A világ első internetes processzoridő-tőzsdéje

forrás Prim Online, 2005. február 17. 12:50
A Sun Microsystems és az Archipelago Holdings – az Egyesült Államokban működő első teljesen elektronikus, nyílt tőzsde, az Archipelago Exchange üzemeltetője – bejelentették, hogy közösen valósítják meg a világ első internetes processzoridő-tőzsdéjét.
A technológiai és a tőzsdei vállalat a Sun Grid számítóhálózat és az Archipelago elektronikus ügyletközvetítő technológiája alapján olyan új elektronikus kereskedési környezetet hoz létre, amelyben az ügyfelek ajánlatokat tehetnek processzoridő vásárlására. Mivel a vállalatok a világ bármely pontjáról dinamikusan kereskedhetnek a processzoridővel, minden eddiginél rugalmasabban tervezhetik meg a számítógépes feldolgozási teljesítmény beszerzését és használatát. Ez új fejezetet jelent a számítástechnikában.

„A Sun Grid számítóhálózat és az Archipelago ügyletközvetítő technológiája révén a vállalatok pillanatnyi igényeik szerint korlátlan számú processzort, továbbá megbízható, egyszerűen használható, nagy teljesítőképességű és sokoldalú technológiát vehetnek igénybe – mégpedig mindezt egy kézből.” – jelentette ki Robert Youngjohns, a Sun Microsystems stratégiai fejlesztésekért és finanszírozásért felelős első elnökhelyettese.

„Meggyőződésünk, hogy az Archipelago Exchange alaptechnológiája alkalmassá tehető szinte bármilyen áruval való kereskedésre, és mivel egyre nő a számítógépes teljesítmény iránti igény, nagy lehetőségeket látunk egy olyan tőzsde megvalósításában, ahol processzoridővel lehet kereskedni” – fejtette ki Steve Rubinow, az Archipelago Exchange technológiai igazgatója. „Nagy örömünkre szolgál, hogy a Sunnal közösen fejleszthetjük ki ezt a megoldást.”

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36