A vállalati siker kulcsa az innováció

forrás Prim Online, 2005. augusztus 29. 11:04
A Cisco „Innovation 2005 Study” című tanulmányából az derül ki, hogy az üzleti és technológiai vezetők szerint a vállalati siker legfontosabb eleme az innováció, messze lekörözve a bérekkel és adózással kapcsolatos tényezőket.
Az Egyesült Államokban megkérdezett 635 informatikai és üzleti vezető szerint a helymeghatározáshoz és az adattároláshoz kapcsolódó innovatív technológiák egyre jelentősebb szerepet játszanak a jövő üzleti sikereinek előmozdításában. A felmérést a Momentum Research Group nevű független piackutató cég végezte.

„Az innováció gazdasági előnyei, mint például a nagyobb hatékonyság és az új piacokon szerzett vezető pozíció biztosíthatja, hogy a gazdasági szereplők megtartsák versenyelőnyüket” – nyilatkozta John Chambers, a Cisco elnök-vezérigazgatója, majd hozzátette: „Az országok, vállalatok és az egyének beruházási döntéseiket egyre inkább az innovációs lehetőségektől teszik függővé, bizonyítva, hogy az innováció a globális versenyképesség motorja a gazdaság minden szintjén, a kormányzati szférától az oktatáson át a magánvállalkozásokig.”

A Cisco Innovation 2005 Study felmérés fő megállapításai a következők:

Az üzleti és technológiai vezetők szerint egyértelműen az innováció az üzleti siker legfontosabb eleme. A megkérdezettek 53%-a vélte úgy, hogy az innováció gyakorolja a legnagyobb hatást a versenyképességre, míg 26%-uk a munkavállalók magasabb szintű iskolai végzettségét és szakértelmét nevezte meg fő okként. A munkabérek csökkentését (14%) és a társasági adók mérséklését (7%) lényegesen kevesebben jelölték meg a versenyképességet jelentősen elősegítő tényezőként.

A válaszadók 26%-a a forgalom növekedését, 18% vállalata piaci részesedésének növelését, ugyancsak 18% az ügyfélkapcsolatok javulását, további 16% pedig a gyártási költségek csökkentését várja az innovatív technológiák alkalmazásától.

A csúcstechnológia egyértelműen az üzleti és technológiai vezetők figyelmének homlokterében szerepel. A résztvevők 32%-a a kommunikációs technológiákat tartja az innováció legkívánatosabb formájának, ezeket szorosan követték a helymeghatározási (24%), illetve az adattárolási (22%) fejlesztések. Tehát egyre többen ismerik fel, hogy az üzleti versenyképességet a jövőben jelentősen befolyásolja a rádiófrekvenciás azonosítás (RFID) és a műholdas helymeghatározás (GPS) technológiája. A kisvállalkozások között kiemelkedően magas volt azok aránya, akik nagyobb sávszélességű hálózati kapcsolattal és hálózati alkalmazások bevezetésével kívánják hatékonyabbá tenni működésüket.

A megkérdezettek 53%-a szerint az Egyesült Államokban a közszféra területén az egészségügyben van a legnagyobb szükség az innovációra. A felmérésben szereplők 70%-ának az a véleménye, hogy a rendszeren, nem pedig a gyógyszereken vagy a kezelési módokon kell először változtatni. Hol és hogyan történjen mindez? Előbb a háziorvosi (49%), majd a szakorvosi (21%), ezután pedig a tartós betegségi ellátás (21%) területén.

A Cisco Innovation 2005 Study felmérést 2004. július 8-15. között készítették. Összesen 635 üzleti döntéshozót kérdeztek meg, közöttük 93 informatikai vezetőt. A felmérés statisztikai hibahatára 3,9%. A kutatás teljes anyaga az alábbi weboldalon olvasható: http://newsroom.cisco.com/dlls/2005/eKits/cisco_innovations_2005.pdf
Kulcsszavak: trend Cisco

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09