intertrust Technologies vállalat is.

A Marlin JDA csereszabatos technológiát a meglévő technológiáikkal együtt alkalmazzák majd az elektronikai vállalatok. Az első ilyen termékek 2005 nyarán jelennek majd meg a piacon.
Kulcsszavak: DVD jog

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Szabadszájú, őszinte könyvet írt az ország vadállatbefogója, Both Zoltán

Könyvet írt Both Zoltán, az ország egyetlen hivatásos vadállatbefogója. Több mint 20 éve ezzel a titulussal ismeri őt mindenki. Az egykori szegény kisfiú most ’A Vadállatbefogó - Cenzúra nélkül’ című könyvében felfedi, hogy milyen is az „igazi bothzoli”, aki küzdött az alkohollal, a drogokkal és, aki minden pénzét egzotikus hüllőkre költötte.

2021. február 18. 20:22

Vb 2022: volt magyar válogatott labdarúgó vizsgája az I. csoportot, két favoritot lát

Többek között Anglia és Magyaroszág lesz a lengyel csapat ellenfele a 2022-es vébé selejtezőin. Volt magyar válogatott labdarúgó szerint Lengyelországnak és Angliának van legtöbb esélye kijutásra.

2021. február 15. 10:02

22 Bet – széleskörű sportfogadási kínálat egy helyen

Magyarul is elérhető a Bet-Fogadás oldala, mely a legjobb fogadóirodákat gyűjti egybe. Minden sportágban nagy kínálattal rendelkezik.

2021. február 11. 20:13

Válasszunk magunknak csillagot

Virtuálisan barangolva az idei online CES-en az egyik kedvencem a csillagok vizsgálatát egyszerűvé és okossá varázsló Vespera, amely a francia startup, a Vaonis legújabb - immár második verziójú - távcső-fejlesztése.

2021. január 14. 11:04

Tordai István a magyar James Bond

Ritkaságszámba menő filmet készített Tordai István és csapata, melyről a producer-műsorvezető beszélt.

2021. január 6. 14:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35

Április végéig lehet jelentkezni a MOL frissdiplomás programjára

2021. március 17. 11:05

Mától Budapest nagy részén elérhető a Vodafone 5G hálózata

2021. március 4. 16:27