A British Telecom a versenytársait segítő üzletágat létesít

MTI Sajtóadatbank, 2005. szeptember 28. 09:47
A British Telecom  (BT) további részleteket hozott nyilvánosságra új üzemegységéről, amelynek célja, hogy segítse a versenytárs telefontársaságok számára a brit otthonok és cégek elérését.
Az új egység, az Openreach fogja működtetni a kábelek utolsó szakaszát, a felhasználókhoz közvetlenül eljutó úgynevezett helyi hurkot. A British Telecom azért tett ígéretet az új egység felállítására, hogy elkerülje az állami felügyelet, az Ofcom intézkedését, a társaság megosztását. Az Openreachnek saját székháza és márkajelzése lesz, ám tagja marad a BT csoportnak. Az új egységben 30 ezren dolgoznak majd, többségük a BT más részlegeiből átirányított mérnök. A januári indulása után az Openreach, profitközpontként, saját pénzügyi jelentést is kiad majd.

- A British Telecom hálózata Nagy-Britannia egyik legfontosabb vagyoneleme, szerepünk az, hogy mindenkinek egyenlő esélyt adjunk ennek elérésére - ígérte az Openreach vezérigazgatója, Steve Robertson.

Az Openreach, létszáma alapján, a BT csoportban a nagyságra második vállalat, a tulajdonába került eszközök értéke mintegy 8 milliárd font, éves bevétele meghaladja a 4 milliárd fontot.

Tevékenységét egy szintén új testület, az Egyenlő Elérés Tanácsa (Equality of Access Board, EAB) ellenőrzi majd, ezt szintén most alakította meg a BT. Az EAB dolga lesz állandóan ellenőrizni, hogy az Openreach mennyire képes javítani versenytársai - így a Talk Talk és a Onetel - elérési lehetőségeit. Az EAB elnöke a BT egyik nem ügyvezető igazgatósági tagja, Carl Symon lesz, tagjai között azonban többségben lesznek a független külső szakértők.

Az Ofcom vezetője, Stephen Carter szerint az új testületeknek - a Openreach és az EAB vezetőinek - most teljesíteniük kell. Az Ofcom reméli, hogy a versenyszabályok újfajta megközelítése serkentheti a beruházásokat, az innovációt és a fenntartható növekedést is ebben a rendkívül fontos ágazatban.
Kulcsszavak: távközlés +céginfo BT

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új területeken hódít a DIGIMobil

Újabb 32 településen tette elérhetővé mobil telekommunikációs szolgáltatásait a DIGI, így összesen már 579 városban és községben tesztelhetik a DIGIMobil szolgáltatást a cég ügyfelei.

2020. július 12. 12:07

Mostantól háromszor annyi adat jár az autók okosórájához

Februárban vezette be a Telenor az autósoknak szóló Drivey szolgáltatást, amely segítségével a „felokosított” autókban könnyen követhetővé válik számos, a jármű helyzetével, mozgásával és műszaki állapotával kapcsolatos információ, megismerhetőek a sofőr autóhasználati szokásai, a megtett útvonalak és akár wifi hotspotként is használható autóban. Újdonság, hogy a gondtalan autós wifizés érdekében a Telenor a Drivey 4 tarifacsomagba foglalt 5 GB-os adatkeretet július 2-ától háromszorosára, 15 GB-ra emeli minden új és meglévő ügyfelének egyaránt.

2020. július 9. 11:59

5 fejlesztés a Vibertől, ami megkönnyíti az életed

A nagy melegben jólesik ellazulni, teendőinket igyekszünk a legegyszerűbben megoldani az irodából, otthonról vagy akár a medence széléről. A Rakuten Viber, a világ egyik vezető, egyszerű kommunikációt biztosító üzenetküldő alkalmazása ezért összegyűjtötte felhasználói számára legújabb fejlesztéseit és funkcióit, hogy megkönnyítse a mindennapokat.   

2020. július 7. 16:12

Jól vizsgázott az okosparkolás az ingyenes parkolás időszakában Budapesten

Bár a korlátozások alatt jelentősen csökkent az autós forgalom, a díjmentes parkolás bevezetésével a parkolóhelyek kihasználtsága változatlanul magas maradt. Utóbbi sok belvárosi lakos és ott dolgozó életét nehezítette meg. Erre a helyzetre jelentett megoldást a Vodafone és a Smart Lynx rendszere, melyeknek köszönhetően az ingyenesen letölthető Parker mobilalkalmazásban 2500 közterületi parkolóhely valós idejű foglaltsági adatai váltak elérhetővé. Az autósok így anélkül is tudják, hol van épp szabad parkolóhely, hogy felesleges köröket megtéve autóznának a környéken. Az okosparkolási rendszer természetesen a díjmentes parkolást követően is segíteni fogja az autósok életét Budapest belvárosában.

2020. július 7. 13:21

Mostantól még jobb MKB ügyfélnek lenni

Az MKB mobilappot használó előminősített ügyfelek már okostelefonjuk néhány kattintásával hozzájuthatnak az egyszerűsített eljárás keretében igényelhető kölcsönhöz.

2020. július 7. 10:49

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás