Mobiltelefonos zeneszolgáltatást indít a Napster és az Ericsson

Milkovits Gábor, 2005. június 15. 19:23
Az internetes zeneáruházat működtető Napster és az Ericsson összefogott egy közös mobiltelefonos zeneletöltési szolgáltatás kialakítására.
A két cég a mobilszolgáltatók részére szeretné értékesíteni a terméket a közeljövőben, és elmondásuk szerint van esély minden fél számára kedvező konstrukciók kialakítására. A szolgáltatás keretében a felhasználók PC-ről, illetve közvetlenül a mobilhálózaton keresztül is letölthetik majd a zenéket telefonjukra, mely utóbbi verzió a szolgáltatók számára is kedvező lehet. A mobilcégek ugyanis attól tartanak, hogy az olyan készülékek és konstrukciók, mint például a Motorola iTunes telefonjai, arra ösztönözhetik a felhasználókat, hogy ne a mobiltelefon-társaságok hálózatain, hanem az interneten PC-ről töltsék le a zenéket és más tartalmakat telefonjukra. Az Ericsson és a Napster szerint ugyanakkor az ő megoldásuk hasznot hoz majd a szolgáltatóknak is, mivel a felhasználók többsége szívesen kihasználja majd az útközbeni, mobilhálózaton keresztül történő letöltési lehetőséget.

A Napster online zeneáruházához hasonlóan a mobiltelefon-tulajdonosoknak is lehetőségük lesz havi előfizetési díjért igénybe venni a szolgáltatást. A cégek egy éven belül szeretnének kijönni a termékkel, először az európai piacon. Az árakról és egyéb konkrétumokról egyelőre nem közöltek terveket.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50